Ayçiçeği bitkisinin tohumlarından presleme ve özütleme aracı ile ekipman yağ, sıcak ve soğuk yemekler olan uyum ile bir kullanım amaçlıdır. Yudum ayçiçek yağı, teneke ambalajında hem ekonomik hem de uzun ömürlü bir kullanım sunar.
Yudum ayçiçek yağı, ayçiçeği bitkisinin tohumlarını presleme ve özütleme tekniği kullanılarak üretilen sıvı yağ sofraların vazgeçilmezi oluyor. Sıcak ve soğuk yemeklerin her birine uyumu ile dikkat çekeceği gibi salata ve kızartmalar için kullanım alanına sahip.
Zeytinyağı ve kanola yağı gibi bitkisel yağlar tekli doymamış yağ asitleri açısından zengindirler ve doymuş yağ asitlerine göre kan kolesterol düzeyini daha iyi düzenlerler. Mısırözü yağı, ayçiçek yağı ve soya yağı çoklu doymamış yağ asitleri açısından zengindirler ve kalp sağlığınızı korumaya yardımcı olurlar.
Sofralarımızdan eksik etmediğimiz ayçiçeği yağları hakkında kafamızda birçok soru işareti olabilir. Bu nedenle sık sorulan sorulardan biri olan "En iyi ayçiçeği yağı nasıl anlaşılır?" ile başlayalım. Yemeklerinizde tercih edeceğiniz ayçiçeği yağının mutlaka hafif ve açık sarı renkte olması gerekir.
Türkiye'de perakende sıvıyağ sektörünün lider ve en bilinen markası Yudum, 2008 yılından bu yana gıda sektöründe 15 farklı ülkede yaygın olarak faaliyet gösteren Savola Gıda San. Ve Tic.A.Ş.'nin bünyesinde yer almaktadır.
İlgili 15 soru bulundu
Orkide Yağları tarafından Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde 50 milyon dolara mal olan Türkiye'nin en büyük yağ fabrikasının inşaatı bitme noktasına geldi.150 dönüm arazide günlük bin 500 ton ayçiçeği işleyecek fabrikada 500 kişi istihdam edilecek.
Ayçiçek yağımızı da sattık gitti; Yudum ve Egemden markaları Suudi firmanın üretimindedir.
Sole Margarin 250 gr.'lık ambalajda 1,25 ₺'ye satılmaktadır. #KimÜretiyor Her üç ürün de Besler Gıda ve Kimya San. ve Tic. A.Ş. tarafından İstanbul Pendik fabrikasında üretilmektedir.
Fındık yağı; %10 oranında çoklu doymamış yağ asidi, %82 oranında tekli doymamış yağ asidi ve %8 oranında doymuş yağ içermektedir. Fındık yağı, zeytinyağı gibi yüksek oleik aside sahiptir. Bütün yağlar arasında en hafifidir.
BUNGE GIDA SAN.VE TİC.A.Ş.
Tercih edilmesi gereken yağ zeytinyağı. Hem de rafine edilmişi bile değil, doğalı, yani sızması. Çünkü sızma zeytinyağının dumanlanma noktası diğer bitkisel yağlardan çok daha düşük.
Kızartma yaparken zeytinyağı kullanmak, yapılan bir araştırmaya göre kanola ya da ayçiçek yağı kullanmaktan çok daha sağlıklı ve faydalı. Özellikle zeytinyağının asidik seviyesi ne kadar artarsa o kadar dayanıklı bir hale geliyor.
Yaklaşık 4 ton gül çiçeğinden 1 kilo gül yağı elde edilirken, 350 kilogram gül çiçeğinden 1 kilo gül konkreti elde ediliyor. Yaklaşık 1 milyon 400 bin gül tomurcuğunun işlenmesinden bir kilo gül yağı elde ediliyor. Gerçekten çok zahmetli, alın teri, emek isteyen bir iş.
Özenle seçilen Güney Ege zeytinlerinin ilk preslenmesiyle Yudum Ege Sızma Zeytinyağı elde edilir. Hiçbir işlem geçirilmeden, saf ve doğal olarak üretilir. Tat, doku ve aroma bakımından uzmanlar tarafından test edilir.
Yudum Omega 3 Ayçiçekyağı 5 lt., ayçiçeğinin besleyici tohumlarından üretilmiş bir üründür. Yudum Omega 3 Ayçiçekyağı 5 lt., enfes patates kızartması, sosis tava, puf böreği ve sigara böreği kızartırken ya da tencere ve fırın yemeği pişirirken tercih edebileceğiniz hafif bir sıvı yağdır.
Yudum 5 lt Teneke Ayçiçek Yağı Özellikleri
Ayçiçek yağı, ayçiçeği bitkisinin tohumlarından preslenerek ya da özütlenerek rafine edilen, berrak ve sıvı bir yağdır. Yudum 5 litre teneke ayçiçek yağı mekanik çıkartma işlemi uygulanarak çıkartılan rafine bir yağ olarak dikkat çekiyor.
Zeytinyağı Belkide dünyadaki en sağlıklı yağdan bahsediyoruz. Zeytinyağı içerisinde bulunan doymamış yağlar ile kalp damar sağlığı için önemli bir bileşen. Ayrıca ekstra virgin tipi zeytinyağı tam olarak katkısız olduğu için içerisindeki antioksidan seviyesi oldukça yüksektir.
Satın alınacak yağın berrak olmasına dikkat edilmeli. Yağın rengi, elde edilen bitkiye göre değişebilir. Yağın kalitesini rafine ünitesinin teknolojisi ve işleme metodu da belirliyor. O sebeple markalı yağları tercih edin.
Türk mutfağında, sıcak yemeklerde genellikle riviera zeytinyağı kullanılıyor. Riviera zeytinyağının oleik asit değeri maksimum 1,5 olup, sızma zeytinyağıyla karşılaştırıldığında aroması baskın olarak hissedilmiyor. Dolayısıyla bu zeytinyağı çeşidi, yiyeceklerin içindeki diğer malzemelerin tadını da bastırmıyor.
Biryağ ayçiçek yağı, Türk mutfağının özelliklerine uygun güvenli kullanımı sayesinde en lezzetli yemekleri hazırlamanıza imkân sağlıyor. Trakya Birliğe ait Karacabey Yağ Fabrikasında üretilen ayçiçek yağları, sahip oldukları yüksek kalite standartları ile dikkat çekiyor.
FETÖ/PDY soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda İstanbul'da gözaltına alınan Orkide Yağları'nın sahibi Ahmet Küçükbay'ın sahibi olduğu Küçükbay Yağ San. A.Ş., İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde 106'ncı sırada yer almıştı.
İNCİ YAĞ-UNAT GIDA
Kurulduğu günden itibaren yemeklik yağ konusunda üretim yapan uzman kadroya sahip olan şirketimiz; 2016 yılı itibari ile Mersin Tarsus 2. Organize sanayi bölgesinde full-otomasyonlu sistemle kurduğu tesisten el değmeden ürettiği ürünlerini Akdeniz'den beş kıtadaki dünya mutfaklarına sunmaktadır.
Yudum Riviera Zeytinyağı asidi dengelenmiş zeytinyağı ile sızma zeytinyağının harmanlanmış halidir. Hafif bir koku ve lezzete sahip 'Yudum Riviera Zeytinyağı'nı sıcak, soğuk tüm yemeklerde kullanabilirsiniz. Riviera zeytinyağı, sızma zeytinyağının kendine has tadını ve kokusunu ağır bulanlar için idealdir.
Şirketin bağlı olduğu Savola Group, Türkiye'de başta Yudum olmak üzere birçok yağ markasının da sahibi. 1981 yılında kurulan Herfy şirketi, 1998'den bu yana Suudi Arabistan'ın en büyük şirketlerinden biri olan Savola Group bünyesinde yer alıyor.
2003 yılında dünyaca ünlü spekülatör George Soros'un sahibi olduğu Soros Investment Capital, Unikom'a Komili markasının dışında kalan Yudum ve Sırma markaları için ortak oldu. Yudum markası daha sonra Kuveytliler'e satıldı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri