Ayran yapılmasının amacı yoğurdun taneli yapısını bozup, tanelerini birbirinden tamamen ayırıp hamur işinin içinde ıslak bölgeler oluşturacak şekilde kalmamasını sağlamak. Bu nedenle önerim ayranı imkanınız varsa mikser veya blender kullanarak yapmanız yönünde olacak.
Belirtilen miktardaki süt veya yoğurt ortalama olarak 4 gr protein, 6 gr karbonhidrat, 4 gr yağ içerir ve 76 kalorilik enerji sağlar. Örnek olarak: 1 su bardağı süt içilmediği zaman onun yerine 1 su bardağı kadar yoğurt yenebilir.
Süt ikamesi, süte benzeyen ve sütle aynı şekilde kullanılabilen herhangi bir maddedir. Bu tür maddeler çeşitli şekillerde süt ürünü olmayan içecek, bitkisel süt, tahıl sütü, baklagil sütü ve alternatif süt olarak biliniyor.
süt yoksa.su. meyva suyu. ayran,meyvalı veya myvasız içme sodası,gazoz,kola,limonata,fanta.aklınıza gelen sıvıyı koyabilirsiniz valla çok güzel oluyor. o zaman siz su koymayın.yoğurt biraz sert yapıyıyor.
İlgili 22 soru bulundu
Bir kase yoğurt içine zencefil, zerdeçal birer çay kaşığı, nane, biraz susam ve çörek otu, birkaç ceviz içi, bir tatlı kaşığı zeytinyağı bir küçük salatalık ekleyin. Seveceğiniz gibi miktarları değiştirin ya da canınız tatlı mı çekti meyveli yoğurt yapın. Meyveleri doğrayıp kuruyemişler ekleyin.
Yoğurtla soda kürü, özellikle bölgesel olarak zayıflamak isteyenler için ideal bir seçimdir. 3 yemek kaşığı yağsız yoğurdu derin bir kaseye alarak karıştırabilirsiniz. Karışımın üzerine yarım limonun suyunu ekleyip karıştırmaya devam edebilirsiniz.
Diyet süresince günde 2-2,5 litre su tüketilmesi gerekir. Yoğurt diyeti, pastörize edilmemiş yoğurt ile yapıldığında daha etkilidir. Bu yüzden ev yapımı yoğurtların tüketilmesi önerilir. Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayan yoğurt düşük kalorilidir ve yüksek miktarda protein ve kalsiyum içerir.
Harcında süt kullanılarak yapılan kekler daha akışkan bir harca sahip olur. Piştikten sonra daha kabarık, puf puf olmuş bir kek elde edersiniz. Bu kekin lezzeti daha hafiftir ve yapısı daha dağılan bir yapıdadır. Sütle yapılan keklerde daha az şeker tadı hissedilir.
Ancak canımız kek yapmak isteyip evde süt ya da yoğurdun bulunmadığı durumları da sıkça yaşamışızdır. Bu durumların aslında kurtarıcı bir malzemesi var. O da su. Üstelik laktoz hassasiyeti olanlarda keklerini suyla hazırlayabilir, gönül rahatlığıyla tüketebilirler.
Sporcular için süt ne zaman tüketilir? Egzersizden önce: Egzersizden önce süt ve süt ürünleri tüketmek (süt, aromalı süt, yoğurt, sütlü tatlılar ve sıvı öğün takviyeleri), karbonhidrat sağlar, enerji ve sıvı ihtiyacı gereksinimlerini karşılar. Çoğu lif açısından düşük olan süt ürünleri, egzersiz öncesi için uygundur.
Tutmayan ev yoğurdunuzu tarifte anlatıldığı şekliyle tekrar yoğurt haline getiremezseniz çökelek yapabilirsiniz. Çökeleği süzdükten sonra kalan peynir altı suyunu dökmeyip poğaça ve ekmek yapımında kullanabilirsiniz. Dilerseniz tutmayan yoğurt ile peynir de yapabilirsiniz.
Süt en çok da kalsiyum ihtiyacımızı gidermesi için önerilir, oysa yoğurt da peynir de en az süt kadar kalsiyum içerir. Yoğurt ve peynir mayalanarak hazırlandığından, üstelik probiyotik zengini olduklarından fazladan sağlıklıdır. Süt yerine yoğurt ve peyniri rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Bir orta boy su bardağı (200 cc) süt veya yoğurt ile iki kibrit kutusu büyüklüğünde peynir eş değerdir.
Kekleriniz puf puf kabarsın, yumuşacık olsun istiyorsanız, tarifinizde su yerine süt kullanabilirsiniz. Kek yaparken, kekin hamuruna biraz süt veya yoğurt gibi laktoz içeren ıslak malzemeler eklemek, hamuru daha akışkan bir hale getirir.
Sütün yağlı yapısı ve enzimleri sudan daha iyi bir emülsiyon sağlar. Bu da hamura fazladan bir çıtırlık olarak yansır fakat hamurda elastikiyeti artırır. Yoğurt, hamura işlenebilir bir kıvam kazandırır fakat kabarmasını ve piştikten sonra sertleşmesini etkiler.
Süt ve yoğurdun içerisindeki yağ oranları birbirinden farklıdır. Bu yüzden süt yerine aynı ölçüde yoğurt kullanamazsınız. Bunu en iyi anlamanın yolu eğer keki yoğurt ile yaparsanız biraz ıslak olacaktır ama süt ile yaparsanız kek tam kıvamında olacaktır. Yoğurdun içerisindeki yağ keki olduğundan daha hamur yapacaktır.
Hamur un, sıvı yağ, maya, süt, yoğurt gibi çeşitli ürünler eklenerek yoğurulur. Bu yoğurma sonucunda hamur istenilen kıvama geldikten sonra derin bir kaba mayalanması için alınır. Üzerine bir örtü serilerek yarım saat hatta bir saat ılık bir ortamda bekletilir. Hamur bu bekletme sonucunda kabarır ve mayalanmış olur.
Kek tarifleri arasında yapımı en kolay tariflerden biri o! İçerisinde süt ya da yoğurt olması onun kabarmasına da engel değil. Su ve yağ, kekinizin enfes bir kıvamda olması için yeterli olacaktır. Dilerseniz kuru üzüm, ceviz, fındık gibi farklı malzemeler ilave ederek de kek harcınızı zenginleştirebilirsiniz.
Çiğ sütü kaynatıp içebileceğiniz gibi evinizde yoğurt, peynir, tereyağı, kaymak ya da krema gibi süt ürünleri yapmak için kullanabilirsiniz. Çiğ sütü aynı zamanda lezzetli kekler ve kurabiyeleri hazırlamak için de kullanabilirsiniz.
Kullandığınız malzemelerin oda ısısında olması gerekmektedir. Kekte kullandığınız maden suyu kekinizin güzel bir şekilde kabarmasını ve yumuşak olmasını sağlayacaktır. Dilerseniz içerisine limon kabuğu rendesi ekleyerek limonlu maden sulu kek de yapabilirsiniz.
Her öğünde 1 kase yoğurt tüketmek, uzun süre tokluk sağlayacağı için kilo vermeye yardım eder. Ayrıca yoğurt tüketerek kilo kaybı yaşamak isteyenler, yoğurdun yanındaki diğer besinleri de sağlıklı şekilde seçmelidir.
Yoğurt, vücuttaki zararlı toksinleri atmak için kullanılmaktadır. Ayrıca zehirlendiğini düşünen kişiler yoğurt yemektedirler. Bunun amacı ise vücuttaki zararlı toksinleri atmak içindir. Bundan dolayı yatmadan önce yenilen yoğurdun zayıflamaya yardımcı olduğu görülmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri