ÜCRETSİZ ÇEKİCİ 153'TEN ÇAĞRILABİLİR Bunun için yolda kalan araç sürücüsünün 153 numaralı telefondan TKM'ye bağlanması, ardından konumunu bildirmesi gerekiyor. En yakın noktadaki çekici sürücüsü, TKM'den aldığı talimat doğrultusunda yolda kalan araca müdahale etmeye gidiyor.
Çekici teminatı aracın üretim maliyetini, servis ücretlerini karşılamaz. Aracın çekilme maliyeti ise sigorta kapsamındadır, sigortalı kişi aracın çekilmesi için ekstra herhangi bir ücret ödemez. Çekici ek teminatı aylık kasko sigortası primlerine eklenerek, rutin olarak ödenir.
Yol yardımı sürücülerin araçlarıyla seyahat ederken karşılaşabilecekleri her türlü soruna yönelik çözüm sunan bir hizmet türüdür. Yol yardım hizmeti genel olarak kazalar, araç arızaları, lastik patlamaları ve yakıt bitmesi gibi acil durumlara karşı sürücülere yardımcı olur.
Çekici hizmeti, standart trafik sigortası teminatları içerisinde bulunmadığı için trafik sigortası yaptırdığın sigorta şirketi çekici hizmeti sağlamaz. Fakat artı ya da ekstra trafik sigortaları gibi bazı ürünlerde ek teminat olarak yol yardım hizmeti yer alır.
Bu hizmet ücret dahilinde gerçekleştirilmektedir. Ancak çekici yol yardım hizmetinden araç sahipleri kaskoları dahilinde ücretsiz olarak faydalanabilmektedirler.
İlgili 16 soru bulundu
Yol yardımı hizmeti kullanıyorsanız hemen çağırın. Kasko sigortanız yol yardımı hizmeti sağlıyorsa çağrı merkezini arayarak yardım isteyebilirsiz. Yol yardımı kullanmıyorsanız ise kendi çabalarınızca çekici veya polisi arayabilirsiniz. Çekici çağırma ücreti ise firmalara göre farklılık gösterebilir.
Genel olarak oto kurtarma yol yardım ücretleri gece ve gündüz tarifesi olarak en düşük 2,5 TL en yüksek de 20 TL civarıdır. Çekici çağırmak kaç lira sorusu için araç türüne göre 30 km'ye kadar 90 TL ila 250 TL arasında diyebiliriz.
Aracına sigorta yaptıran kişilerin poliçeleri çekici ücretinin karşılaması şeklinde düzenlenir. Bu bilgiler doğrultusunda sigorta yaptırılan aracın çekici masrafını sigorta şirketi ödemekle mükelleftir diyebiliriz.
Kasko Çekici Teminatı Şartları
Çekici hizmeti genel olarak sigorta sahibinin ikamet adresinden 0 km mesafeden hizmete girer. Aracın çekildiği adres en yakın anlaşmalı servislere yapılır.
Zorunlu trafik sigortasına sahip aracın bir kazaya karışması durumunda maddi hasar, sağlık giderleri, sakatlanma ve ölüm olmak üzere 3 temel teminat, poliçe limitlerine ve zarar görenlerin haklılık payına göre çeşitli oranlarda sigorta şirketi tarafından karşılanır.
Yemek ve yol yardımı ödemeleri yükseltildi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 2023 yılında uygulanacak gelir vergisi tarifesinin dilimlerinde artış yapıldığını da açıklamıştı. İstisna tutarlarının artırılmasıyla 51 lira olan yemek parası, 110 liraya, 25,5 lira olan yol parası da 56 liraya çıkarıldı.
Başvuru şartlarını sağlayan adaylar, başvuru işlemlerini ailesinin ikamet ettiği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden yapılabilecek. Öğrencinin yanı sıra aileleri de başvuru yapabilirler. Vakıf tarafından başvuru değerlendirilirken öğrencilere geri dönüş sağlanacak.
Ödemeler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) tarafından öğrencinin IBAN hesabına aktarılacak. Başvuru, öğrencinin ailesinin ikamet ettiği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yapılacak. Öğrencilerin ailesi de başvuru yapabilecek ve vakıflar başvuruyu değerlendirecek.
Zabıta Amirliklerine ihbarda bulunmak için Alo Zabıta Hattını (153) arayabilirsiniz.
Trafik Sigortası'ndaki 7/24 hizmetler
Aracınızın kaza sonucu hareket edemediği durumda çekici hizmetinden yararlanırsınız. Aracın hareketsiz kalması durumunda ise kurtarma hizmeti sayesinde yolunuza devam edersiniz.
Karayolu Trafik Yönetmeliği 119. Maddesinde de açıkça görüldüğü üzere; başka araçların giriş çıkışının engellenmiyorsa, toplu taşıma araçlarının duraklarına 15 metre mesafede, dönüşlerde, ikinci sıra park ederek trafiğin akışı engellenmiyorsa o araç çekilemeyecektir.
Arıza, Hasar kapsamında olmadığından mekanik ve elektrik Arızalarında yalnız Sigortalı Araca yönelik hizmetler verilir. Bu hizmet 10 yaşın üzeri Sigortalı Araçlara yılda sadece bir kez, diğer yaş Sigortalı Araçlarda azami 4 kez kullandırılır.
Kaza sonrasında aracın güvenli şekilde trafiğe çıkamayacak oranda hasar aldığının tespit edilmesi halinde sigorta şirketleri tarafından ikame araç hizmeti sunulmaktadır.
Kasko hasar beyanı yapıldıktan sonra ekspertiz raporu ile hasar tespit edilir. Belgelerin eksiksiz olması ve hasarın tespitinden sonra 10 iş günü içerisinde kasko hasar ödemesi yapılır. Kasko şirketine hasar ihbarının yapıldığı ilk günden 45 gün içerisinde ise kasko hasar tazminatı şirket tarafından ödenmelidir.
Park cezası genel anlamda taşıma yapılan mesafeye göre belirlenir. Parka alınan araçlar için günlük 12 TL ücret vardır. Bununla birlikte 3 aşamanın da kullanımı sonucunda aracın çekilmesiyle 236 TL ceza oluşur.
2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'na göre trafikte araç çektirme yetkisi sadece poliste.
Trafik vakfı aracının ceza yazma yetkisi yoktur.
Buna göre park yasağına uymadıkları için çekilen araçlara ödenecek ücret 130 ₺'den 160.05 ₺'ye çıkarıldı. Park yasağı haricindeki araç çekmelerde 5 kilometreye kadar araç çekme ücreti 100 ₺'den 160,05 ₺'ye yükseltildi. Kilometre başına 5 ₺'lik çekme ücreti de 9.6 ₺'ye çıktı.
KİLOMETRE BAŞINA 12 TL
Teklif oy birliği ile kabul edildi. Alınan kararla, park yasağı halinde çekme ücreti ve park yasağı dışında 5 kilometreye kadar özel taşıma ücreti 250 liradan, yüzde 60 zamla 400 liraya çıktı. Kilometre başına 12 lira olan ücret de yüzde 25 zamla 15 liraya yükseldi.
Yani SRC belgenizin olması gerekir. Yapılacak olan iş bir nevi yük taşımacılığı olduğu için bu SRC (mesleki yeterlilik) belgesine sahip olmalısınız. Ehliyet sınıfı olarak bakacak olursak, eğer çekiciniz kamyonet ise B, kamyon ise C sınıfı ehliyete sahip olmanız gerekiyor. Ek olarak K belgesine sahip olmalısınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri