7000'den fazla pirinç türünün olduğunu düşünürseniz hepsinin birbirinden güzel olduğunu ifade edebiliriz. Ancak ülkemizde en iyi pirinç Balıkesir'in Gönen ilçesinde yetişen pirinç çok sık tüketilmektedir. İri ve kaliteli olan baldo türü, milyonlarca kişi tarafından sevilerek tüketiliyor.
Kolay kıvam tutması sebebiyle pilav pişirimi için ideal bir pirinç çeşidi olan osmancık pirinç, aynı zamanda sebze yemeklerinde, dolmalarda ya da sütlaç gibi tatlıların yapımında da kullanılan bir pirinç çeşididir.
Asya'da hemen her ülkede pirinç tarlalarını görebilirsiniz, ama hiçbiri Filipinler'in Ifugao yöresindeki kadar muhteşem değildir. Engebeli dağlık olan bu bölgede dağların eteklerinde kilometrelerce uzanan pirinç tarlalarını Filipinliler dünyanın sekizinci harikası olarak adlandırıyor.
Baldo pirinç ülkemizde yetişen en iri taneli ve en kaliteli pirinç çeşididir. Balıkesir Gönen bölgesinde yetişen baldo pirinç ağırlıklı olarak pilavlarda kullanılmaktadır.
Çeltik Türkiye'nin bütün bölgelerinde yetiştirilmektedir, fakat en fazla ekiliş alanı ve üretim miktarına sırasıyla Marmara ve Karadeniz Bölgeleri sahiptir. Buna karşılık Ege ve Doğu Anadolu Bölgelerinde ekiliş çok azdır.
İlgili 20 soru bulundu
Aslen TR-427 ıslah koduna sahip pirinç varyatesi, modern ismini Çorum'un Osmancık ilçesinden alır. Osmancık-97'nin, markaların korunması ile ilgili 556 sayılı kanun hükmündeki kararnameye göre Türk Patent Enstitüsü'nce 14.12.2005 tarihinde marka tescili yapılmıştır.
Türkiye'nin önemli pirinç üretim merkezlerinden Kastamonu'nun Tosya ilçesinde, kahvaltı sofralarında bile pirinç yer alıyor. Pirinç dendiğinde ilk akla gelen yerlerden biri olan Kastamonu'nun Tosya ilçesinde vatandaşlar kahvaltıda da pirinç pilavı tüketiyor.
Osmancık ve baldo pirinç arasında kalanlara her iki pirinç de önerilir; fakat iki çeşit de birbirinden farklı özelliklere sahiptir: Baldo pirinç özellikleri arasında çok su istemesi yer alır. Osmancık pirinç ise daha yumuşak yapıya sahiptir ve daha hızlı pişmektedir.
Gönen mi Trakya pirinç mi? Ülkemizde Trakya bölgesinde yetişen Trakya Baldo Pirinç, pilav için en çok tercih edilen pirinç türlerindendir.
"Pilavlık pirinç Baldo mu Osmancık mı olmalı?" diye düşünüyorsanız hemen yanıtlayalım: Her iki cins pirinç de pilavlık olarak kullanılıyor. İkisi arasında sadece pişirme farklı bulunuyor ve lezzet olarak birbirleri ile neredeyse aynı oluyor.
Baldo pirinç ülkemizde Balıkesir'in Gönen bölgesinde yetişmektedir. En çok olarak pilav yapımında kullanılan baldo pirinç aynı zamanda İtalya'da da yetiştirilmektedir. Bu pirinç çeşidinin her ne kadar kıvamının ayarlanması zor olsa da lezzetinin ve aromasının çok daha güzel olduğunu söyleyelim.
İşte o zaman hemen ÇÖKME testi için boş bir plastik kap çıkarın. Bir bardak kadar suya birkaç kaşık pirinç ekleyin. Eğer pirinçler kabın dibine çöküyorsa o pirinç kaliteli bir pirinçtir. Eğer yüzeyde kalıyorsa, aldığınız pirince şüpheyle yaklaşmanız için artık sebebiniz var demektir.
Aromalı pirinçler arasında yer alan basmati birçok kullanıcının öncelikli tercihlerinden biridir. Pakistan ve Hindistan ülkelerindeki Himalaya yamaçlarında yetişen pirinçlerin Türkiye'de yetiştirilmesi mümkün değildir.
PL GIDA TEDARİK A.Ş.
Basmati pirinci gluten içermez.
Bu yüzden diğer pirinç türlerine göre hem daha sağlıklıdır hem de alerjen etkisi bulunmaz.
Pilav yapımı için en uygun pirinç, baldo pirincidir. Pilav yapmaya başlamadan bir süre önce pirinci sıcak suya yatırmak, nişastasının akmasını kolaylaştırarak pilavınızın lapa olmasını önler.
Markanın en popüler ürünü olan Yayla Baldo Pirinç; doğal aroması, benzersiz ince ve uzun yapısı ve üstün lezzetli olması ile ön plana çıkıyor. Pirincin kraliçesi olarak bilinen baldo, Yayla markasının eşsiz tadıyla tüketiciler tarafından sıklıkla tavsiye ediliyor.
Gönen Baldo pirinci Türkiye'de yetişen en kaliteli pirinç türüdür. İri taneli olması ve yapılan pilavında çok iyi sonuç vermesi nedeniyle ülkemizde yarım asırdır ekilmektedir. Bilinen, beğenilen ve en çok tercih edilen bir pirinç çeşididir.
Gönen Baldo pirinci Türkiye'de yetişen en kaliteli pirinç türüdür. İri taneli olması ve yapılan pilavda çok iyi sonuç vermesi nedeniyle ülkemizde yarım asırdır ekilir. Bilinen, beğenilen ve en çok tercih edilen bir pirinç çeşididir. Özellikle Türk damak tadına uygun olması nedeni ile daha fazla talep görmektedir.
Pilavın lapa olmasında en önemli sebep ölçüleri doğru bir şekilde kullanmamaktır. Pilav yapımında 1 bardak pirince, 1,5 veya 2 bardak su ekleyerek ilerlemeniz gerekir. Ölçüleri aynı oranda arttırabilir veya azaltabilirsiniz. Pilavı suyun içerisinde çok fazla bekletmek, lapa olmasına yol açar.
Baldo, 1977 yılında ıslahı tescillenmiş, İtalya'nın Piyemonte bölgesi kökenli orta taneli bir pirinç kültivarıdır.
Osmancık pirinç, ülkemizde yetiştirilen pirinç türüdür. Osmancık pirinç, ekiminin yoğun olarak yapıldığı bölge Trakya'dır. Osmancık pirinç, pilav pişirimi için ideal ve kıvam tutturmanın baldoya kıyasla daha kolay olduğu bir pirinçtir.
Pirinç bölgelerin başında Marmara Bölgesi, Karadeniz Bölgesi ve Ege Bölgesi gelmektedir. Bu bölgelere göre Türkiye'de en fazla pirinç yetiştirilen iller ise Edirne başta olmak üzere sırası ile Çorum ili, Samsun ili, Sinop ili, İzmir ili, Manisa ili, Balıkesir ili ve Kastamonu ilidir.
Kastamonu. Atatürk'ün talimatıyla 1926 yılında Türkiye'nin ilk çeltik fabrikasının kurulduğu Kastamonu'nun Tosya ilçesinde "sarıkılçık" başta olmak üzere "yaşar", "maratelli" ve "Osmancık" pirinç çeşitleri üretiliyor. Lezzetiyle Türkiye genelinde rağbet gören Tosya pirinci, "sarıkılçık" türüyle ön plana çıkıyor.
Özenle seçilen, kalitesi ve boyutları yüksek standartlara sahip bir ürün olan Migros Baldo Pirinç'in aynı yörelerden alınması ürünün lezzet standardını sağlıyor. Temizleme, işlenme ve kalibrasyonu yüksek teknolojiye sahip tesislerde özenle üretilen ürün, ambalajı açılmadığı sürece tazeliğini uzun süre koruyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri