Yulaf unu, glütensiz unlar arasında buğday ununa en yakın sonuç veren un. 1'e 1 oranda kullanılabilir ancak ne pişirdiğinizle bağlantılı olarak sıvı miktarını ayarlamanız gerekebilir. Kekler için yulaf unuyla pirinç ununu karıştırabilirsiniz ve bağlamak için biraz mısır nişastası ekleyebilirsiniz.
Yulaf kepeği veya yulaf ezmesi olarak özellikle kurabiye tariflerinizde beyaz un yerine kullanabilirsiniz.
Yulaf glüten içermeyen, genellikle kahvaltılarda tüketilen bol lif içerikli bir tahıl türüdür. Yulaf unu, un yerine tariflerde kullanılabilir. Marketlerde yaygın olarak satılsa da evde kendinizde yulaf unu yapabilirsiniz.
Tarif başına toplam un miktarının 3 / 4'ünü ölçün. Örneğin, tarif 1 fincan un gerektiriyorsa, 3/4 fincan un ölçün. Toplam miktarın kalan 1 / 4'ünü yulaf unu ölçün.
Yulaf unu, ana maddesi yulaf olan, yulafın birkaç farklı öğütülme aşamasından geçirilerek elde edilen halidir. Yulaf unu, yulaf kadar uzun yıllardır tüketilen ve sevilen bir malzeme ya da besin değil, özellikle son zamanlardaki sağlıklı beslenme trendinin artışıyla önem ve gündem kazanan isimlerden biri.
İlgili 45 soru bulundu
Yulaf kepeği, un, kakao ve kabartma tozunu ekleyip az yağla yağladığımız kek kalıbına döküyoruz. Normal kek kıvamından biraz daha akıcı oluyor. O yüzden 150 derece fırında 25 dakika kadar pişiriyoruz.
Yulaf unuyla oda sıcaklığındaki suyu küçük bir kaba koyun. Orta hararetli ateşte karıştırarak kaynama noktasına getirin. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın 3-5 dakika pişirin. Ocaktan alıp bir kaba aktarın ve birazcık soğumasına izin verin.
Fakat yulaf ezmesinin de diğer tüm gıdalar gibi yanlış tüketilmesi ve dozunun aşılması kilo almanıza sebep olabilir. İçerisinde zengin mineraller, fosfor ve mineraller yer alan yulaf her mevsim tüketebileceğiniz lezzetli gıdalardandır. Ölçülü bir şekilde tüketildiği zaman yulaf kilo aldırmayan bir besindir.
Tarifte kullandığım su bardağı ölçüsü 200 ml dir. Daha sonra kaba 2 buçuk su bardağı yulaf unu, 1 paket kabartma tozu ve 1 çay kaşığı tuz koyun. Yoğurmadan sadece spatula yardımı ile hamuru güzelce karıştırın. Spatula ile hamurunuz çok kolay bir şekilde toparlanacaktır.
Nasıl buğday veya çavdarı çiğ tüketmiyorsak yulafı da aynı şekilde çiğ tüketmemeliyiz. Çiğ tüketilen yulaf tüm tohumlar gibi vücudumuzdan sindirilmeden atılır. Bunu da içeriğindeki fitik asite borçludur.
Yulaf unu, özellikle de diyet yaptığınız zamanlarda kullanabileceğiniz bir üründür. Tatlılara çok yakışan bu unu kurabiyeden, poğaçaya, kekten ekmeğe kadar pek çok hamur işi tarifinde gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Aynı zamanda sütlü tatlılarınızın içine ilave ederek kıvamının koyulaşmasını sağlayabilirsiniz.
Re: yulaf unu
Acımsı bir tadı var ve bu yüzden bebeğim yiyemedi.
Nişasta olarak buğday veya mısır nişastası kullanılabilir.
Yulaf, günümüzde en sağlıklı ve besleyici değeri yüksek tahıllar arasında bulunuyor. Besin değeri yüksek olan bu tahıldan yulaf ezmesi, yulaf unu, yulaf kepeği gibi ürünler elde edilir. İçeriğinde önemli vitamin ve mineraller barındıran yulaf bitkisel antioksidan bileşenleri bakımından çok zengindir.
Genel olarak yulaf ezmesi zararı olan bir besin değildir. Ancak mide ve sindirim sorunu olan kişilerde bağırsak sorunlarına ve gaz problemlerine yol açabilir. Yulaf ezmesinin aşırı tüketiminden kaçınılmalı ve yulaf ezmesi aralıklı olarak tüketilmelidir.
Yulaf unu lif, protein ve mineraller bakımından zengindir ve içerdiği sağlıklı yağlarla kolesterolü düşürmeye yardımcı olabilir. Yulaf unu, yavaş sindirilen karbonhidratlarıyla bilinir. Beyaz undan daha düşük glisemik indeksi ile vücudunuzun enerji için yulafı sindirmesi daha uzun sürer.
Özellikle içermiş olduğu zengin lifler sayesinde yulaf bağırsakların düzenli şekilde çalışmasına olanak tanır. Yani sindirimi kolaylaştırır. O yüzden kabızlık problemi yaratmasının aksine, sağlıklı bir şekilde kabızlık probleminin ortadan kalkmasına imkan verir.
Beyaz unda ruşeym ve kepek kısmı çıkartılır. Ancak tam buğday ununda buğday bütün olarak öğütülür. Herhangi bir katkı maddesi kullanılmadığı için en çok tercih edilen sağlıklı un çeşitlerinden biridir. Vücutta yağ depolama oranını düşüren çavdar unu, diyet listelerinde sık sık tercih edilir.
Undan bahsedecek olursak, aynı şeker ve tuz gibi gereğinden fazla tüketildiğinde oldukça zararlıdır. Beyaz un oluşum aşamasına kadar birçok işlemden geçtiği için posa, vitamin, mineral neredeyse yok denecek kadar azdır. Aynı rafine şeker gibi hızla emilip kana geçiyor ve kan şekerinde ani dalgalanmalar yaratmaktadır.
Yulaf doğası gereği glutensiz bir ürün olduğundan, yulaf ununun da gluten içermemesi gerekiyor. Ancak üretim aşamasında buğday, arpa, bulgur vb. diğer tahıllarla karıştırılması veya bu glutenli mamullerle yakın tutulması, üründe gluten bulunmasına yol açabiliyor.
Diyet yapan ve sağlıklı beslenmek isteyen kişiler tarafından sıklıkla tercih edilen yulaf unu, hem yemek yapımında hem de ara öğün için atıştırmalık tariflerinizde kullanabilirsiniz. Ayrıca yulaf ununu çorbaların içine katarak koyu kıvam oluşturabilirsiniz. Yulaf unuyla sağlıklı tarifler için tıklayın!
1 Porsiyon (Orta) Yulaf Kepekli Ekmek 204,86 kaloridir. Yulaf Kepekli Ekmek içeriğinde 26,45 Karbonhidrat(g), 16,03 Protein(g), 9,32 yağ(g), 5,09 lif(g), 815,74 Sodyum(mg), 376,44 potasyum(mg), 182,99 Kalsiyum(mg), 172,55 A Vitamini(ui), 0,58 C Vitamini(mg), 3,12 ve Demir barındırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri