Çamaşırların yumuşatılmasında sirke sıklıkla tercih edilir. Çamaşır yumuşatılmasında renksiz sirke kullanılması gerekir. Çamaşır makinesinin yumuşatıcı gözüne 1 çay bardağı beyaz sirke ekleyerek çamaşırlarınızı yıkabilirsiniz.
Çamaşırları yumuşak yapmak için çamaşır makinesinin yumuşatıcı bölümüne biraz sirke ekleyebilirsiniz. Beğenilen bir sonuç görmek için yarım su bardağı kadar sirke koymak yeterli olacaktır. Çamaşırlarınızı kuruttuktan sonra, eskisinden daha yumuşak olduğunu fark edebilirsiniz.
Bir leğen ya da kaba önce karbonatı ekleyin, ardından suyu üzerine dökün. İyice karıştırdıktan sonra önce elma sirkesini ardından aromatik yağı ekleyin. Kokunun yeterince baskın olmadığını düşünüyorsanız miktarını artırabilirsiniz. Ayrıca sirkenin kokusunun çamaşırlara sinmeyeceğini de eklemekte fayda var.
Çamaşırlarınızı Yumuşatıcıda Bekletin. Çamaşırlarınızın uzun süre temiz kokması için yıkarken deterjanın yanında mutlaka yumuşatıcı da kullanmanız gerekir. Makinenizi sıkma durumuna geçmeden durdurup bir süre yumuşatıcıyla bekletirseniz, kokunun çamaşırlarınıza daha iyi geçmesini sağlayabilirsiniz.
Çamaşırların daha yumuşak olmasını sağlıyor
Her derde deva olan beyaz sirkemiz bu sefer yumuşatıcı olarak hayatımıza giriyor. Durulamadan hemen önce yarım su bardağı beyaz sirke kullanarak onları yumuşacık bir şekilde makineden çıkarabilirsiniz.
İlgili 35 soru bulundu
Giysileriniz pamukluysa 40, narinse 30 derecede yıkanabilir. Yoğun lekeliyse ve sıcak yıkamaya uygunsa 90 dereceye kadar program kullanabilirsiniz. Beyazlar lekeleri daha çok göstereceğinden, kumaşlar uygunsa 60 derecede yıkama önerilir. İç çamaşırı gibi kıyafetleri yüksek ısıda dezenfekte edebilirsiniz.
Sirkeli su ile yıkanmak için normal banyonuzu yapmanız gerekir. Daha sonra banyodan çıkmadan evvel, durulanma suyunuzun içerisine yaklaşık yarım çay bardağı kadar sirke koymalısınız. Bu uygulama için genelde elma sirkesi tercih edilmektedir. Ancak elma sirkesi yoksa üzüm sirkesi de kullanabilirsiniz.
Çamaşır makineleri önce deterjanı alıp yıkama yapıyor. Deterjanı almak için de makinenin deterjan bölmesine su alıyor. Eğer makineniz deterjanı alırken su basıncı yüksek olduğu için yumuşatıcıyı da alıyorsa, çamaşırlarınız yumuşatıcı kokmayacaktır.
Çamaşır makinesinin nemli ve karanlık tamburu, iç aksamı kötü kokuya neden olan bakteriler için elverişli bir ortam hazırlar. Bu nedenle makinenizi de düzenli olarak temizlemeniz gerekir. Çamaşır sıklığına göre ayda ya da birkaç ayda bir çamaşır makinenizi yüksek ısıda boş olarak çalıştırın.
SİRKE VE KARBONAT İLE ÇAMAŞIRLARIN YUMUŞATILMASI
Çünkü makineden çıkartılan çamaşırlardaki sirke kokusu 1-2 dakika sonra tamamen kaybolur. Çamaşırların yumuşatılmasında sirkeye mesafeli duranlar ise karbonat veya çamaşır sodası kullanarak sirke ile aynı sonuca ulaşabilirler.
Saç kremi, sirke ve suyu bir şişede karıştırıp çalkalayın. Bu karışımı bundan böyle yumuşatıcı yerine kullanın. Kıyafetleriniz daha da yumuşayacaktır.
Yıkama sırasında kumaş yüzeyi sert bir şekilde eğilip büküldüğü için, yumuşatıcı kullanılmadığı takdirde sonradan havayla buluşan bu kumaşlar sertleşir ve giyildiğinde rahatsız edici bir his verebilir.
1) Elma Sirkesi ve Su
Bu durum da makinenin kazanının ve lastik contasının kirlenmesine neden olur. İşte böyle anlarda elma sirkesi ve su kullanarak makineyi temizleyebilirsiniz.
Yumuşatıcı, kıyafetlerinizin kumaşını yumuşatır. Bunun avantajı, yumuşatıcının ayrıca kıyafetlerinizdeki statik elektriği azaltmasıdır! Bu yüzden çamaşırlarınıza yumuşatıcı ekleyin veya kıyafetlerinize biraz püskürtün, bu şekilde elektriklenme çok daha azalacaktır.
Sirke, lekelerin çıkarılmasına yardımcı olur ve çamaşırların daha temiz görünmesini sağlar. Sirke, kötü kokuları giderir ve çamaşırların daha taze kokmasını sağlar. Sirke, renkli kumaşların renklerini korur ve solmalarını önler.
Çamaşırların Yumuşatıcı Kokması İçin Yapılabilecekler
Yumoş Extra veya Yumoş Uzman Serisi ile giysileriniz yumuşacık olurken diğer yandan da uzun süre güzel kokacaktır.
Islak havlu kokusu, özellikle havluyu bir iki kez kullanımda ortaya çıkan nem nedeniyle bakteri ve virüslerin üremesi sebebiyle oluşuyor.
Mis kokulu çamaşırlar için temiz hava şart
Çamaşırlarınızın taze bahar havası gibi kokması için, sadece makineden çıkarmanız yetmez. Giysilerinizi çamaşır sepetinde unutmak, nemi içlerinde hapsederek kötü kokmalarına neden olur. Uygun hava koşullarında çamaşırlarınızı açık havada kurutmaya özen gösterin.
* Kötü kokan kıyafetlerinizi dolaptan çıkarın ve havalandırdıktan sonra dolaba yerleştirin. * Dolabınızın içine lavanta, yasemin gibi kurutulmuş çiçeklerin güzel koku keselerinden koyabilirsiniz. * Boş bir sprey kutusuna yumuşatıcı koyup dolabın içine sıkabilirsiniz.
Çamaşırlarınızı makineye doldurduktan sonra deterjan haznesine yarım bardak sirke ekleyin. Başka bir yöntemle; çamaşırlarınızı yıkamadan sirke ve sudan oluşan bir karışım hazırlayın. Kötü koktuğunu düşündüğünüz çamaşırlarınızı yarım saate yakın bir süre bu karışım içerisinde bekletin.
çamaşır parfümünü öncelikle yıkama tamburuna koyun. sonrasında çamaşırlarınızı makineye yerleştirin. çamaşır deterjanınızı da ekledikten sonra makinenizi çalıştırın. sağlığınız için el, yüz, vücut ve gıda maddelerinin temizliğinde kullanmayın.
Yani öncelikle normal banyo yapılmalıdır. Banyodan çıkmadan hemen önce durulama suyuna yaklaşık yarım çay bardağı sirke konulur. Mümkünse elma sirkesi tercih edilmelidir. Sirkeli su, yavaş yavaş cildin üzerine dökülür.
Sirkenin içinde bulunan asetik asit, bir çözeltidir. Bu nedenle de sirkenin temizlik malzemesi olarak kullanılması yoğun olarak içerdiği asetik asitten kaynaklanır. Evi sirkeli su ile silmenin en büyük faydası evdeki kötü enerjiyi uzaklaştırmasıdır.
Cildin nem dengesini korur
Elma sirkesi vücudumuzdaki pH seviyesini dengeler. Bu nedenle cildiniz fazla kuruyorsa ya da çok çabuk yağlanıyorsa bu durumları sonlandırmak için duş alırken durulanma suyunuza birkaç damla elma sirkesi damlatabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri