Terbiyesi için;1 yumurta sarısı,yoğurt ,un ve az miktarda kaynamakta olan tavuk suyundan karıştırıp özleştiriyoruz.Tavuk suyu topaklanmayı önlüyor.Daha sonra yaptığımız terbiyeyi kaynamakta olan çorbaya yavaş yavaş ilave ediyoruz .10 dakika daha kaynayıp tavada erittiğimiz tereyağ ve nane ve diğer baharatları ilave ...
Tavuk Suyuna Gerçek Yayla Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? Pirincin üzerine 2 su bardağı su ekleyip pirinçler yumuşayana kadar haşlıyoruz. Pirinçler yumuşayınca sıcak tavuk suyunu ilave ediyoruz. Terbiyesi için yoğurt, un ve yumurta sarısını karıştırıyoruz.
Şifalı, lezzetli çorbalar ve yemeklerin mutfak sırrı tavuk suyudur. Tek başına tavuğun (özellikle kemikli yerleriyle yapılan) haşlama suyu yeteri kadar lezzetli olsa bile defne yaprağı, tane karabiber, soğan gibi ilavelerle daha leziz tavuk suları hazırlamak da mümkün!
Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta sarıları ve unu güzelce çırpın ve kaynamakta olan tavuk suyuna hızlı hızlı çırparak yavaş yavaş ilave edin. yoğurdun kesilmemesi için hızlı karıştırmanız ve yavaş yavaş eklemeniz çok önemli. Yoğurtlu karışımı da ekledikten sonra sürekli karıştırarak tekrara kaynayana dek pişirin.
İlgili 29 soru bulundu
Tavuk suyu çorba, vücudun enerjisini dengeler ve artırır. Çorba hazırlanırken içine ayrıca ilave edilen sebzelerle tavuk suyunun besin değeri yükselirken, zengin değerli protein ile de vücut direncine katkı sağlar.
İyi bir çorbanın lezzeti kadar dokusu da kıvamlı olmalı. Çorbanız çok koyu olursa bir miktar sıcak su ekleyerek çorbanızın kıvamını açabilirsiniz. Eğer çorbanız çok sulu olduysa ayrı bir tavada yağ ve unu kavurup kıvamını koyulaştırabilir ya da çorbanızı bir süre daha kaynatabilirsiniz.
Butları 1 litre suda haşlayın. Sonra tavukları didikleyin ve kalan tavuk suyunu tüpe koyup kaynatın. Kaynayınca 1 su bardağı şehriyeyi ekleyip kaynatın 5 dk ya yumuşar. Diğer yandan 2 su bardağı yoğurdu 2 yemek kaşığı un ve 1 adet yumurtayı da ekleyelim.
Bulyon kullanmak istemezseniz 5 su bardağı tavuk suyu ile de yapabilirsiniz ama bulyon maalesef farklı bir lezzet katıyor. Pirinçler pişerken ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin tencerenin dibine tutabilir.
Dilerseniz yumurtasız da hazırlayabilirsiniz. Yumurtasız hazırlarken un miktarını biraz daha arttırmaya özen gösterin mutlaka. Çorba terbiyesinin kesilmemesi için mutlaka ocakta kaynayan suda terbiyenize su ilavesinde bulunun.
Yoğurt çorbası, düğün çorbası gibi isimleri de olan yoğurt çorbasının en önemli noktası katılan yoğurdun kesilmemesi gereken kısmıdır. Pirinç katılır, şehriyelisi yapılır, yarmalı olanı da vardır hatta bazen nohut bile katılır bu enfes çorbaya. Yine de sofraların değişmez tadıdır.
Öncelikle uygun bir tencereye un, yoğurt ve yumurtayı alarak pütürsüz bir karışım olana kadar çırpalım. Üzerine 5 su bardağı soğuk suyu ilave edelim. 5 bardak su ile çorbanın kıvamı gayet iyi oluyor. Evde tavuk suyunuz varsa 1-2 bardak su yerine tavuk suyunu eklemeniz çorbanızın lezzetini arttıracaktır.
Üzerine 1 su bardağı yoğurt ve 3 yemek kaşığı dolusu un ekleyin. Tenceredeki malzemeleri çırpıcı yardımı ile iyice karıştırın. Tarifte kullandığım su bardağı ölçüsü 200 ml dir.
Çorba kesilmesinin en yaygın nedenlerinden biri, kullanılan malzemelerin taze olmamasıdır. Ekşi yoğurt, bozulmuş un veya bayat yumurta, büyük bir emekle hazırladığınız çorbanın kısa süre içinde kesilmesine neden olabiliyor. Çorbanın kesilmesinin ikinci nedeni ise çorbanın çok sıcak, terbiyenin ise soğuk olmasıdır.
Yayla çorbası genellikle pirinçle veya buğdayla yapılabilir ancak evde bu malzemeler yoksa ya da uzun uzun haşlamak yerine daha pratik bir çözüm arıyorsanız şehriyeyle de çok nefis bir yayla çorbası yapabilirsiniz.
Sıvı Yağ Eklemek. Hazırladığınız çorbayı ocağa almadan önce içerisine 1 çorba kaşığı kadar sıvı yağ ekleyebilirsiniz. Bu çorbanızın kesilmesini önleyecektir.
Bu noktada dikkat edilmesi gereken şey, her terbiyenin içinde yumurta oldudur. Terbiyenin kesilmesinin nedeni işte bu yumurtadır. Çorba sıcak ve terbiye soğuktur. Yumurtalı terbiye sıcak çorbaya birden eklenirse, yumurta direk olarak pişer, topaklanır ve terbiyeden ayrılır.
Unutmayın içinde yoğurt, süt, yumurta olan çorbalara tuz mutlaka çorba kaynadıktan sonra eklenmelidir ve hemen çorba karıştırılarak tuz çorbanın içinde eritilmelidir. . .
İçindeki pirinçle oldukça besleyici olan yumurtasız yoğurt çorbası, üstünde ve içindeki nane ile de öğünler için harika bir başlangıç oluyor. Yumurta alerjisi olana ya da yumurta kokuyor diyenlere muhteşem bir alternatif. En güzel sofralarınızın, içinizi ferahlatan çorbası olmak için sizi bekliyor.
1 kasede yoğurt, yumurta ve unumuzu çırpalım. Güzelce çarptıktan sonra çorbanın suyundan bir kepçe alıp terbiyeye döküp karıştıralım. Sonra terbiyeyi çorbamıza yavaş yavaş karıştırarak dökelim. Kaynayınca tavukları ekleyelim 10 dakika daha kısık ateşte bırakalım.
İçerisinde yoğurt olduğu için kaynadığı zaman kesilebilir. Çorbaya kıvam vermek için tereyağı ve unu tavada kavurun. Kavurduğunuz un ve tereyağı karışımını çorbaya ekleyerek karıştırın, kıvam alana kadar pişirin. Çorbanın altını açarak yüksek ateşte fazla suyu buharlaştırarak uçurabilirsiniz.
Tavuk suyu çorbası, sindirimi kolay olan bir besindir. Tüketildiğinde kolayca bağırsaklardan süzülebilir. Bu özelliği ise bağırsak sağlığını korumaktadır. Metabolizmayı aktif tutarak bağırsakların daha sağlıklı çalışmasını sağlar.
Süt kullandığım çorbalarda kullandığım unu mutlaka kavuruyorum. Süt unun çiğ tadını ve kokusunu destekler ve daha fazla hissedilmesine neden olur. Çorbanın un kokmaması için unun çiğ kokusu çıkana kadar kavrulması gerekir bu nedenle. Unu kullandığım malzemeye göre malzemeden önce veya sonra kavurabiliyorum.
Haşlanarak tüketilmek istenen tavuk etlerindeki bu B5 ve B6 vitaminleri, pişirme suyuna geçiyor ve bu su besin değeri açısından zengin bir hale geliyor. Tavuk suyu; sinüslerin açılmasını sağlamaktan, eklem ağrılarını hafifletip vücut kırgınlığını geçirmeye kadar birçok şifalı özelliğe sahip.
Gaziantepliler'in grip savar olarak, kış aylarında kahvaltıda bile içtiği bir çorba var: beyran çorbası! Uzun saatler boyu, kısık ateşte ağır ağır pişen kemikli etin şifasından faydalanmamak olmaz. Arzuya göre içerisine limon, sirke ve dövülmüş sarımsak ekleyerek şifasını katlayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri