Ytong dübel tutar mı? Ytong'a herhangi bir şey monte ederken, gazbeton dübeli kullanılmalıdır.
Hafiftir - Depreme Dayanıklıdır Kuru birim hacim ağırlığı 350 kg/m3 olan YTONG yapı malzemeleri, yapınızı hafifleterek deprem emniyetini artırır.
Ytong dübeller gözenekli beton yüzeyler için kullanılmak üzere özel olarak geliştirilen bağlantı elemanları arasında yer alır. Tadilat ve montaj işleri zaman zaman karışık ve zahmetli görünebilir. Kullanılacak alana uygun bağlantı elemanlar işlerinizi kolaylaştırır.
Ytong A1 sınıfı 'hiç yanmaz' bir yapı malzemesidir. Ytong malzemesinin yangına dayanıklılığı yüksek olduğu için yangın kaçış koridorlarında Ytong ürünleri tercih edilmektedir. Türkiye'deki mevcut yapı stoğunun yaklaşık yüzde 60'ının deprem açısından riskli binalardan oluştuğu ifade edilmektedir.
Ytong duvara hangi dübel kullanılır? Ytong duvar üzerine ağır eşyalar nasıl asılır sorularının cevabı Türk Ytong'da! Televizyon, mutfak dolabı, raf, kitaplık ve benzeri eşyalar uygun dübeller ile Ytong duvarlara kolayca monte edilir. Dübel tipi ve sayısı duvara monte edilecek ağırlığa göre değişiklik gösterir.
İlgili 43 soru bulundu
Ytong'un yapısındaki kapalı gözenekler, duvarın su emmesini önler. Ytong üretiminde kullanılan teknoloji sayesinde, malzemenin bünyesi kılcal yapılar şeklinde değil, kürecikler (gözenekler) şeklindedir. Bu gözenekler, suyun malzeme içinde ilerlemesini engeller.
Orta ve yüksek ağırlıktaki yüklerin betona monte edilmesinde kullanılan, normal cıvata ve saplama ile montaja olanak veren dübel çeşididir. S tipi dübel, genellikle beton ve benzeri sert yüzeylere monte edilen ağır nesneleri sabitlemek için kullanılan bir tür dübeldir.
Uluslararası bir marka olan YTONG, gazbeton yapı malzemesinin mucidi ve ilk endüstriyel üreticisidir.
Betonarme bir temel üzerine inşa edilmesi ve yapımında çelik panellerin kullanılması ytong evleri depreme dayanıklı hale getirmiştir. Yalıtım konusunda ytong evler oldukça avantajlıdır. Enerji verimliliği, yangın, ısı ve ses yalıtımları inşa edilen evlerde mevcuttur.
Gazbeton taşıyıcı düşey duvarlar çift sıra çelik hasır donatılı olarak, Maksimum 300 cm yükseklikte, 60 cm eninde ve 15,17.5,20,22.5,25 cm kalınlıklarda üretilirler (Şekil 1).
Dübel duvar yüzeyine delme işlemniden sonra takılır ve içine vidası tespit edilir.. Dübelin uç kısmı kendi çapında 3 ile 4 mm genişleyerek sıkışır. Bu sıkışma sayesinde ; istenilen çekme, kesme ve aderans değerleri elde edilir. Doğru duvar yüzeyinde dübel, sıkışarak tutunan bağlantı elamanıdır.
Ytong Alçı – El
İç mekanlarda gazbeton, tuğla, beton, brüt beton, bims ve diğer mineral esaslı duvar ve tavan yüzeyler için elle uygulanabilen sıva alçısı. Özellikler: Tüm mineral esaslı yüzeylere çok iyi yapışma.
Gazbeton yoğunluğu düşük olan bir malzemedir. Sağlam ve hafif olan gazbeton bina yükünü azaltarak depremden dolayı oluşabilecek kuvveti azaltmaktadır. Bu yüzden tuğla duvar yerine gazbeton duvar kullanmak depreme karşı binayı daha dayanıklı hale getirecektir.
Ytong taşıyıcı düşey duvar elemanları ile deprem bölgelerinde iki tam kata kadar yığma yapı inşa etmek mümkündür.
Dış ve iç duvarlar için ideal yapı malzemesi
Yüksek ısı yalıtım özelliğine sahip, mineral esaslı ve yanmaz Ytong Bloklar tüm yapı sistemleri için ideal bir duvar malzemesidir. G2 sınıfı ürünler dolgu duvarların yapımında, G4 sınıfı ürünler ise hem yığma hem dolgu duvar yapımında kullanılır.
Bu nedenle, 1 palet 15'lik ytong fiyatı 3.400 TL'dir. 20'lik gazbeton fiyatı ise aynı ayda 53,30 TL'dir. 1 palet 20'lik gazbeton ise genellikle 36 adet ytong içermektedir. Bu nedenle, 1 palet 20'lik gazbeton fiyatı 3.190 TL'dir.
Türk Ytong, Alman Ytong Holding International ve Sanko Holding ortaklığında 1997 yılında kurulan Gaziantep Ytong, Sanko'nun yabancı sermaye ortaklığı yaptığı ilk kuruluşudur. Gaziantep'te 10.000 m2'si kapalı olmak üzere, toplam 80.000 m2 alanda kurulan Gaziantep Ytong, 1998 yılında üretime başlamıştır.
YTONG Duvar Blokları; betonarme, çelik, ahşap ve prefabrike gibi yapı sistemlerinde dış ve iç dolgu duvar malzemesi olarak ya da yığma yapılarda taşıyıcı dış ve iç duvar malzemesi olarak kullanılırlar.
Tavan yüzeyi herhangi bir yüzey işlemi yapılmadan bırakılabilir. Tüm zemin kaplama malzemeleri uygulanabilir.
Briket mi tuğla mı sorusunda ısı ve ses yalıtımı söz konusu olduğunda cevap brikettir. Briket tuğlalar yüksek ısı yalıtımı yapması sebebi ile sıklıkla tercih edilir. Yalıtım açısından daha avantajlı olan briket bahçe içi evlerde oldukça çok kullanılıyor. Briket ve tuğla farkı arasında ağırlık konusu da öne çıkar.
Beton ve taş duvarlarda kimyasal dübel olarak filiz ekiminde, Yüksek büyüklükte yüklere maruz ankraj ve montaj uygulamalarında kullanılır.
Çelik alçıpan dübeli duvarda tek parça ile 55 kg ağırlık taşır.
Kullanılan standart ytong ölçüleri ise (en) x (boy) = 60 cm x 25 cm olarak ifade edilebilir. Ytong bloklarının kalınlıkları ise standart ölçülerde 5 cm, 8,5 cm, 10 cm, 13,5 cm, 15 cm, 20 cm, 25 cm, 30 cm, 40 cm olarak üretilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri