Çoğunlukla Uzakdoğu"da kullanılan bu karışım cinsel isteği, uyarılmayı ve orgazmı arttırır.
Yumurta sarısı hücre yenileyen ve canlandıran bir özelliğe sahip olduğu için; cilt maskesi olarak denendiğinde ölü hücreleri yok eder. Cildi canlandırır, nem kazandırır ve yeni bir görünüme kavuşmanızı sağlar.
Cildin temizlenmesini sağlıyor. Kir ve zararlı maddelerden arınan gözeneklerin sıkılaşmasına destek oluyor. Bu etkisi sayesinde ciltte yaşlanma karşıtı bir etki oluşturuyor.
Çiğ yumurta içmek her zaman için ses tellerinin güçlenmesine ve de sağlıklı çalışmasına destek olur. Boğaz enfeksiyonlarının bir miktar azalmasını sağlar. Yumurta içerisinde güçlü bir antioksidan barındırdığı için vücut içinde biriken toksinlerin kısa bir sürede vücuttan atılmasına destek olur.
Amerika'da yapılan bir çalışmada tesadüfen yumurta kabuğu zarının kıkırdaktaki sancıya ve tutukluğa iyi geldiği keşfedildi. Amerika ve Almanya'da başta olmak üzere toplam 4 bilimsel çalışma yapıldıktan sonra yumurta kabuğu zarındaki değişik proteinlerin ağrıyı 7 ve 10 gün arasında yüzde 40 oranında azalttığı saptandı.”
İlgili 38 soru bulundu
Çiğ yumurta tüketilmesi kemik ve kas gelişimine destek olduğundan spor yapan bireylerin, çocukların tüketmesi tavsiye edilmektedir. Ayrıca kadınlarda fazla rastlanan erken menopoz dönemi kemik erimelerine de çiğ yumurta içilmesi etkili olmaktadır.
Özellikle de çiğ olarak tüketilecekse… Bildiğiniz gibi pişmiş yumurtanın hem sarı kısmı hem de akı kişinin herhangi bir alerjik rahatsızlığı yoksa rahatlıkla tüketilebilir. Ancak kesinlikle unutmayın çiğ yumurta tüketilirken yumurtanın tamamı değil sadece yumurta sarısı kısmı çiğ olarak tüketilebilir.
Ihlamur, adaçayı, ekinezya, zencefil boğaz enfeksiyonu için oldukça faydalıdır. Boğaz enfeksiyonuna iyi gelen şeyler arasında; tavuk suyu çorbası, ballı limonlu karabiberli ılık su, zencefil çayı, ıhlamur, adaçayı, ekinezya bulunmaktadır. Bunları içerek boğaz enfeksiyonundan kurtulabilirsiniz.
Bir su bardağı ılık suyun içine bir çay kaşığı tuz ve bir çay kaşığı karbonat ekleyip karıştırarak hazırlayacağınız gargarayı dişlerinizi fırçaladıktan sonra uygulayarak hem ağız içerisindeki mikropları önemli ölçüde azaltabilir, hem de boğazınızı yumuşatabilirsiniz.
Boğazın yumuşaması için öncelikle ılık suyun içerisine bir tatlı kaşığı bal koyarak içebilirsiniz. Boğazdaki yutkunma zorluğuna ve boğaz ağrısına ballı su fayda sağlamaktadır. Bunun dışında tuzlu veya karbonatlı su kullanarak gargara yapabilirsiniz.
Kırışıklıkların azalması için yapmanız gereken ilk iş cildinizi düzenli olarak nemlendirmektir. Bu noktada Hyaluronik asit içeren ürünler kullanarak daha sağlıklı sonuçlar elde edebilirsiniz. Günlük cilt bakımınızı düzenli olarak uygulamaya özen gösterin. Aynı zamanda haftalık bakım maskelerinizi ihmal etmeyin.
Yumurta akı, yüzdeki fazla kir, yağ ve ölü hücreleri temizler ve cildi sıkılaştırır. Sıkılaştırıcı özelliği ile cildi sivilce, akne ve siyah noktaları temizler. Cildin özellikle gözaltı şişkinliğini azaltmaya yardımcı olur. Yanaklardaki ve dudaklardaki tüyleri alır.
Yumurta akı yüzünüzdeki fazla kir, yağ ve ölü hücreleri temizleyerek cildinizi sıkılaştırır. 2. Cildinizi lekelerden arındırır ve büzücü özelliği ile sivilce ve siyah noktaları cildinizden derinlemesine temizler. 3. Yumurta beyazı cildinizin toparlanmasını sağlar.
Yumurta akının cilt lekelerine iyi geldiğini ve cildi sıkılaştırdığını duymuşsunuzdur. Son zamanlarda faydalarından sıkça söz ettiren yumurta akı maskesi, cildinizin ihtiyacı olan besinleri kazanmasını sağlamanın eşsiz bir yoludur.
Yumurta akıyla cilt beyazlatma işlemi yapanların sayısı da bir hayli fazla! Eğer sen de cildindeki renk eşitsizliğinden şikayetçiysen yüz beyazlatma maskesi yapabilirsin. Bunun için yumurta akının içine bir kaşık karbonat ekle ve iyice karıştır. Bu pürüzsüz karışımı cildine sür ve 20 dakika beklet.
Hücre çoğalma hızını artıran yumurta akı gözenekleri sıkılaştırır; kırışıklık ve yaşlanma etkilerini yok eder. Doğal olarak cildi kurutan yumurta akı özellikle yağlı cilde sahip olanların sıklıkla karşılaştığı sivilce, akne ve siyah nokta gibi sorunlara çözüm olur.
Boğaz tahrişine en iyi gelen şey bol su tüketmek ve papatya, nane, zencefil çayları içmektir. Ayrıca boğaz tahrişiniz varsa acı ve baharatlı besinlerden de uzak durmalısınız. Tuzlu su ile gargara yapmak da boğaz tahrişine iyi gelir.
Çok yüksek sesle konuşmaya bağlı olarak yaşanan boğaz tahrişinde en kolay yöntem limonlu ılık su içmektir. Boğaz tahrişi nasıl geçer dediğinizde ılık limonlu suyu sürekli tüketmenizi tavsiye edeceğiz. Boğazdaki ağrıyı da hafifleten bu mineralli su sayesinde kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz.
Pekmez limon karışımının faydaları şöyle: Bir türlü bitmek bilmeyen öksürük krizlerinin sona ermesini sağlıyor. Boğazda oluşan ağrıların, kaşıntıların ve iltihaplanmaların geçmesine destek oluyor.
Gargarayı tuzlu suyla veya karbonatlı suyla hazırlayabilirsiniz. Bunun için bir bardak suyun içine bir kaşık karbonat atabilirsiniz. Veya yine aynı ölçüdeki suyun içine bir çay kaşığı tuz döküp tuzu eritip gargara yapabilirsiniz. Boğaz iltihabı sirke ile gargara yapıldığında da temizlenecek ve iyileşecektir.
Boğaz iltihabının en sık nedeni virüs kaynaklı enfeksiyonlardır. Bakteri kaynaklı enfeksiyonlar ise daha nadir görülür. Nedeni virüs olan boğaz iltihapları genellikle kendi kendine düzelir. Bununla birlikte bakteri nedeni ile enfeksiyon gelişmişse antibiyotik tedavisi gereklidir.
Pek çok hastalığa karşı direnç sağlayan yumurta beyazı aynı zamanda kanser gibi köklü hastalıkların da tedavisi olmaktadır. Aşırıya kaçmamak şartıyla düzenli olarak tüketilen yumurta ve yumurta akı sayesinde siz de kansere karşı önlem alabilir ya da bu riski en aza indirgeyebilirsiniz.
Yumurtayı iyice yıkadıktan sonra suda pişiriyoruz. Pişen yumurtanın sarısını çatalla ezip üzerine yoğurdu ekleyip karıştırın. Ilık olarak yedirmenizi tavsiye ederim.
Tek bir orta boy yumurta, önerilen günlük alımın (RDI) % 62'si olan 186 mg kolesterol içerir. Buna karşılık beyazı, çoğunlukla protein içerir ve kolesterol açısından düşüktür. Ortak öneriler haftada en fazla 2–6 yumurta sarısı tüketimini içerir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri