Yulaf ezmesinin kendine özgü özellikleri, içeriğindeki çeşitli vitamin ve eser elementlerin varlığından kaynaklanır. Çinko , cildi temizlemeye ve toksinleri ve diğer zararlı bileşenleri uzaklaştırmaya yardımcı olur. Aynı zamanda gözenekleri etkili bir şekilde daraltır ve gençleştirici bir etkiye sahiptir.
Yulaf yemenin cilt bakımından faydaları da oldukça fazladır. Cildin yenilenmesini sağlar. Aynı zamanda ciltte oluşan sivilce ve siyah nokta gibi problemlerin ortadan kalkmasına yardımcı olur. Ciltte oluşan ölü derilerin atılmasına ve cildin yenilenmesine katkı sağlar.
Yulafın su ile karıştırılmasıyla elde edilen yulaf ezmesi, gün içerisinde 8-10 yemek kaşığı olacak şekilde tüketilebilir.
Ancak yulaf tüketimi bazı insanlarda şişkinliğe ve gaza neden olabilmektedir. Bunun haricinde avenin duyarlılığı söz konusu olan kişilerin yulaf tüketiminden kaçınmasının gerekliliği söz konusudur. Bunun en önemli sebebi ise bu kişilerde yulaf tüketiminin, sindirim sistemi sağlık problemlerine neden açması olmaktadır.
Her gün yulaf yemeniz için o kadar çok nedeniniz var ki!. Yulafın sağlığımıza faydası onu kahvaltı ve ara öğünlere eklememiz için yeterli olacaktır. Başta kalp hastalığı riskini azaltması ve zayıflamada etkisi olmak üzere çok sayıda faydası bulunan yulaf ezmesini beslenme alışkanlıklarınız arasına alın.
İlgili 35 soru bulundu
Kas Gelişimini Destekleyebilir
Ayrıca yulaf, vegan sporcular için önemli bir protein kaynağıdır. Vegan beslenmede hayvansal kaynaklı gıdalar tüketilmediği için protein kaynağı olarak bitkisel besinler kullanılır. Demir içeriğinin yüksek olması da yulaf ezmesinin kaslara faydası açısından önemlidir.
Kritik sorulardan biri de yulaf ezmesi çiğ yenir mi sorusudur. Bu besinin midemizin sindirip, yararlarını tam olarak alabilmesi için pişirilmesi gerekir.
Genel olarak yulaf ezmesi zararı olan bir besin değildir. Ancak mide ve sindirim sorunu olan kişilerde bağırsak sorunlarına ve gaz problemlerine yol açabilir. Yulaf ezmesinin aşırı tüketiminden kaçınılmalı ve yulaf ezmesi aralıklı olarak tüketilmelidir.
lifli yiyecek yediğimiz de (örnek yulaf) bu yiyeceğin içerdiği lif midede su ile karışıp şişer yani hacimsel olarak büyür bu büyümede mideye doluluk hissi verir ve açlığınız gider böylece yemek isteğiniz geçeceği için kalori açığı oluşturmak daha kolay olabilir.
Yulaf ezmesi suyla mı yoksa sütle mi yenir sorusu hep akılları kurcalayan bir soru olmuştur. Yulaf ezmesi yapılacaksa süt ya da su kullanılabilir. Eğer yulafı çiğ olarak yiyecekseniz o zaman süt kullanılması daha doğru olacaktır.
Proteinli yulaf ezmesi hem sağlıklı hem de besleyici bir alternatiftir. Öte yandan bu yiyeceği farklı kuru yemişleri kullanarak da hazırlayabilirsiniz. Özellikle fındıklı yulaf ezmesi, pek çok kişinin favorileri arasında yer alır.
6 yemek kaşığı (40 gr) yulaf günlük posa ihtiyacınızın yaklaşık %20'sini karşılar. 3 yemek kaşığı yulaf = 1 dilim ekmek yerine tüketilebilir.
Yulaf, sağlıklı bireylerde olumsuz etkiyi pek yaratmaz. Kimi kişilerde şişkinliğe ve gaza sebep olabilir. Bunun dışında avenin duyarlılığı bulunan bireylerin yulaf tüketmemesi gerekmektedir. Çünkü bu bireylerde yulaf tüketiminin, sindirim sistemi hastalıklarına yol açtığı söylenebilir.
Yulaf konusunda merak edilen konulardan biri de cildi beyazlatma özelliğinin olup olmadığıdır. Merak konusu olmasının nedeni ise birçok yazıda yulafın cildi beyazlattığının anlatılmasıdır. Fakat yulafın cilt üzerinde böyle bir etkisi olduğuna dair bilimsel çalışma yoktur.
TheLifeCo Kolajenli Yulaf & Kuruyemişli Müsli içeriğindeki meyve ve diğer besin ögeleri ile potasyum, lif, E vitamini, C vitamini, B12 vitamini ve fazlasını sağlamasının yanı sıra, lezzetli ve doyurucu bir öğün tüketirken vücudunuza 3,4g kolajen almanızı da sağlar.
Yiyeceğiniz kadar yulafı minik bir tencereye koyun, üzerine bir miktar süt ya da suyu ekleyin. Tercihinize göre tarçın, kakao, keçiboynuzu unu da ekleyebilir çok daha farklı bir hale getirebilirsiniz. 5 dakika kadar pişirmeye bırakın ve daha sonra çeşitli meyvelerle süsleyip tüketin.
Yulaf içerisinde zengin lif kaynağı barındırması ile beraber öne çıkar. Zaten bu yönüyle önemli bir besin kaynağı olduğunu söylemek mümkün. O yüzden bağırsakların düzenli şekilde çalışmasını sağlayan önemli besin kaynaklarından biridir.
Yulaf ezmesinin ayrıca yağ yakma özelliği vardır. Metabolizmayı hızlandırarak kilo verme sürecine yardımcı olur. Yulaf ezmesi ile çok fazla açlık hissi yaşamadan kilo verebilirsiniz. Bitkisel protein içeriği sayesinde yulaf ezmesi, kilo verme sürecinde oluşan sarkmayı önlemede etkilidir.
Kas Kütlesini Artırabilir
Yulaf gibi kompleks karbonhidratlardan oluşan besinler, yavaş sindirilir. Bu da kişiye gün boyunca enerji sağlayabilir ve kas gelişimini destekleyerek kasların daha dolgun görünmesine katkda bulunabilir. Yulaf ezmesinde bulunan protein, kas dokusunun onarılmasına yardımcı olur.
Günlük olarak aldığınız protein miktarı artar.
Yulaf, zengin protein içeriği ile bilinen gıdalardan. Bir porsiyon yulaf ezmesinin günlük protein ihtiyacının yüzde 15 kadarını karşıladığı belirtiliyor. Aynı zamanda yulaf ile birlikte yalnızca protein değil pek çok vitamin ve mineral de vücuda girebiliyor.
Artan lif alımı ile Tip 2 diyabete yakalanma olasılığını düşürür, kilo kontrolünü sağlar ve kolesterol seviyelerini azaltır. Bir ay boyunca her gün sabah yulaf ezmesi yediğinizde, şaşırtıcı sonuçlar görürsünüz ve yemek yeme alışkanlıklarınız olumlu yönde değişir.
Güne enerjik bir başlangıç yapmak isteyenler yulaf ezmesini tercih edebilirler. Yüksek oranda Omega3 ve linoleik asit içer. Bu asitler kötü kolesterolü azaltmaya yardımcı olur, beyin ve kalp asitlerini destekler ve korur.
Bir kaseye yulaf konulur, üzerine örtecek kadar sıcak su eklenir. 2. Yulaf ezmesinin yumuşaması için birkaç dakika beklenir. 3. Muz parçalanarak kaseye eklenir, üzerine isteğe göre bal, hindistan cevizi veya tarçın da eklenebilir.
Yulafı süt, yoğurt ve taze ya da kuru meyvelerle birlikte kahvaltıda tüketebilirsiniz. Yulaf ezmesi her öğün tüketilebilen çok yönlü bir besindir. Öğle ve akşam yemeklerinde salatalarda kullanabilirsiniz. Ara öğünlerde atıştırmalık hazırlayabilirsiniz.
Yulaf ezmesi, chia tohumu, süt ve su küçük bir kavanozda karıştırılarak 1 gece beklemek üzere dolaba kaldırılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri