Harika bir probiyotik olan yoğurdu yulafla birlikte tüketmek oldukça akıllıcadır. Özellikle ev yapımı yoğurtla bu tarif daha da faydalı olacaktır. Yoğurtlu yulaf ezmesini kısa sürede hazırlayabilirsiniz. 1 kase yoğurda 1 yemek kaşığı yulafı ekleyin ve karıştırın.
Huzurlu ve ödemsiz bir güne başlamak için yulaf ezmesini kahvaltıda tüketebilirsiniz. Öğle vakitlerine doğru karnınızdan açlık alarmları geldiğinde ise bir kase yoğurt veya bir bardak süt içinde yulaf ezmesini içiniz rahat yiyebilirsiniz.
Yulafın, mevsim meyvelerinin ve yoğurdun eşsiz uyumuna bayılacaksınız. Kahvaltıda veya ara öğünlerinizde tercih edebilirsiniz.
Yulaf içerisinde çok miktarda melatonin barındırır ve bu sayede uykusuzluğu önleyerek uyku kalitesini artırır. Akşamları yoğurt ile birlikte tüketeceğiniz yulaf tohumları gece uykusunu en verimli şekilde geçirmenizi sağlarken, kaslarınız için gerekli olan protein desteğini de büyük oranda karşılar.
İlgili 18 soru bulundu
Bunlardan birisi de yoğurt ve süt olmaktadır. Yapılan araştırmalara göre yulafı süt ve yoğurt gibi besinlerle tüketmenin daha faydalı olduğu gözlemlenmiştir. Özellikle kilo verme açısından süt ve yoğurt ile güvenli bir şekilde yulaf tüketilebilir.
Yulafın suyu çekerek yumuşaması sağlanır ve soğumaya bırakılır. Meyveler cam rendeden geçirilir. Yoğurt ile birlikte yulafın bulunduğu kâseye koyularak karıştırılır. Oda sıcaklığında servis edilir.
1 kase (orta) yoğurt kalori değeri 180 gram için 112 kalori, 1 çorba kaşığı (10 gr) yulaf ezmesi ise 37 kalori değerindedir. Orta boy bir kase yoğurt (180 g) ve 3 çorba kaşığı (30 g) yulaf ezmesi ile hazırlanan, Bir kase yoğurtlu yulaf ezmesi: 223 kcal.
Yulafa kaç kaşık yoğurt konur? Yoğurtlu Yulaf Ezmesi Tarifi | MALZEMELER: 5-6 çorba kaşığı yoğurt. 4-5 çorba kaşığı yulaf ezmesi.
Günlük Yulaf Tüketimi Ne Kadar Olmalı? 8 yemek kaşığı yulaf, günlük protein ihtiyacının %15'ini karşılar. İçeriğinde bulunan E vitamini, kas liflerinin hızlı yenilenmesini sağlar. Bu nedenle günlük tüketilmesi gereken yulaf miktarı ortalama 8 yemek kaşığıdır.
Yulaf ezmesini sütle pişirerek içerisine kuru meyveler eklenip tüketilebilir. Bunun yanında çiğ olarak yulafı yoğurtla karıştırıp taze meyveler ya da kuru meyveler kullanarak diyetinizde uzun süre tok ve enerjik kalabilirsiniz.
Yulaf ezmesi sabah, öğle ve akşam öğünlerinde tüketilebilir. Güne zinde başlamak için sabah kahvaltılarında tüketilmesi önerilir. Fakat öğle yemeğinde ağır besinler tükettiyseniz, akşam yulaf yemek de olumlu sonuçlar verecektir. Yulafı sade tüketmek yerine süt veya yoğurtla karıştırabilirsiniz.
Muhteşem bir lif ve vitamin kaynağı olan yulaf ezmesi, sporcu beslenmesinin olmazsa olmazlarından biridir. Düşük glisemik endeksi sayesinde uzun süreye yayılan bir enerji salınımı sağlayan yulaf ezmesi, sporcuların antrenman öncesinde en çok tercih ettiği besinler arasındadır.
Yulaf, zengin besin değerleri ve antioksidan kaynağı olması nedeniyle vücudun daha sağlıklı ve zinde kalmasını sağlayan bir besindir. Özellikle diyet yapanların daha uzun süre tok kalmasına yardımcı olarak hızlı kilo vermesine yardımcı olan yulaf, sabah kahvaltılarında tüketilmesi önerilmektedir.
Yulafı sütsüz yemenin birden fazla yolu vardır. İlki süt yerine su ile haşlamaktır. Fakat lezzet konusunda tatmin olmazsanız kakao gibi baharatlarla aromalandırabilirsiniz.
Yulaf yoğurt tok tutar mı? İçerdiği lifler sayesinde midede fazla yer kapladığı (25 katı su emer) için tokluk hissini artırır, kan şekerinizi kontrol altında tutar.
Yulaf ezmesinin ayrıca yağ yakma özelliği vardır. Metabolizmayı hızlandırarak kilo verme sürecine yardımcı olur. Yulaf ezmesi ile çok fazla açlık hissi yaşamadan kilo verebilirsiniz. Bitkisel protein içeriği sayesinde yulaf ezmesi, kilo verme sürecinde oluşan sarkmayı önlemede etkilidir.
Yulaf ezmesi günlük rutininiz için mükemmeldir, bu yüzden liflerin bağırsaklarınızın düzgün çalışmasını sağlar. Öğle veya akşam yemeği yedikten sonra sorun yaşıyorsanız, yulaf ezmesi yemek safra kesesi asitlerini azaltmaya yardımcı olur. Bu aynı zamanda bağırsak geçişini kolaylaştırır ve kabızlığı önler.
Nasıl buğday veya çavdarı çiğ tüketmiyorsak yulafı da aynı şekilde çiğ tüketmemeliyiz. Çiğ tüketilen yulaf tüm tohumlar gibi vücudumuzdan sindirilmeden atılır. Bunu da içeriğindeki fitik asite borçludur.
Özellikle içermiş olduğu zengin lifler sayesinde yulaf bağırsakların düzenli şekilde çalışmasına olanak tanır. Yani sindirimi kolaylaştırır. O yüzden kabızlık problemi yaratmasının aksine, sağlıklı bir şekilde kabızlık probleminin ortadan kalkmasına imkan verir.
Orta boy bir kase yoğurt (180 g) ve 3 çorba kaşığı (30 g) yulaf ezmesi ile hazırlanan, Bir kase yoğurtlu yulaf ezmesi: 223 kcal.
3 Yemek Kaşığı Yulaf Kaç Kalori Bir yemek kaşığı yulaf ortalama 35 kalori (kcal), 2 yemek kaşığı yulaf ortalama 70 kalori (kcal) ve 3 yemek kaşığı yulaf ise ortalama 105 kalori (kcal) olarak hesaplanmaktadır.
Kaç Kilo Verdirir? Yulaf ezmesi uzun süre tokluk hissi oluşturduğu için diyetlerde çok kullanılmaktadır. Yulaf ezmesini diyetlerinize sabah kahvaltısına eklerseniz ayda 3 ile 4 kilo verebilmeniz mümkündür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri