Dil öğrenmek bir süreçtir fakat YÖKDİL Sınavı YDS kadar zor bir sınav değildir. Ya da TOEFL, IELTS sınavları gibi konuşma yazma becerilerini ölçmeyi hedeflemez. Ayrıca Sosyal, Fen, Sağlık gibi 3 farklı alana yönelik bir sınav olması, YÖKDİL'e hazırlanmayı daha kolay hale getirmektedir.
Yökdil Sınavı zorluk derecesi açısından YDS'ye kıyasla oldukça kolay denebilecek bir sınavdır.
Ayrıca, YDS'den farklı olarak, YÖKDİL sınavında konuların lisans seviyesinde daha derinlemesine incelendiği ve soruların daha zor olduğu bilinmektedir. Özetle, YDS ve YÖKDİL sınavları, İngilizce dil yeterliliğinin ölçüldüğü sınavlardır.
GÜNLÜK ORTALAMA 2 SAAT İLE 2.5 SAAT ARASINDA BİR ÇALIŞMAYLA 5 AY SONRA SINAVA GİRİLEBİLİR. GÜNLÜK ORTALAMA 2.5 SAATLİK BİR ÇALIŞMAYLA 4 AY SONRA SINAVA GİRİLEBİLİR.
36 doğru 45 puan eder. 40 doğru 50 puan eder. 44 doğru 55 puan eder.
İlgili 30 soru bulundu
80-89 puan: C1 seviyesi. 70-79 puan: B2 seviyesi. 60-69 puan: B1 seviyesi.
- 80 -89 arasındaki puanlar (B) seviyesi, - 70 -79 arasındaki puanlar (C) seviyesi, - 60 -69 arasındaki puanlar (D) seviyesi, - 50 -59 arasındaki puanlar (E) seviyesi olarak kabul edilir.
Örneğin; YÖKDİL Sınavında 50 Puana ulaşmak için 40 doğru. 60 Puana ulaşmak için 48 doğru. 70 Puana ulaşmak için 56 doğru.
YÖKDİL'e ne sıklıkla girilebilir? YÖKDİL sınavına giriş ile ilgili bir sınırlama bulunmamaktadır. Adaylar yılda 2 veya 3 kez yapılan YÖKDİL sınavlarının her birisine başvuruda bulunabilirler.
YÖKDİL sınavı sonuçları, sınavın yapıldığı tarihten itibaren 5 yıl boyunca geçerlidir. Bu süre içinde YÖKDİL sonuçlarını kullanarak başvurular yapabilirsiniz. Ancak, bazı üniversiteler veya programlar kendi belirledikleri geçerlilik sürelerine sahip olabilirler.
Tıpdil ise Ankara Üniversitesi tarafından yapılmakta. ÖSYM tarafından yapılan YÖKDİL'in daha zor olduğunu söyleyebiliriz. Tıpdil soruları içerik olarak daha kolay anlaşılır ve daha az çeldiricili. Dolayısıyla Tıpdil'e giren adayların daha yüksek puan alma ihtimalleri olduğunu söyleyebiliriz.
“YDS'ye mi YÖKDİL'e mi girmem gerekiyor” diye soran adaylara biz de hangi amaçla sınava girmek istediğini soruyoruz. YDS akademik kadro, yükse lisans ve doktora başvurularında kabul edilmektedir ancak akademik hedefleri olan kişilere sınavın nispeten kolay olması münasebetiyle YÖKDİL sınavına girmesini salık veriyoruz.
Örneğin bir aday YÖKDİL'den 65 puan alırken, daha sonra yapılan YDS'den 50- 55 puan arasında alabilmektedir.
YÖKDİL'de 80 soru 100 puan üzerinden değerlendirilir. Her doğru 1.25 puan eder. YÖKDİL'den 70 puan almak için 56 net gerekir.
YÖKDİL 80 sorudan oluşan ve 3 alandan girilebilen bir yabancı dil seviye belirleme sınavıdır. Bu sınavda adayların İngilizce bilgilerini ölçmek adına aşağıdaki soru tipleri alan ayrımı yapmaksızın sorulmaktadır.
72 doğru 90 puan getirir. 76 doğru 95 puan getirir. 80 doğru 100 puan getirir.
Tıp ve Diş Hekimliği uzmanlık sınavı ve çeşitli ülkelerde denklik sınavları kapsamında da kullanılabilmektedir. Dil tazminatı almak isteyen kamu personelin de YDS'de yeterli puan almış olması gerekmektedir. YÖKDİL sınavı dil tazminatı için geçerli değildir.
Bu iki sınavın içerik veya soru türleri açısından bir farkı bulunmaz ve her ikisinin sonucu da 5 yıl geçerlidir. YÖKDİL 1 ve YÖKDİL 2 farkı dil seçeneği kısmında ortaya çıkar. YÖKDİL 1 sadece İngilizce ve Arapça için yapılırken YÖKDİL 2'de bu iki dilin yanı sıra Almanca ve Fransızca da vardır.
YÖKDİL sınavı, toplamda 80 sorudan oluşur. Sınavın dört bölümü vardır: Dinleme, Okuma, Dil Bilgisi ve Yazma. Dinleme bölümü 20 sorudan, Okuma bölümü 30 sorudan, Dil Bilgisi bölümü 20 sorudan ve Yazma bölümü 10 sorudan oluşur. Her soru 1 puan değerindedir ve sınavın tamamı 80 puan üzerinden değerlendirilir.
* YDS daha çok akademik alanlarda geçerli bir sınavken YÖKDİL daha çok kurumsal alanlarda geçerli olan bir sınav. * YÖKDİL sınavında dil seviyeleri bulunmaz. YDS'de ise A, B, C, D ve E şeklinde 5 adet dil seviyesi bulunur. * YDS, KPSS A grubu için geçerli iken YÖKDİ, KPSS A grubu için geçerli olmaz.
Değerlendirme 100 (yüz) puan üzerinden, yalnızca doğru cevaplar dikkate alınarak yapılacak, yanlış cevaplar sınav sonucuna etki etmez. YÖKDİL'de 80 soru 100 puan üzerinden değerlendirilir. Her doğru 1.25 puan eder. Yani YÖKDİL'de 4 yanlış 1 doğruyu götürmez.
İngilizce yeterliliğinin test etmek amaçlı gerçekleştirilen YÖKDİL eğitiminde öğrencilere 60 saatlik birebir ders programı hazırlanır. Program öncesi öğrencilerimize uygulayacağımız seviye tespit sınavından öğrencinin en az C1-Upper Intermedıate seviyesinde olması beklenir.
(100 üzerinden 50 puan = 80 üzerinden 40 doğru cevap). * Doçent ve doktora / sanatta yeterlik adaylarının YÖKDİL'den 100 üzerinden en az 55 puan almaları gerekir. (100 üzerinden 55 puan = 80 üzerinden 44 doğru cevap).
Resmi seviye tanımlaması "orta seviye üstüdür". Öğrenciler bu seviyede İngilizce konuşulan çeşitli akademik ve profesyonel ortamlarda bağımsız olarak hareket edebilirler, ancak nüans ve doğruluk hususları sınırlıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri