Yönetici adayı pozisyonu, müdürlük statüsünde istihdam edilen kişiler ve yöneticilerden bir adım önceki görev olarak ifade edilebilir. Yöneticilik statüsünün imza ve yönetme yetkisinin bir kısmını elinde bulunduran ve yöneticiye karşı sorumlu olan yönetici adayı, yönetici asistanı olarak da görevlendirilmektedir.
“Yönetici adayı ne iş yapar?” sorusuna kısaca şu yanıtları vermek mümkün olur: Bağlı olduğu kurumun resmi kurallar çerçevesinde iş süreçlerinin yönetilmesine katkı sağlar. Yöneticinin olmadığı yerde sorumluluğu üstlenerek onun yerine geçer. Yöneticinin işini rahatlatarak onu asiste etmesi istenebilir.
eleman.net verilerine göre, Yönetici Adayı 2023 yılında ortalama 30.600 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Yönetici Adayı , Ocak 2023 yılında ortalama 24.420 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 15.136 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Mağaza yönetici adayı, gelecekte mağazanın yönetiminde yer alması düşünülen meslek grubudur. Giyim, market ve mağazacılık gibi perakende sektörlerinde yönetici yetiştirmek üzere şirketlerin açtıkları pozisyondur.
Yönetici/yönetmen, yönetme işini yerine getiren bir diğer ifade ile yönetme faaliyetinde bulunan kişi olarak tanımlanabilir. Yönetme işi; çalışanların, görevleri doğrultusunda çalışmaya yönlendirilmesi faaliyetini içermektedir.
İlgili 22 soru bulundu
Yönetici; iş süreçlerini yönetir, iş süreçlerinin en etkili şekilde ilerlemesini sağlar, denetim yapar, kurumsal sorunların çözülmesini sağlar, kurumsal stratejilerin belirlenmesinde görev alır. Yönetici, sorumlu olduğu ekibin ya da kurumun her türlü faaliyetinden sorumludur.
Yönetici Adayı olarak işe başladığında perakende sektörü hakkında bilgi sahibi olacak, iş süreçlerini uzman kişilerden öğrenme fırsatı yakalayacaksın. Ayrıca, profesyonel gelişimine katkı sağlayacak ve mağaza yönetimini daha yakından tecrübe edeceğin uygulamaların yer aldığı bir eğitim programına dahil olacaksın.
Mağaza müdürleri takım çalışmasına uygun, yönetim becerileri gelişmiş, iletişim becerileri yüksek, problem çözme becerileri gelişmiş ve müşteri odaklı düşünebilen kişiler olmalıdır. Mağaza müdürleri, zorlu durumlarla başa çıkabilen, karar verme yeteneği olan ve esnek çalışma saatlerine uyum sağlayabilen kişilerdir.
İyi bir yönetici, sorun değil çözüm odaklı olabilmeli ve ekip arkadaşlarına yetki/sorumluluk verebilmeli. İyi bir yönetici, duygusal zekaya sahip olmalı. Duygularını yönetebilmeli, dinlemeli ve empati yapabilmeli. İyi bir yönetici, vizyon sahibi olmalı ve değişimlere ayak uydurabilmeli, durumsal davranabilmeli.
Üst Düzey Yönetici maaşları kıdem ve çalışılan kuruma göre değişiklik gösterebilmektedir. 2023 yılı itibari ile 38 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Üst Düzey Yönetici maaşları 39160 TL'dir. En düşük Üst Düzey Yönetici maaşı 31330 TL iken, en yüksek Üst Düzey Yönetici maaşı 76900 TL'dir.
Apartman yöneticileri normal koşullarda her hangi bir maaş almamaktadır. Ancak bina için belirlenmiş olan aylık aidat tutarını apartman yöneticisi vermemektedir. Yani apartman yöneticisinin bir aylık kazancı ödemediği aylık aidat ücretidir. Bunun dışında apartman yöneticisi her hangi bir maaş almamaktadır.
Yönetici adayı pozisyonu, müdürlük statüsünde istihdam edilen kişiler ve yöneticilerden bir adım önceki görev olarak ifade edilebilir. Yöneticilik statüsünün imza ve yönetme yetkisinin bir kısmını elinde bulunduran ve yöneticiye karşı sorumlu olan yönetici adayı, yönetici asistanı olarak da görevlendirilmektedir.
Mağaza müdürü olmak için üniversitelerin önlisans ya da lisans programlarında bulunan Pazarlama, Perakende Yönetimi, Moda Yönetimi, Ticaret Kültürü ve Eğitimi, Muhasebe ve Finans gibi bölümlerden mezun olmak gerekir. Özel eğitimler sonucu alınan sertifikalar da işe alımı olumlu yönde etkiler.
Mağaza şefi nedir sorusuna şöyle cevap verilebilir; mağazadaki satışları yönlendirmekten ve şirket politikasını uygulamaktan sorumlu yönetici kişidir. Güvenlik düzenlemelerine uyum sağlamak, günlük gelir ve maaş gibi finansal konuları yönetmek mağaza şefinin görevleri arasında yer alır.
Şok Marketler A.Ş. şirketinde aylık ortalama ücretler Mağaza Personeli için yaklaşık 3.794TRY ile Satış Temsilcisi için yaklaşık 12.510TRY arasında değişmektedir.
Mağaza giderleri, maliyetleri ile ilgili bir üst amirine raporlama yapar, Mağaza verimliliği ile ilgili çalışmalar yapar, Mağaza açılışı ve işleyişi ile ilgili tüm operasyonları yürütür ve merkez departmanlarla iletişimini sağlar.
Özetlersek; kat maliklerinin sorduğu sorular arasında apartman yöneticisi maaş alır mı gibi sorular da vardır. Apartman yöneticileri maaş değil, ücret alır. Apartman ve site yöneticisi ücreti -zorunlu olmamakla birlikte- kat malikleri kurulunda belirlenir. Yöneticiye ödenecek ücret miktarını kat malikleri belirler.
eleman.net verilerine göre, Kasiyer 2023 yılında ortalama 18.500 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Kasiyer , Ocak 2023 yılında ortalama 14.410 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 8.888 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
GENEL NİTELİKLER VE İŞ TANIMI. Sayısı her geçen gün artan mağazalarımız için “Part Time” veya “Full Time” çalışacak Müşteri Danışmanları” arıyoruz. İstanbul dışındaki şehirlerde görev alacak yeni takım arkadaşlarımıza “Full Time” için1550 lira, “Part Time” için827lira maaş teklif ediyoruz.
Yönetim yazınındaki bir çok eserde üst yöneticilerin sahip olmaları gereken beceri türleri olarak kavramsal beceriler, analitik beceriler ve karar verme becerilerinden yaygın olarak söz edilmektedir.
İyi bir yönetici, davranışlarıyla tutarlı ve örnek bir duruş sergilemeli; kısacası bir temsil yeteneğine sahip olmalıdır. Ayrıca planlama, organizasyon, yönlendirme, rehberlik gibi konulara da yeterli derecede ilgi göstermelidir. Hiçbir çalışan söylediklerini kendi hayatına uygulamayan bir yöneticiyi, ciddiye almaz.
Groysberg (2014) özellikle üst düzey yöneticilikte başarılı olmak için gerekli yedi yetenek sıralamıştır. Bu beceriler; (1) liderlik, (2) stratejik düşünme ve yönetim, (3) teknik ve teknolojik beceriler, (4) ekip ve ilişki kurma, (5) iletişim ve sunum, (6) değişim yönetimi ve (7) erdemdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri