Suni deri mont tamiri gerçek deri üretimi olmadığı için maalesef tamir işlemi gerçekleştirilememektedir. Ancak ufak tefek yıpranmalar örnegin yaka kısmında soyulma var ise o bölgeye ek deri parçası koyularak onarım işlemi gerçekleştirilebilir.
Deri ceketinizin durumuna bağlı olarak onu tamir etmenin birçok farklı yolu vardır. Bir yöntem, yırtık astardaysa iyi bir seçim olan kumaş tutkalı kullanmaktır. Bir diğeri, derinin kenarlarını bir arada tutmak için bir bant kullanmaktır. Deri tamir bandı çeşitli şekil ve boyutlarda mevcuttur.
Deri ve suni deri çantalar, kullanım sıklığına ve maruz kaldığı dış etkenlere bağlı olarak yüzey soyulmalarına ya da dökülmelere maruz kalabilir.
Ürünü sert darbelerden muhafaza ediniz. Özellikle kurutmak için bile olsa kesinlikle ütü yaklaştırmayınız ve elektrikli ısıtıcı gibi ısı kaynaklarından en az 1 metre uzak tutunuz. Kısa bir süre için bile olsa kesinlikle ütü veya sıcak bir cismi ürünün üzerinde bırakmayınız.
Edinilen suni deri ceketlerin hijyenine, bakımına, yıkanmasına dikkat etmek gerekmektedir. Deri ceketler çamaşır makinesinde yıkanmaması önemle vurgulanmakta ve evde yapılması önerilen bazı işlemler vardır. Bunlardan biri ılık suyun içine dökülen sıvı deterjan veya şampuan bu işlem için uygundur.
İlgili 28 soru bulundu
Suni deri temizliğinde genellikle su bazlı temizleyiciler veya sabunlu su kullanılabilir. Klorlu veya çözücü bazlı temizleyiciler kullanmaktan kesinlikle kaçının. Çünkü bu tür kimyasallar suni deriye zarar verebilir. Temizleme ürününü bir test alanında deneyerek kıyafetin reaksiyonunu gözlemleyin.
Ütüyü deri kıyafetinizi yakmadan önce ısıtmalı ve uygun sıcaklık ayarını yapmalısınız. Genellikle, orta düzeyde ısı yeterli olur. Ütüyü deri kıyafetin üzerine hafifçe yerleştirerek ve sürterek geçirmeniz gerekir. Deriye baskı yapmaktan kaçınmalısınız, çünkü bu lekelere ve deformasyona neden olabilir.
Suni deri genellikle kumaş bazlı malzemeden yapılır, bu nedenle gerçek deri kadar sağlam olmayacaktır. Suni derinin ömrü genellikle hakiki derinin 1 / 3'ü kadardır.
İyi bir mont en az 3-4 sene giyilir.
Sentetik deri kokusu, çamaşır makinesinde ya da elle yıkanarak, sirkeli bezle silerek arındırılabilir.
Sentetik deri veya esnek deri olarak da adlandırılan suni deri döşeme, giyim, mobilya, çanta, ayakkabı ve diğer kullanımlarda derinin yerini alan bir deri malzemedir.. Suni deri, vegan deri, PU deri ve plither gibi birçok isim altında bilinir. Suni deri üretimi için birçok farklı yöntem geliştirilmiştir.
Gerçek deri, ateş tutulduğunda yüksek direnç gösterir. Suni deri ürünlere ateş tutulduğunda ise doku değişikliği hemen gözlemlenir. Suni derinin yüzeyinde eğilme, erime ve bozulma görülür.
Gerçek deri ceket, yalnızca düzgün kullanılmadığında ve doğru saklanmadığında çatlar ve soyulur. Bu da hemen gerçekleşmez. 2-3 yıl sürer. Deri ceket ve montları, güneş de dahil olmak üzere aşırı ısı kaynaklarından, keskin ısı değişimlerinden ve rutubetten korumak gerekir.
Suni Deri Neden Soyulur? Gerçek deri doğru ve düzenli bakım yapıldığında uzun yıllar kullanılabilmektedir. Suni deri ise gerçek deri kadar dayanıklı bir yapıya sahip değildir. Bu nedenle zamanla deforme olmakta ve soyulmalar görülmektedir.
Yırtılan deri koltuk tamiri sıvı deri dolgusunun renk uyumuna dikkat edildiği sürece kolayca yapılabilir. Deri dolgunu uygulamak için yapmanız gereken ilk şey dolgunun uygulanacağı kumaşı temizlemektir. Silinen yüzek kuruduktan sonra dolgu su ile seyreltilerek derinin yırtık yerine uygulanabilir.
Gözenekli ve gözenekli olmayan yüzeylerin yapıştırılmasında, plastik (PVC, ABS, polistren, polistrol), ahşap, metal, çini, porselen, seramik, deri, kauçuk, mantar, mukavva vs. malzemelerin yapıştırılmasında kullanılabilir.
Deri ceketler için en uygun dönemler her zaman bahar dönemleridir. İçi kürklü olan deri ceket ve montlar ise kış ve son baharda tercih edilirken, içi astarlı olan ince deri ceketler ise özellikle de mevsimsel geçiş dönemlerinde, ilkbahar ve son baharın başlarında daha fazla kullanılmaktadır.
Kaz tüyü montlar üzerinizde iken nem dengesini korur. Kaz tüyü mont ürünleri sıcak tutar ancak terletmez. Bu yüzden soğuk havalarda rahatlıkla kullanım sağlayabilirsiniz.
Hatalı saklama nedeiyle oluşacak çizgileri engellemek için ceketinizi geniş ve destekli bir askıya asmanız gerek. E, deri doğal bir madde olduğu için, kuru bir ortamda nefes alması gerekiyor. Tam da bu yüzden, deri ceketleri poşet ve benzeri bir şeyle kaplayarak saklamak da çok yanlış.
Suni deri mont tamiri gerçek deri üretimi olmadığı için maalesef tamir işlemi gerçekleştirilememektedir. Ancak ufak tefek yıpranmalar örnegin yaka kısmında soyulma var ise o bölgeye ek deri parçası koyularak onarım işlemi gerçekleştirilebilir.
Suni Deri Bakımı
Suni deriyi asla ütülemeye çalışmamalısınız. Fazla güneş ışığından uzak tutmalısınız. Rutubetli ya da tozlu yerlerde suni deriden imal edilmiş ürünler kullanmamalısınız. Gazete ve dergi ürünleri, suni deri koltuk üzerine koymamalısınız.
Deri kumaş, gerçek olduğu takdir de sıcak tutma gibi bir özelliği bulunmaktadır. Ancak suni derilerde sıcak tutma özelliği bulunmamaktadır.
BUHARLA ÜTÜLEME
( Yumuşak kenarlı askı kulllanmanın sebebi, sert askının nemlenen deride iz bırakması olasılığıdır.) 2. Dİğer bir yol ise kırışık deri ceketinizi banyoya asmak ve sıcak suyu açıp içeriyi buhar ile doldurarak yarım saat civarı bekletmektir. Böylelikle deri nemlenir ve kırışıklıklar açılmaya başlar.
Zeytinyağı veya Hint yağı ile derinin ovulması derinin yumuşamasını sağlar. Hint yağı, deri bakımında da sıkça kullanılan bir yağ çeşididir. Yağlar bir bez yardımıyla deriye uygulanır. Derinin yağı emmesi için belirli bir süre beklenmesi ardından deri yumuşar.
- Deri montunuzun altında giyeceğiniz bir basic gömlek kombininizi tamamlamak için harika bir seçenektir. Beyaz, siyah veya gri gibi düz renkte bir gömlek deri montunuzla uyumlu ve şık bir görünüm sağlar. Kombininizi üst seviyeye taşımak için tercih edebileceğiniz deri mont modelleri için buraya tıklayın!
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri