Yol yardımı sürücülerin araçlarıyla seyahat ederken karşılaşabilecekleri her türlü soruna yönelik çözüm sunan bir hizmet türüdür. Yol yardım hizmeti genel olarak kazalar, araç arızaları, lastik patlamaları ve yakıt bitmesi gibi acil durumlara karşı sürücülere yardımcı olur.
Yol yardım hizmeti; araç çekme, yakıt ikmali, ulaşım, lastik değişimi ve çilingir hizmetleri verir. Lastiklerin patlaması, anahtarın çalınması veya kaybolması, yakıt bitmesi nedeniyle yolda kalma, kaza veya arızaya bağlı olarak yolda kalma gibi durumlar yol yardım hizmeti teminatları arasındadır.
Yol yardım hizmeti, kasko sigortası içerisinde ek teminat olarak sunulur. Kasko ürünlerine göre teminat kapsamları değişse de yol yardım teminatı olan bir kasko sigortası tercih ederek bu hizmetten ücret ödemeden yararlanabilirsin.
Arıza, Hasar kapsamında olmadığından mekanik ve elektrik Arızalarında yalnız Sigortalı Araca yönelik hizmetler verilir. Bu hizmet 10 yaşın üzeri Sigortalı Araçlara yılda sadece bir kez, diğer yaş Sigortalı Araçlarda azami 4 kez kullandırılır.
Trafik sigortasının kapsamı genel şartlar ile belirlenmiştir. Tüm sigorta şirketlerinde trafik sigortasının kapsamı aynıdır. Ancak standart trafik sigortası teminatları içerisinde yol yardım hizmetleri yer almamaktadır. Trafik sigortalarına ek olarak yol yardım teminatları eklenebilmektedir.
İlgili 22 soru bulundu
Yemek ve yol yardımı ödemeleri yükseltildi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 2023 yılında uygulanacak gelir vergisi tarifesinin dilimlerinde artış yapıldığını da açıklamıştı. İstisna tutarlarının artırılmasıyla 51 lira olan yemek parası, 110 liraya, 25,5 lira olan yol parası da 56 liraya çıkarıldı.
Başvuru şartlarını sağlayan adaylar, başvuru işlemlerini ailesinin ikamet ettiği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden yapılabilecek. Öğrencinin yanı sıra aileleri de başvuru yapabilirler. Vakıf tarafından başvuru değerlendirilirken öğrencilere geri dönüş sağlanacak.
Kasko Çekici Teminatı Şartları
Çekici hizmeti genel olarak sigorta sahibinin ikamet adresinden 0 km mesafeden hizmete girer. Aracın çekildiği adres en yakın anlaşmalı servislere yapılır.
ÜCRETSİZ ÇEKİCİ 153'TEN ÇAĞRILABİLİR
Bunun için yolda kalan araç sürücüsünün 153 numaralı telefondan TKM'ye bağlanması, ardından konumunu bildirmesi gerekiyor. En yakın noktadaki çekici sürücüsü, TKM'den aldığı talimat doğrultusunda yolda kalan araca müdahale etmeye gidiyor.
Yaşadığınız kaza sonrasında zor durumda kalmış olan aracınıza yönelik olarak oto kurtarıcı çağırmak için sadece sigorta şirketlerine bağlı olarak çalışan Çağrı Merkezi ile iletişime geçmeniz yeterli olur.
ACİL YOL YARDIM
Garantisi bitmiş olan araçların yolda kalması durumlarında hizmetlerimiz ücretlidir; diğer durumlarda tüm acil yol yardım hizmetleri müşterilerimize ücretsiz olarak sağlanır.
Zorunlu ve Trafik Sigortasının Kapsamlar
Aylık kasko sigorta prim ödemelerinde çekici masrafları araç sahibinden temin edilir. Trafik ve zorunlu sigorta poliçelerinde ödenen miktara göre çekici masrafları da firmalara ait hale getirilir.
Sigorta poliçesi ile teminat altına alınmış varlıklarınızda poliçede belirtilen riziko kapsamında hasar meydana gelmesi durumunda; Acil Yol Yardım, Acil Konut Yardım ve Acil İşyeri Yardım talepleriniz için 7/24 hizmet veren +90(850) 202 20 20 no.lu acil yardım hattımızı arayabilirsiniz.
AFAD'ın Twitter hesabından yapılan paylaşıma göre; kendi araçlarıyla şehrine dönmek isteyen depremzede vatandaşlar, valilik ve kaymakamlıklarca oluşturulan müracaat noktalarına giderek yol masraf belgesi alacak, gittikleri ildeki müracaat noktasına geldiklerini bildirerek yol masraflarını temin edebilecekler.
Otoyol güzergahında seyahat ederken kaza, yaralanma, yangın ve benzeri ACİL durumlarla karşılaşılması halinde yardım talep etmek için 7/24 çalışan 161 nolu Otoyol Acil Yardım Hattımızı ücretsiz arayabilirsiniz. Ayrıca; 112 Acil Yardım, 155 Polis ve 156 Jandarma hatlarını da ücretsiz arayabilirsiniz.
Alo 159 Türkiye'nin karayolları yol ağında bulunan Otoyollar, Devletyolları ve İlyollarında seyahat eden sürücülerin seyahat esnasında veya seyahatten önce kullanacağı yol güzergahı ile ilgili tüm soru ve sorunları hakkında bilgi ve yardım alacağı bir hattır.
Teminatın gerekçeleri arasında kaza şartı yoktur, aracın hareket edemediği herhangi bir arıza anında da çekici çağrılabilir. Çekici hizmetinin ön koşulu aracın hareket kabiliyetini yitirmiş olmasıdır. Çekici teminatı aracın üretim maliyetini, servis ücretlerini karşılamaz.
Yol yardımı hizmeti kullanıyorsanız hemen çağırın. Kasko sigortanız yol yardımı hizmeti sağlıyorsa çağrı merkezini arayarak yardım isteyebilirsiz. Yol yardımı kullanmıyorsanız ise kendi çabalarınızca çekici veya polisi arayabilirsiniz. Çekici çağırma ücreti ise firmalara göre farklılık gösterebilir.
Yol yardımı sürücülerin araçlarıyla seyahat ederken karşılaşabilecekleri her türlü soruna yönelik çözüm sunan bir hizmet türüdür. Yol yardım hizmeti genel olarak kazalar, araç arızaları, lastik patlamaları ve yakıt bitmesi gibi acil durumlara karşı sürücülere yardımcı olur.
1) Aracın Çekilmesi
Kaza/arıza sonucu aracın hareketsiz kalması veya hareket etmesinin araç ve trafik kuralları gereği sakıncalı olacağı durumlarda aracın, kazanın/amanın meydana geldiği il ve komşu il sınırları içindeki Sigorta şirketinin anlaşmalı servise çekimi ücretsiz temin edilecektir.
yılda 4 kez, her bir çekim hizmeti için 2.500 TL'ye kadar teminat kapsamındadır. İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa illerinde çekim işlemi, il sınırları içerisinde gerçekleştirilir.
Bakan Yanık ulaşım desteğinden, sosyal yardım alan ailelerin çocukları, lisans ve 25 yaş altı öğrencileri faydalanabilecek.
ULAŞIM DESTEĞİ NE KADAR? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, sosyal yardımdan faydalanıcı ailelerdeki Türk vatandaşı üniversite öğrencilerine (sadece 25 yaş altı lisans öğrencileri) şehirler arası ulaşım desteği sağlanacak.
Ailesinden uzakta öğrenim gören üniversite öğrencilerine, 2022 için yılda 2 kez gidiş- dönüş şeklinde, bilet başına 500 TL olmak üzere toplam 2 bin, 2023 için ise bilet başına 750 TL olmak üzere toplam 3 bin TL ulaşım destek ödemesi yapılacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri