MADDE 17 – (1) Başvuru; hasta, hasta yakını, diğer kişi veya kurumlar tarafından 444 3 833 numaralı telefon hattı aranarak ya da Ek-3'te yer alan “Evde Sağlık Hizmeti Başvuru Formu” doldurularak veya TSM/AHB'ler aracılığıyla il koordinasyon merkezine yapılır.
Evde Sağlık Hizmetlerinden faydalanmak isteyen hasta ya da hasta yakını 444 38 33 numaralı evde sağlık iletişim merkezini arayarak başvuruda bulunabilmektedir.Evde sağlık iletişim merkezi(ESHİM) saat 24:00'a kadar başvuruları kabul eder.
Evde bakım hizmetinde amaç kişilerin yaşam kalitesini artırarak, gerekli olan tedavi hizmetlerini sunmaktır. Evde bakım hizmeti, yatağa bağımlı, kronik hastalar ya da yaşlılık sebebiyle yatağa bağımlı kişilerin profesyonel ekipler tarafından evde sağlık hizmeti sunulması olarak bilinir.
Evde günlük 12 saatlik serum hizmeti almanız 400-700 Türk Lirası olarak ücrete tabii tutulur. Günün tamamı yani 24 saatlik sağlık hizmeti ise 1000-1500 Türk Lirası arasında, verilen hizmetlerin türüne bağlı olarak değişiklik göstermektedir.
Aile hekim- lerinin çeşitli gerekçelerle ev ziyareti yapması gerekmektedir. Bu gerekçeler arasında eve bağımlı hastanın akut ve kronik hastalıklarının yönetimi, bu hastalara koruyucu hizmet- lerin ulaştırılması, ölmekte olan hastanın desteklenmesi, hastanın ev ortamının ve ilaç- larının kontrolü sayılabilir.
İlgili 22 soru bulundu
Evde takibi zorunlu olan engelli, yaşlı, yatalak ve benzeri durumdaki kendisine kayıtlı kişilere evde kişiye yönelik koruyucu sağlık hizmetleri ile birinci basamak teşhis, tedavi, rehabilitasyon ve danışmanlık hizmetlerini vermek üzere aile hekimleri kurum dışı mesailerinde ev ziyareti yapmaktadırlar.
(6) Aile hekimi, kendisine kayıtlı olan evde sağlık hastasına (zor ulaşım koşulları, güvenlik ihtiyacı gibi özel durumlar haricinde) kendi imkânları ile ulaşır.
80 yaş üstü kişiler "kıstas" gözetilmeden evde sağlık hizmeti alabilecek. Yeni yönetmelikle 80 yaş üstü tüm kişiler, herhangi bir rapor, cihaza bağımlılık durumu gibi kıstaslara bağlı kalmaksızın talep ettiği anda evde sağlık hizmetinden faydalanabilecek.
Sorusuna yanıt olarak; Evde sağlık hizmeti ücretlidir ancak bu noktada firmamız, Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen ve kişilerin bütçelerini zorlamayan oldukça düşük ücretlerle bu hizmeti hastalarına sunmaktadır.
Evde Bakımdan Kimler Yararlanabilir? Evde bakım hizmetleri, yaşlı, engelli, kronik hastalığı bulunan veya yaşadığı bir ameliyat sonrası iyileşme süreci içinde olan bireyleri bulundukları ortamdan koparmadan, yaşadıkları ve kendilerini ait hissettikleri yerde desteklemeyi amaç edinir.
Hasta bakıcıların görevlerinden biri de, hastanın tuvalet alt bakım ihtiyaçlarını yaptırmalarıdır. Hastada sonda var ise günlük olarak idrar torbasını boşaltır, hastanın altı bezli ise belli aralıklarda bezini değiştirir ve hastanın hijyenik olarak temizlenmesini sağlar.
Hastanemizin Ana Kampüsünde hizmet vermekte olan "Evde Sağlık Hizmetleri Birimi" randevu sistemiyle ve mesai saatleri (08.00-17.00) içinde çalışmaktadır. Hastaların ziyaret günü ve sıklığı hastanın durumuna göre doktor tarafından belirlenir. Evde Sağlık Hizmetleri hangi hastalıkları kapsar?
Başkasının yardımı ve bakımı olmadan, gündelik hayatını devam ettirmesi mümkün olmayan, yeme-içme, insani ihtiyaçlarını tek başına gideremeyen, engellilere verilecek engelli sağlık kurulu raporlarında 'Ağır Engelli' raporu bulunanlar için evde bakım desteği parası ödenmektedir.
Evde bakım hizmetleri kapsamında yer alan evde doktor hizmeti, sağlık ihtiyaçlarının giderilmesini kolaylaştıran faaliyettir. Tedavi ve kontrollerin evde yapılması konfor sunar. Ulaşım sorunları, fiziksel yetersizlikler, hastaneye alışamama ev hizmetini öne çıkarır. Doktor, müdahaleler için eve gelir.
Evde bakım yardımı alabilmek için engelli bireyin ikametgâhının bulunduğu yerdeki Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne veya varsa Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine başvuru yapılması gerekmektedir.
Hastanede yatan hastalara sıklıkla uygulanan serum takma işlemleri, ayaktan veya evde tedavisine devam edilen hastalarda da hekim reçetesi doğrultusunda uygulanmaktadır.
Buna göre; 2022 yılında 3 bin 336 TL olarak ödenen evde bakım aylığı 2023 yılında yeni tam tutarıyla birlikte 4 bin 336 TL olarak ödenecek. EVDE BAKIM MAAŞI ORANI NASIL BELİRLENİYOR? Devletin yaptığı çeşitli sosyal ödemeler de yılda iki kez artırılıyor.
Hastaların acil durumlarında hastanemiz Acil Polikliniğine ve 112 Acil Hizmetlere başvuru yapabilirsiniz. Evde Sağlık Hizmetleri Birimine hafta içi 08.00-16.30 mesai saatleri içinde ulaşabilirsiniz. Evde sağlık hizmeti almak için 444 38 33 nolu numaradan başvurunuzu yapabilirsiniz.
Ücretsiz olan evde sağlık hizmetinden yararlananların, ilaç yazdırmak için aile hekimlerine gitmelerine de gerek kalmıyor. İhtiyaç duyanlar, Evde Sağlık Hizmetleri İletişim Merkezine "444 38 33" numaralı hat üzerinden ulaşılabiliyor.
Evde sağlık hizmeti kapsamda muayene hizmeti verebildiklerini aktaran Koç, " İlgili branş hangisi ise bu hizmetleri evinde vermek gerekiyorsa, evine götürebiliyoruz. Tansiyon ölçme, serum takma, enjeksiyon yapma, pansuman yapma, bütün kan tahlillerini yapabilmek imkanımız var." dedi.
Evde sağlık hizmetleri; hastaların kendi evinde uzman sağlık personelinden muayene, tetkik, pansuman, serum takma gibi hemşirelik hizmetleri ve radyolojik görüntülemeye kadar birçok dalda hizmet verilmesini kapsar.
Evde sağlık hizmeti almak isteyen hasta yaşlılar veya aile bireyleri Sağlık Bakanlığı bünyesindeki ulusal çağrı merkezi 444 38 33 nolu telefonu arayarak müracaat ederler. Çağrı merkezindeki görevli personel hizmet talep eden kişi ile görüşme yaparak gerekli işlemleri başlatır.
Sağlık kurulunda hastanın kaydı yapılarak açılan form hastanın hekimine iletilir. • Hekim tarafından ilgili bölümlere konsülte edilir. Konsültan hekimler ilgili formu yönetmelik çerçevesinde doldurarak engel oranına dair kararını verir ve form kurula ulaştırılır.
Evde doktor hizmeti son yıllarda giderek popüler hale gelen bir sağlık hizmetidir. Özellikle pandemi süreci ile birlikte evde sağlık hizmetlerine olan talep artış göstermiştir. Evde doktor hizmeti, hasta olan kişinin evinde doktor tarafından yapılan muayene ve tedavi işlemleridir.
İl Dışından gelen vatandaşlarımız, istediği Aile Hekimlerine muayene olabileceklerdir. Bu kişiler misafir hasta olarak kabul edileceklerdir. "Misafir Hastaların" sağlık kayıtları kendi doktoruna elektronik ortamda iletilecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri