1-Taşma işlemi tencerenin ortasında başlayan büyük fokurdama ile başlar. Siz tahta kaşık koyduğunuzda bu büyük fokurtuyu engelleyecek ve sütün taşmasını önleyeceksiniz.
Tahta kaşık yapımında genellikle şimşir, meşe veya armut gibi ağaçlar kullanılmaktadır. Küçük keser, törpü yardımıyla şekillendirilen kaşıklar genellikle Akseki, Gediz, Taraklı bucaklarında yapılmaktadır. Günümüzde yemek kaşıkları yanında süs, oyun kaşıkları da yapılmaktadır.
Tencerenin üzerine tahta kaşık koymak:
Bu yöntem kabaran sütün taşmasını engelleyecektir. Sadece süt değil, kaynadığında taşma riski olan her besin için bu yöntemi rahatlıkla kullanılabilirsiniz.
Tahta kaşıklar kullanıldıkça üzerindeki cila akıyor ve kaşık da çatlama oluyor. Çatlayan kaşığın bu bölgelerine bakteriler yerleşiyor ve bu bakteriler yemek hazırlarken yemeğe geçebiliyor. Yine bu kaşıkları deterjanla yıkarken çatlak yerlerinde deterjan kalıyor ve bu deterjanlar vücutta zehirlenme yapabiliyor.
Günümüzde tahta kaşığın yerini çoğunlukla silikon ya da metal kaşıklar aldı.
İlgili 18 soru bulundu
Tahta kaşık, oklava, kesme tahtası gibi malzemeler suyu ve deterjanı emebildikleri için makinede yıkanması uygun değildir. Ayrıca tahta eşyaları makinede yıkamak kararmalarına ve bakterileri içine çekmelerine neden olabilir. Bulaşık makinesi, teflon yüzeylere zarar verdiği için bu ürünlerin makineye atılması önerilmez.
Bir defa makineye giren tahta kaşıklar çatlamaya hazır hale gelecektir. Temizliği için asitli deterjanlar kullanmayınız. Asitli deterjanlar tahta kaşıkların rengini açarak zamanla çatlamasına neden olacaktır. Yemek pişirirken tencere içinde bırakmayınız.
Tahta kaşık temizliğine dikkat edilmezse bakteri üretebiliyor.
Kullanmadan önce ilk olarak suyla yıkanmış ve kurutulmuş olan kaşığı, zeytinyağı dökülmüş pamuklu kuru bir bezle iyice yağlamak gerekir. Kullanım sıklığına göre 2-3 ayda bir, kaşığın rengi beyazlamaya başladığında tekrardan zeytin yağı ile yağlanır.
Şimşir Kaşık - Sakarya
ancak karadenizde bulunan şimşir ağacı bu yöredeki ustaların kaşık yapımında önemli etken olmuştur. her yrede kaşık yapımında kullanılan ağaçların seçiminde sert ve dayanıklı olması ön planda tutulur.
Balın pH değeri 3,5 - 5,5 arasında, yani asidik olduğundan, metal bir cisimle temas etmesi metal cisimde korozyona neden olabiliyor. Bu da balın hızla bozulmasına sebebiyet veriyor.
O yapıda malzemeler yoğurdu sulandırabilir. Tahta kaşık değdirerek yoğurt kullanmanız tavsiye edilir. - Yoğurdu kullanacağınız sıralarda yüzeyinden sıyırarak alınız. Diklemesine alıp boşluk bırakırsanız yoğurt çabuk sulanacaktır.
Sirke ve Karbonat
Üzerine 1 paket karbonat ve 2 yemek kaşığı sirke ekleyin. Malzemelerin üzerini geçecek şekilde, kaynar su ekleyin ve kaynamaya bırakın. 15 dakikanın ardından tahta kaşıktaki kirlerin suya karıştığını görebilirsiniz.
Tahta kaşıkların kararmadan uzun ömürlü olması için kaşıkları kullanmaya başlamadan önce yağlamak çok iyi bir fikirdir. Yağlama işlemi kullanmaya başladıktan sonra da tekrarlanabilir. Ayrıca kararan kaşıkları zaman zaman oksijenli su ile yıkamak da renklerinin açılmasına yardımcı olacaktır.
Beslenmeyi tamamen bebeğin sindirim ve metabolik işlevlerinin gelişimi belirler. Ek besinlere geçiş döneminde yutma refleksi zayıf olduğundan kaşıkla verilenleri ağızdan çıkarma eğilimi olabilir. Bu dönemde diş etlerine zarar verebileceğinden metal yerine silikon kaşık tercih edilmelidir.
Pilav, şehriye gibi yiyecekleri pişirme sırasında zedelemeden karıştırabilmenizi sağlar.
1)"Tahta kaşık suda batar mı, yüzer mi?" sorusunun yanıtı "Tahta kaşık, suda YÜZER." olacaktır. Çünkü, tahtanın yoğunluğu, su yoğunluğundan küçüktür. Bu sebeple suda yüzer. Suyun yoğunluğunu 1 olarak kabul ettiğimize göre, tahtanın yoğunluğu, 1'den küçük bir değermiş.
Özellikle gıdayla birebir temas eden ahşap tabaklar ve tahta kaşıklar, yeterince temizlenmediği takdirde bakterilerin üremesi için uygun bir ortam oluşturuyor. Ahşap malzemelerde bakteri birikmesi ciddi hastalıklara yol açabilirken insandan insana hastalık taşınma riskini de artırıyor.
Rüyada bir kaşığı kırmak, genel olarak rüyayı gören bireyin maddi olarak dönemsel zorluk yaşayacağına işaret etmektedir. Rüya içerisinde bir insanın kaşığı kırması aynı zamanda da aile içerisinde para sıkıntısı yaşayacağına ve zor günler geçireceğine delalet eder.
Sirke metal kaşıkla karıştırılır mı? Elmalar kavanozun dibine çökene kadar 1-2 günde bir tahta kaşıkla karıştırmak gerekir. Metal kaşık kullanılmamalıdır.
Çatal, bıçak ve kaşık imalatında kullanılan malzemeler Ferritik paslanmaz çelikler grubuna girmektedirler. Ferritik paslanmaz çelikleri % 17 Krom ve % 0.05 Karbon içerir.
Yorulmaz, metal kaşık, çatal ve bıçakların yapıldığı maddeye göre paslanma, çizilme, kırılma ile küçük ya da önemli miktarda olmak üzere gıdaya zehirli metal ve çizilen, çatlayan bölümlerin de gıda artıklarının kalması ve mikrop üremesi ile de hastalık bulaştırma riski olduğunu ifade etti.
1-Taşma işlemi tencerenin ortasında başlayan büyük fokurdama ile başlar. Siz tahta kaşık koyduğunuzda bu büyük fokurtuyu engelleyecek ve sütün taşmasını önleyeceksiniz.
Rüyada tahta kaşık kırdığını gören bir kimse, yakın zamanda bir takım zorluklar yaşayacak demektir. Bu zorlukla iş hayatında ya da aile hayatında olabilir. Kişi iş hayatında yapmış olduğu hatalardan ötürü işini kaybedebilir ya da ayağına gelen yeni iş fikirlerini doğru bir şekilde değerlendiremeyebilir.
Tencereye bir paket karbonat ve iki yemek kaşığı sirke ekleyin. Karışımın üzerine tüm malzemeler suyun içinde kalacak şekilde kaynar su ekleyin. 15 dakika boyunca tenceredekileri kaynatın. Temizlenen tahta kaşıkları soğuk suda durulayın ve kurumasını bekleyin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri