Cevabın nedir? Youtube'da telif ihtarına maruz kalmamak için açık lisanslı (video, müzik, efekt vb.) materyaller kullanılmalıdır. Bu tür materyaller genel kullanıma açık olduğu için sorunsuzca kullanılabilirler.
Başkalarının videolarını tekrar kullanacaksanız eser sahibinden izin almanız gerekir. Eser sahibinin Youtube kullanıcı panelinde videosunun % kaçını kullandığınız belirtilir. Eğer izin almadıysanız eser sahibi 7 gün önceden bildirim göndererek videoyu kaldırmanızı isteyebilir ya da hemen kaldırılmasını isteyebilir.
FSEK kapsamında, bir eseri, icrayı, fonogramı veya yapımı hak sahibi kişilerin yazılı izni olmaksızın kullanan kişi ise bir yıldan beş yıla kadar hapis veya adlî para cezasına çarptırılabilir.
İlgili 23 soru bulundu
Eser sahibi tüzel kişiyse, koruma süresi aleniyet tarihinden itibaren 70 yıldır. Sahibinin ölümünden sonra alenileşen eserlerde koruma süresi ölüm tarihinden sonra 70 yıldır. Eser sahibi belli değilse, koruma süresi eserin aleniyetkazanmasından itibaren 70 yıldır.
Videoyu açtıktan sonra videonun altına inerek bilgi kısmına gelin. Ardından bilgi kısmının en altında bulunan Bu videodaki müzik kısmı ve daha fazla bilgi edin kısmı bulunmaktadır. Daha fazla bilgi edin kısmı bulunuyorsa videoda telif hakkı bulunabilir. Daha fazla bilgi edine tıklayarak inceleyebilirsiniz.
Telifli müzik ürünlerinin süresi orijinal ürünün süresinin %10'dan ve her durumda 30 sn'den daha uzun olmamalıdır. Eğer parçanın %10'u 30 saniyeden uzun ise o zaman parçanın sadece 30 saniyelik kısmı alınmalıdır.
Hesabınız, ilişkili tüm kanallarıyla birlikte kapatılır. Hesabınıza yüklenen tüm videolar kaldırılır. Yeni kanal açamazsınız.
Açıklama detaylarında sadece kategori Müzik yazıyorsa telifsizdir. Albümü, Plak şirketi yazarsa telif hakkı vardır. Plak şirketi yazıyor / yazmıyor değil bunun kriteri. Üretilmiş her şey teliflidir.
Telif hakkı olmayan müzik, yalnızca orijinal içerik oluşturucuya ait olmayan müziktir. İlgili bir taraf genellikle kullanım izni almak için bir kerelik ücret ödeyebilir. Telif hakkı olmayan müzikler kamuya açık alanda, Creative Commons müzik lisansları altında veya telifsiz müzik kütüphanelerinde bulunabilir.
Dünya genelinde engelleme: Bir veya daha fazla telif hakkı sahibi, bu müziğin YouTube'da kullanılmasına izin vermiyordur. Bu müziği kullanırsanız videonuz sessize alınabilir veya YouTube'da hiç sunulmayabilir.
Ne yapmalıyım? CEVAP : Telif hakkı, bir fikir veya sanat eserini meydana getiren kişinin, bu eser üzerindeki haklarının tamamıdır. Sözkonusu haklar, zaten eseri meydana getiren kişide olduğundan almak için yapılması gereken herhangi bir işlem bulunmamaktadır.
· Telif Hakkının doğması için tescile gerek yoktur. Fikir ve sanat eserleri üzerindeki haklar eserin üretilmesiyle birlikte doğar.
Yanlışlıkla bir telif hakkı nedeniyle yayından kaldırma isteği gönderdiyseniz isteği geri çekebilirsiniz. Telif hakkı nedeniyle yayından kaldırma isteğini geri çektiğinizde: İhtarı etkileyen başka bir içerik yoksa telif hakkı ihtarı yükleyicinin kanalından kaldırılır.
Unutmayın: Telif hakkına ilişkin düzenlemeler canlı yayınlar ve Shorts videoları için değil, yalnızca uzun videolar için geçerlidir.
Fotoğraf ile youtube'da telif yiyeceğini sanmıyorum.Sadece seslere ve başkasının videosunu kullanma durumunda sıkıntı yaratır. Kendine ait olmayan veya ticari icin bir bedel odenmeden kullanilan hersey Telif Haklarina girer.
Bazı telif hakkı sahipleri, YouTube'da bulunan telif hakkıyla korunan içerikleri otomatik olarak tarayan Content ID aracını kullanır. Content ID bir eşleşme bulduğunda o içerik için Content ID hak talebinde bulunulur. Eşleşen içeriğe ne olduğu, telif hakkı sahibinin Content ID ayarlarına bağlıdır.
İsteğe Bağlı Kayıt-Tescil başvuru ücreti, 01.01.2019 tarihi itibariyle 163,25 TL. olarak güncellenmiştir.
Başka bir sanatçı tarafından yazılmış, kaydedilmiş ve daha önce yayımlanmış bir şarkının kaydını oluşturduysanız, bu bir cover şarkı olarak sınıflandırılır. Sürümünüz ne kadar benzersiz ve farklı olursa olsun, başka biri yasal olarak şarkının sahibidir ve bu nedenle telif hakkına sahiptir.
· FSEK 68. madde hükmüne göre izni alınmamış eser sahibi, sözleşme yapılmış olması halinde isteyebileceği bedelin veya bu Kanun hükümleri uyarınca tespit edilecek rayiç bedelin en çok üç kat fazlasını isteyebilir. Hukuk davalarında tazminat olarak manevi ve maddi tazminat talepleri söz konusu olabilir.
Kısaca, orijinal bir yaratının kopyalanmasına veya kullanılmasına izin verme hakkıdır. Türk Hukukunda sanat eserlerinin ve fotoğrafın telif haklarına ilişkin asıl mevzuat 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'dur.
Bu eser, Telif hakkı süresi dolmuş ve/veya kamulaştırılmış olmasından dolayı Türkiye'de kamu malı olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti Fikir ve Sanat Eserleri Kanununun 27. maddesi: Koruma süresi eser sahibinin yaşadığı müddetçe ve ölümünden itibaren 70 yıl devam eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri