Kombinin devamlı çalışıyor olmasının temel nedenlerinden birisi kalorifer filtresinin tıkalı oluşudur. Kaloriferin dönüş borusu dahilinde bulunan filtrenin tıkanmasıyla peteğe ısının iletilmesi engellenir. Bu nedenle kombiniz peteği ısıtabilmek için devamlı çalışmayı sürdürür.
Düşük su basıncı, kombinin devreye girmesini ve kapanmasını etkileyebilir. Ayrıca, kombideki termostatın arızalı olması durumunda da sürekli çalışma sorunu yaşanabilir. Termostatın kontrol edilmesi ve gerekiyorsa değiştirilmesi önemlidir. Su sızıntıları da kombinin sürekli çalışmasına neden olabilir.
Kombi kaç dakikada bir ateşleme yapar? Kombilerin otomatiğe geçiş süreleri markasına göre 1 ile 3 dk arasında değişmektedir. Yani alev söndükten sonra kombiler 1 ila 3 dk arasında tekrar çalışmaya başlar.
Bazı kombilerde sıcak su konfor özelliği bulunmaktadır. Bu kombiler yaz aylarında belirli bir miktarda sıcak suyu her zaman hazır tutmak adına kısa süreli olarak çalışır ve sonra kapanırlar. Bu durumda kombinizde bir arıza yoktur.
Kombinin 24 saat açık tutulmasında hiçbir sakınca yoktur.
İlgili 15 soru bulundu
Konvansiyonel kombilerde yanan doğalgazdan oluşan atık gaz ve beraberinde oluşan su buharı direkt bacadan dışarı çıkar. Yoğuşmalı kombilerde ise atık gaz sisteminin önüne eklenen ısı eşanjörü sayesinde gaz bacadan çıkmadan önce gazdaki su buharı ayrıştırılıp enerjiye dönüştürülerek yeniden kullanılır.
kombilerin otomatiğe geçiş süreleri markasına göre 1 ile 3 dk. arasında değişmektedir. yani alev söndükten sonra kombiler 1 ile 3 dk arasında tekrar çalışmaya başlarlar. bu gayet normal bir durumdur.
Birçok kişi, gece yatarken kombiyi kapatmanın enerji tasarrufu sağlayıp sağlamayacağını merak etmektedir. Şunu özellikle belirtmemiz gerekir ki, kombinin sürekli açılıp kapanması enerji de tasarruf sağlamaz.
Kombi Sirkülasyon Pompası Sürekli Çalışıyor
Kombiniz kalorifer konumunda çalışırken sirkülasyon pompası sürekli olarak devrededir. Kalorifer konumundan sıcak su konumuna geçildiğinde sirkülasyon pompası bir süre daha çalışmaya devam eder ve daha sonra kendiliğinden devreden çıkar.
Yoğuşmalı Kombilerin kalorifer başlangıç çalışma sıcaklığı 30 - 35 derecedir. Bu kalorifer sıcaklık derecesi markadan markaya değişebilmektedir. En üst ayarlanabilecek kombi sıcaklık derecesi ise genellikle 80 derecedir.
Yoğuşmalı kombileri en verimli şekilde kullanabilmek için kalorifer sıcaklığının 50 derecenin üstüne çıkmaması önerilir. Uzmanların önerdiği ideal ortam sıcaklığı olan 22 dereceyi yakalayabilmek için yoğuşmalı kombinin 50 derece olarak ayarlanması yeterlidir.
Cevap: “Kombi kaç dakikada bir ateşleme yapar?” Sorusuna verilebilecek kesin bir cevap yoktur. Kombinizin ateşleme süreleri hava durumuna göre değişkenlik gösterir. Havanın soğukluğuna göre kombiler kendilerini ayarlarlar. bazı kombiler 3, 4 deneme ateşlemesi yapar, bazı kombiler ise 1, 2 ateşleme.
Bir kombi 24 saatte kaç m3 gaz yakar, 40 derece çalışan kombi 24 saatte 10 metreküp doğalgaz tüketir.
gayet normal, düşük derecede kullandığın için 57 saniyede ayarlamış olduğun dereceye kombi geliyor ve duruyor.1-2 dk. içinde de tesisat suyu ayarlamış olduğun derecenin altına iniyor ve kombi tekrar devreye giriyor. zaten standart kombilerde tekrar devreye girme süresi 1-3 dk. arasında değişir.
Kombiler aslında sürekli ateşleme yapmaz. Böyle bir durum söz konusu değildir. Sadece ateşleme denemesi yapar. Bu da kombilerin marka modeline ve çeşidine bağlı değişir.
Peki, kombi çalışırken neden durur? Öncelikle iyonizasyon elektrodunun alev görmemesi durumunda kombi çalışır ve kısa süre içinde durur. Yine oksitlenme meydana gelmesi veya kombinin anakartında arızalanma olması kombinin çalıştığı esnada birden durmasına neden olur.
Kalorifer peteklerinin ısınmaması, pompa elektrik bağlantısı olduğu halde çalışmaması ve pompanın gürültülü çalışması ile pompanın arızalı olduğu anlaşılır.
Zamanla eskiyen devirdaimin kanatları eskir ve suya karşı direnç oluşturamaz ve suyu yönlendiremez hale gelir. Bu durum da motor içerisindeki suyun sürekli ısınmasına, radyatördeki suyun ise sürekli soğumasına neden olur yani motor sıcaklığı bir dengeye ulaşamaz. Bu durum da hararete neden olur.
Devirdaim pompası bozulursa, motorun hararet yapmasına ve silindir kapak contasının yanıp pistonun da erimesine neden olarak büyük zarar görür. Isı dengesini kuramayan devirdaim, motordaki suyun sürekli ısınmasına ve radyatördeki suyun da soğumasına neden olur.
Kombiler yılda bir kez bakıma, petekler ise 3 yılda bir kez bakıma ihtiyaç duymaktadır. Kombi ve petek bakımı bu aralıklarla yapılmadığı sürece alınan randıman düşer, tesisat ve kombi ömrü kısalır, tasarruf yerini sarfiyata bırakır ve kullanıcı hiçbir sürekli sorun yaşar.
Kombi neden sık sık devreye girer, 1 ile 3 dk. arasında değişmektedir. yani alev söndükten sonra kombiler 1 ile 3 dk arasında tekrar çalışmaya başlarlar.
Kombinin verimli şekilde çalışması, ısınma ve ısıtma işlemini en iyi şekilde gerçekleştirmesi için kombi bar (su) seviyesinin 1.5 olması gerekmektedir. Seviye olarak 1'in altında ya da 2'nin üstündeki bar seviyeleri kombinin ömrünün kısalmasına neden olacaktır.
Kombi elektrik tüketimi Kombiler ortalama olarak kış aylarında günde 8-10 saat arasında çalışmaktadırlar. Ortalama 10 saat çalıştığını kabul edelim günde çektikleri elektrik 1kw ile 1,5 kW arasında bir değerde olacaktır.
Bu sesler, kombinin işlevselliğini ve suyun dolaşımını gösteren işaretlerdir ve cihazın sağlıklı çalıştığını gösterir. Örneğin, sıcak suyu açtığınızda kombinin ateşleme yapması ve suyun ısınmasını sağlaması için bir miktar ses çıkarması normaldir. Bu ses, kombinin alevi algıladığını ve devreye girdiğini gösterir.
Tasarruflu bir kullanım deneyimi yaşamak istiyorsanız oda termostatlı kombi kaç derecede olmalı? Sorunuzun cevabını 22 olarak kabul etmelisiniz. Eğer termostat üzerinden bu ayarlamayı yapmanıza rağmen eviniz yeteri kadar ısınmazsa, o takdirde sıcaklığı kombiden artırabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri