Yoğurt: Yumurtanın bir diğer alternatifi de yoğurt. Elbette yoğurt kullanımı vegan beslenenler için uygun değil ama alerji veya diğer nedenlerle yumurta tüketmeyenler için son derece pratik ve her an ellerinin altında olan bir bağlayıcı. 1 küçük çay bardağı kadar yoğurt, bir yumurta yerine geçiyor.
Kaju, fındık ya da fıstık gibi kuru yemişlerin yağları, birçok tarifte yumurta yerine kullanılabiliyor. 3 yemek kaşığı fındık yağı, bir yumurtaya denk gelecek şekilde kullanılabilir.
Sirke olarak; elma sirkesi veya beyaz damıtılmış sirke en çok kullanılan seçenekler arasındadır. Sirke ve kabartma tozu birlikte karıştırıldığında, karbondioksit ve su üreten, fırınlanmış ürünleri hafif ve havadar hale getiren kimyasal bir reaksiyon başlatır. Bu ikame en çok kekler ve ekmeklerde işe yarar.
İlgili 40 soru bulundu
Vegan yumurta, yumurta yerine tüketilebilecek olan bitkisel bazlı kaynakları ifade eder. Örneğin yumurta ikamesi olarak en çok keten tohumu, chia tohumu, tofu, nohut suyu, ezilmiş muz, elma sosu gibi gıdalar kullanılmaktadır. Bu alternatifleri ev ortamında hazırlayabilirsiniz.
Ya evde yumurta kalmamışsa?! Biraz yoğurdu bir yemek kaşığı yağla karıştırıp sürün, güzel bir renk oluştuğunu göreceksiniz. Pastaların daha gevrek olması için, tatlı veya tuzlu fark etmez, hamurun içine bir çay kaşığı tuz atın.
'YUMURTALARIN ÜZERİNDE MUTLAKA SERİ NUMARASI BULUNMALI'
Üzerinde seri numarası olmayan yumurtalar piyasaya çıkacak özellikleri olmadıkları için üzerine seri numarası da vurulmaz.
Yumurtanın içindeki B vitamini ve Omega-3 yağları saçınızı, cildinizi ve tırnaklarınızı güçlendirir. Yumurtalar protein kaynağıdır. Vücut geliştirme ile uğraşıyorsanız bolca proteine ihtiyacınız oluyor ve yumurta size yeterince protein sağlıyor. Yumurtanın içinde bulunan kolin beynin büyümesini ve gelişmesini sağlar.
Genel olarak vejetaryenlerin çoğunluğu bu grupta yer almaktadır. Lakto vejetaryen: Et, balık, kümes hayvanları ve yumurta tüketmezler, diyetlerinde sadece hayvansal kaynak olarak süt vardır. Vegan veya katı vejetaryen: Et, balık, kümes hayvanları, yumurta, süt, yoğurt, peynir hiçbir hayvansal ürünü yemezler.
Çevrenizde et yemeye gücü yetmeyen bir fakir varsa, bunun ihtiyacını karşılamalısınız, ister kurban keserek, ister kasaptan et alarak. Zekatınızı vermiş olsanız bile bu yükümlülük sizden düşmez. Bunun dışında Vegan olmanızda herhangi bir sakınca yoktur.
Genel olarak baktığımızda kek tariflerindeki yumurta sayısının değiştirilmesi kekin özelliklerini değiştirir. Çok az yumurta aşırı yoğun ve dağılan bir kek olacaktır. Çok fazla yumurta süngerimsi ve lastiksi arası bir karmaşa sizi bekleyecektir.
1 küçük çay bardağı kadar yoğurt, bir yumurta yerine geçiyor. Bu miktarı tarife göre ayarlayabilir kek, kurabiye gibi tariflerinizde kullanabilirsiniz.
Yıkanmadan kırılan yumurta, halk arasında tifo olarak bilinen salmonella bakterisine yol açabilmektedir. Gıda zehirlenmesine, akut bağırsak enfeksiyonuna neden olabilen bu bakteri, özellikle çiğ ve az pişmiş yumurtadan bulaşmaktadır.
Beyin hücrelerinin normal iletişimini sağlayan fosfolipitler, kolinden oluşur. Bu belirli vitaminin beyindeki en önemli yapı malzemesi olduğu klinik olarak kanıtlanmıştır. Eğer günde 2 yumurta yerseniz, vücudunuz bu besleyiciden yeterince faydalanır. Kolin eksikliği bellek azalmasına neden olur.
Kırma testini uygulamak için de yumurtanızı küçük bir kasenin içine kırın. Yumurtanın sarısı hemen dağılmıyorsa yumurta taze demektir. Eğer kırdığınız gibi yumurta sarısı kendi kendine dağlıyorsa yumurta bayat demektir.
Yumurta Yemeyen Çocuklar İçin Yumurtalı Süt Tarifi Nasıl Yapılır? buyrun efendim tarif; 1 yumurta ile sütü bir kapta köpürene kadar çırpıyoruz. Daha sonra cezvede 1- 2 kere tıkırdatıyoruz ( kaynatarak )Biraz ılındıktan sonra çocuğunuza veya bebeğinize verebilirsiniz.
Salgılanan hormonların kana karışması ile birlikte yumurtalık rezervinde bulunan foliküller uyarılır ve böylece yumurtlama dönemi başlar. Olgunlaşan yumurta, içinde bulunduğu kesecikten çıkarak, rahme açılan fallop tüplerine atılır.
Sağlıklı bireyler her gün yumurta tüketebilir; ancak yüksek kolesterolü olanlar yumurta tüketimini haftada 2-3 kez ile sınırlandırmalıdır.
Günde Haşlanmış ya da tavada 2 adet yumurta tüketmek kilo aldırabilir. Aldığınız kalori miktarını azaltmak istiyorsanız yumurtayı tavada pişirerek değil haşlayarak tüketmeye özen göstermeniz gerekir. Haşlanmış yumurta kalori bakımından en zengin olan kısım iç kısımda bulunan sarı yerdir.
Kahvaltıda haşlanmış yumurta kilo aldırır mı sorusuna yumurtanın kalori değerleriyle yanıt verelim. 1 adet haşlanmış yumurta ortalama 155 kaloridir. Bu değer ise kahvaltıdaki diğer ürünleri düşündüğünüzde yeterli olacaktır. Ölçülü miktarda tüketilen haşlanmış yumurta kilo alımına neden olmaz.
Mayalı poğaçalarda kullanılan mayanın türü ne olursa olsun bir süre hamurun bekletilmesi önerilmektedir. Kuru ve yaş maya ile hazırlanan hamur, güzelce yoğurma işleminden geçtikten sonra en az 30 dakika bekletilmeli. Bekleyen hamur, daha çok kabarır ve fırından çıkan poğaçaların uzun süre yumuşak olmasını sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri