Yumurtanın hem kalitesini ve sayısını artırmak için öncelikle sağlıklı ve dengeli beslenmek gerekir. Özellikle içerdikleri kolin, inositol, folik asit, omega 3, A ile D vitamini ve aminoasitler sayesinde yumurta kalitesini artıran faydalı besinleri düzenli olarak tüketmek çok önemli.
Bazı yiyeceklerin yumurtlama sürecini desteklediği bilinmektedir. Uzmanlar özellikle folik asit, omega 3 yağ asitleri, çinko, magnezyum, selenyum ile A, D ve E vitamini içeren besinlerin yumurta sayısını ve kalitesini arttığını söylüyor.
Bu bileşenler genel olarak tükettiğimiz günlük gıdalarımız olan tahıl, taze meyve, sebze ve kuruyemişlerde bolca bulunuyor” diyor. Yeşil yapraklı sebzeler: Ispanak, pazı ve diğer koyu yeşil yapraklı sebzeler içerdikleri zengin folik asit sayesinde yumurta kalitesini artırıyorlar.
İlgili 15 soru bulundu
Soğan kürünü sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez düzenli olarak kullandığınız takdirde hem yumurtalıklarda bulunan çikolata kistlerinin ortadan kalkacağını hem de yumurta rezervlerinizin artacağını gözlemleyebilirsiniz.
Özellikle ıspanak, brokoli, lahana, kuşkonmaz, marul, karnabahar demir ve folik asitten zengin besinlerdir. Omega 3'den zengin besinler yumurta kalitesinde ve embriyo tutunmasında etkinliği ispatlanmıştır. Uskumru, sardalya, hamsi, alabalık, somon gibi omega 3'den zengin besinler haftada 2 kez tüketilmelidir.
Yumurtaların tembelliği için doğal olarak tüketebileceğiniz yeşil sebzeler Ispanak, karalahana, brüksel lahanası, kuşkonmaz ile marul gibi yeşil sebzeler folik asit ve demir içerikleriyle yumurta kalitesinin artmasına yardımcı olabiliyor. Soğan kürü de bu doğal tedaviler arasında tercih edilebilir.
Bu nedenle “yumurtalıkları yaşlanmış yumurta rezervi azalmış bir kadının gebe kalması mümkün değildir” söylemi gerçeği yansıtmaz. Önerimiz evli olup hamile kalma süreçlerini ertelemek isteyen kadınların ileride pişman olmamaları için bu tip testleri yaptırarak hamile kalma potansiyellerini kontrol ettirmelidirler.
Bir kız bebek doğduğunda yumurtalıklarındaki yumurta sayısı yaklaşık 1 buçuk-2 milyon civarındadır. Bu sayı ergenliğe kadar azalma gösterir ve 300-400 bine düşer. Kadınlar adet görmeleriyle birlikte her ay yumurtlarlar. Doğurgan oldukları dönemde ise yumurta sayısı 300-400 bin civarındadır.
-İncir kürünün sağlık sorunlarına birçok olumlu etkisi bulunmaktadır. -Yumurta gelişimine yardımcı olan incir kürü hamile kalmayı kolaylaştırıcı bir etkiye sahiptir.
Hamile kalmak için 1 yumurta ve 1 sperm yeterlidir. Ama yumurta sayısı ne kadar çoksa hamile kalma şansı o kadar fazla olacaktır. Klinik pratikte ultrasonda her iki yumurtalıkta toplam yumurta sayısı 8 ve üzerinde ise normal yumurta rezervi olarak kabul edilir ve hamile kalmak için yeterlidir.
Sperm kalitesi açısından 2-3 günlük aralarla cinsel ilişkiye girmenin hamile kalma olasılığını arttırdığı uzmanlar tarafından dile getirilen bir konudur. Düzenli bir şekilde gün aşırı cinsel ilişkiye girmek hamile kalmayı kolaylaştıran bir yöntem olarak uzmanlar tarafından tavsiye edilen bir durumdur.
Her ay yaklaşık olarak 3 ile 30 yumurta olgunlaşır ve içlerinden en olgun yumurta salınır. Yumurtlama dönemi olarak bilinen zaman dilimi yumurta foliküllerinin hormonlar tarafından uyarılmasıyla başlasa da, gebelik için gerekli olan yumurtanın salınımı 24 saat sürer.
Hamile kalmak için düzenli olarak cinsel ilişkiye girmek hamilelik şansını artırır ancak yumurtlama döneminizi bilir ve bu dönemlerde daha çok seks yaparsanız hamile kalma ihtimaliniz oldukça yükselecektir. Yumurtlama dönemine yaklaştığınızda ve yumurtlamanın gerçekleştiği her gün mümkün olduğunca sık ilişkiye girin.
Normal şartlarda LH hormonu en üst seviyeye geldikten, yaklaşık 24 ila 36 saat sonra yumurtlama gerçekleşir. Hamile kalmak isteyenlerin bu dönemde düzenli olarak cinsel ilişkiye girmesi, gebelik şansını arttırır. Bu yüzden adet dönemini takvim üzerine işaretleyerek takip etmek önemlidir.
Kadınların hamile kalmaya çalışırken günlük 400 mikrogram folik asit takviyesi almaları önerilir ve bebeğin omurgasının geliştiği ilk 12 hafta boyunca bu dozu sürdürmelidirler. Folik asit tabletlerini eczanelerden alabilirsiniz; aile hekiminiz de bu tabletleri size reçete edebilir.
Antioksidan bileşenler içeren ve özellikle de selenyum açısından oldukça zengin bir besin olan sarımsak, yumurta kalitesinin arttırılmasına ve yumurtlamanın düzenli bir şekilde devam etmesine katkı sağlar.
Hamile kalmak için hangi bitki çayı içilmeli, dendiğinde duyacağın yanıtlardan biri de hayıt çayı olacaktır. Alternatif tıpta kullanılan bir bitki olan "namus ağacı" olarak da bilinen hayıt çayı, hamile kalmak için bitki arayan anne adayları arasında çok popüler.
Folik asit, yalnızca hamile kalmaya çalışılan dönemde değil, hamileliğin ilk üç ayında da alınması tavsiye edilen bir vitamindir. Folik asit hamile kalma şansını artırdığı gibi, hamilelik esnasında da bebeğin omurilik gelişimi bakımından büyük önem taşır.
Yeşil çay, yalnızca sağlıklı rahim ve yumurtalıkların korunmasına yardımcı olmakla kalmayıp aynı zamanda rahimdeki miyomları tedavi eden antioksidanlarla doludur. Miyomu olan kadınlar, fibroid sayısını azaltmak için yaklaşık 8 hafta boyunca her gün yeşil çay içmelidir.
0 Numaralı Kod: Organik Yumurta
Bu kod, yumurtanın organik bir şekilde beslenen tavuktan alındığını ifade eder. Bu kod sayesinde tavuğa yetiştirildiği süre boyunca hiç hormon verilmediği ve tamamen organik yem ile beslendiği anlaşılır. Yumurta türleri arasında en sağlıklı olan yumurta çeşididir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri