* YDS daha çok akademik alanlarda geçerli bir sınavken YÖKDİL daha çok kurumsal alanlarda geçerli olan bir sınav. * YÖKDİL sınavında dil seviyeleri bulunmaz. YDS'de ise A, B, C, D ve E şeklinde 5 adet dil seviyesi bulunur. * YDS, KPSS A grubu için geçerli iken YÖKDİ, KPSS A grubu için geçerli olmaz.
Yani, YÖKDİL sınavı, yalnızca yüksek lisans ve doktora programlarına giriş için gereklidir. Ayrıca, YDS'den farklı olarak, YÖKDİL sınavında konuların lisans seviyesinde daha derinlemesine incelendiği ve soruların daha zor olduğu bilinmektedir.
YÖKDİL'in YDS denkliği var mıdır? Hayır, yoktur. Fakat YÖKDİL YDS'ninde geçerli olduğu Yüksek Lisans, Doktora, Doçentlik, TUS ve DUS başvurularında geçerlidir. Bunun haricinde Yabancı Dil Tazminatı ve KPSS ile Yabancı Dil Seviyesi isteyen memurluk gibi başvurularda geçerli değildir.
Yökdil Sınavı zorluk derecesi açısından YDS'ye kıyasla oldukça kolay denebilecek bir sınavdır. Soru dağılımı bize YDS ile YÖKDİL arasında bazı farkların olduğunu göstermektedir. Bu farklar; 1-Kelime, dilbilgisi ve edat soru adedi YDS'den daha fazla.
YDS / e-YDS puanı nerelerde kullanılır? YDS puanı yüksek lisans, lisans, doçentlik sınavlarında başta olmak üzere; KPSS A grubu öğretmenlik sınavında dil puanı hesaplanırken, yurt dışı üniversitelerde okuyup Türkiye'de denklik alınırken; memuriyette dil tazminatı alınırken YDS / e-YDS sonuçları kullanılmaktadır.
İlgili 44 soru bulundu
Yabancı dil bölümü mezunları; farklı iş alanlarında yabancı dil ile eğitim veren, iletişim sağlayan ve iş yapan her kurumda çalışabilir. Başta öğretmenlik olmak üzere, akademisyenlik, editörlük, çevirmenlik, callcenter elemanı, turist rehberi, tercümanlık, online ders eğitmenliği vardır.
YDS Zor mu? YDS sınavı, yeterli İngilizce bilgiye sahipsen hiç zor değil. YDS, en basit tanımıyla İngilizce anlama becerini ölçen bir sınav. Güncel sınav programına göre sana 80 soru soruluyor ve bu soruları 180 dakika çözebilmen bekleniyor.
GÜNLÜK ORTALAMA 2.5 SAATLİK BİR ÇALIŞMAYLA 4 AY SONRA SINAVA GİRİLEBİLİR.
YÖKDİL'de 80 soru 100 puan üzerinden değerlendirilir. Her doğru 1.25 puan eder. YÖKDİL'den 70 puan almak için 56 net gerekir.
Soru tipleri arasındaki iki fark bulunmaktadır; YDS'de diyalog tamamlama ve anlamca en yakın cümleyi bulma bölümleri varken, YÖKDİL'de ise bu bölümler bulunmamaktadır. 80 sorudan oluşan YDS ve YÖKDİL zorluk derecesi anlamında farklılık göstermektedir. YDS soruları YÖKDİL ile mukayese edildiğinde daha zordur.
70-79 puan: B2 seviyesi. 60-69 puan: B1 seviyesi. 50-59 puan: A2 seviyesi.
Dil tazminatı almak isteyen kamu personelin de YDS'de yeterli puan almış olması gerekmektedir. YÖKDİL sınavı dil tazminatı için geçerli değildir.
Sınav sorularına baktığımızda ÖSYM'nin YÖKDİL sınavına genel itibariyle bir çeki düzen verdiğini görüyoruz. Soruların zorluk seviyesi bir önceki YÖKDİL ile hemen hemen aynı. Sınav kesinlikle YDS kadar zor değildi. YÖKDİL hala YDS'den kolay bir sınav ve akademik hayatta hala büyük bir avantaj sağlıyor adaylara.
Örneğin bir aday YÖKDİL'den 65 puan alırken, daha sonra yapılan YDS'den 50- 55 puan arasında alabilmektedir.
- 80 -89 arasındaki puanlar (B) seviyesi, - 70 -79 arasındaki puanlar (C) seviyesi, - 60 -69 arasındaki puanlar (D) seviyesi, - 50 -59 arasındaki puanlar (E) seviyesi olarak kabul edilir.
YDS İÇİN NE KADAR SÜRE ÇALIŞMALIYIM? Eğer YDS veya e-YDS'ye ilk kez hazırlık yapıyorsanız veya dil seviyeniz başlangıç düzeyi ise (0-40) bu durumda en az ortalama 6-8 ay arasında bir hazırlık süreci size iyi gelecektir.
- 80 -89 arasındaki puanlar (B) seviyesi, - 70 -79 arasındaki puanlar (C) seviyesi, - 60 -69 arasındaki puanlar (D) seviyesi, - 50 -59 arasındaki puanlar (E) seviyesi olarak kabul edilir.
68 doğru 85 puan eder. 72 doğru 90 puan eder. 76 doğru 95 puan eder. YÖKDİL/1 soru cevapları 2023!
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) 26 Mart Pazar günü düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı'na (2023-YÖKDİL/1) 138 bin 27 aday katıldı.
YÖKDİL sınavı sonuçları, sınavın yapıldığı tarihten itibaren 5 yıl boyunca geçerlidir. Bu süre içinde YÖKDİL sonuçlarını kullanarak başvurular yapabilirsiniz. Ancak, bazı üniversiteler veya programlar kendi belirledikleri geçerlilik sürelerine sahip olabilirler.
YÖKDİL sınavı, ÖSYM tarafından yılda iki kez yapılır. Sınavın birincisi genellikle Mayıs ayında, ikincisi ise Kasım ayında gerçekleştirilir. YÖKDİL sınavı için başvuru tarihleri sınav tarihlerinden önceki aylarda açıklanır ve başvurular da bu tarihler arasında alınır.
Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı için çalışmaya sıfırdan başlayacak adaylar, ön hazırlıklı, sıfırdan başlayan YÖKDİL programlarını tercih etmelidir. Bol bol okuma ve çeviri pratiği yapılarak kelime ve dil bilgisi konuları kalıcı bir şekilde öğrenilmelidir. Konular YÖKDİL bakış açısı ile öğrenilmelidir.
Sınava hazırlanabilmek için ideal İngilizce seviyesi B2 (Intermediate) olmakla birlikte sınava hazırlık için altı-sekiz aylık zamanı olan adaylar B1 (Pre-intermediate) seviyesinde de çalışmalarına başlayabilirler. YDS sınavı genellikle büyük illerin tamamında yapılmaktadır.
48 doğru 60 puan getirir. 52 doğru 65 puan getirir. 56 doğru 70 puan getirir.
Dolayısıyla emin olamadığınızda, yakın hissettiğiniz şıkkı işaretleyebilirsiniz. YDS'den 55 almak için 44 soruyu doğru yapmanız gerekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri