Yumurtalı ekmek, yağ içeriği yüksek bir besindir bu yüzden kilo kontrolü sağlamak isteyen ve sağlığını korumak isteyen kişilerin çok sık tercih etmemeye özen göstermesi gerekir. Tüketileceği zaman, 1 adetten fazla tüketilmemelidir.
Yumurtalı ekmeğin başlıca faydaları ise; İyi kolesterolün yükselmesini sağlar ve içerdiği besinler sayesinde kalp sağlığını korumaya yardımcı olur. Yumurta, kas ve kemik gelişimi için oldukça önemlidir. Yüksek miktarda protein içeren yumurta, kas ve kemik gelişimine yardımcı olur.
Yumurtalı Ekmeğin 100 gramında 248 kcal kalori, ayrıca 1 Porsiyon yani 70 gram Yumurtalı Ekmekte 174 kalori bulunmaktadır.
Yumurtalı Ekmek Tarifi Malzemeleri
Çeyrek su bardağı süt, (Eğer süt yoksa tarifi sütsüz de yapabilirsin.) İsteğe göre tuz, karabiber, pul biber, 2 yemek kaşığı sıvı yağ. (İstersen ayçiçek yağı ya da zeytinyağı tercih edebilirsin.)
Trakya' nın her yerinde özellikle çocuklara yumurtayı sevdirebilmek için kahvaltı sofralarında çokça rastladığımız bir uygulamadır yumurtalı ekmek. Pomak yerleşimlerin yoğun olduğu Babaeski, Alpullu, Sinanlı, Hayrabolu, Pehlivanköy ve civarında daha çok cicipapa ismiyle anılır.
İlgili 44 soru bulundu
Bu çıtır çıtır lezzeti bugün çayının yanına konuk edelim. Karşınızda: Yumurtalı ekmek. Haydi o zaman mutfağa, yumurtalı ekmek kızartmasının yanına beyaz peynir, zeytin, domates ve salatalık koyup harika bir kahvaltı yapmaya!
Türkiye. Çullama ekmeği, Kastamonu'da yumurtalı ekmek veya dilim kayganası; Çankırı'nın bazı yerlerinde de balık ekmek denir. Bu ekmeği yaparken ekmeklerin daha yumuşak olması için yumurtaya süt veya taze yoğurt katıldığı da bilinir.
Diyette yumurtalı ekmek yenir mi? Yumurtalı ekmek, yağ içeriği yüksek bir besindir bu yüzden kilo kontrolü sağlamak isteyen ve sağlığını korumak isteyen kişilerin çok sık tercih etmemeye özen göstermesi gerekir. Tüketileceği zaman, 1 adetten fazla tüketilmemelidir.
1 adet simit kaç kalori? Orta boyda 1 simit (110 gr), 323 kcal kalori ihtiva etmektedir.
1 tane lahmacun kaç kalori? İnce hamurlu lahmacunlar yaklaşık olarak 180 ile 200 kalori arasındadır. Kalın hamurlu lahmacunlar ise en fazla 240 kaloridir.
1 kutu ayran yaklaşık 200 mililitredir ve yaklaşık 80 kaloridir. 1 şişe ayran yaklaşık 200 mililitredir ve yaklaşık 80 kaloridir.
Ekmeği hayatınızdan çıkarmayın
Öğünlerde ekmek yememek de kilo vermeyi olumsuz yönde etkiler. Eğer kişi ana öğününde esmer ekmek tüketmiyorsa, kan şekeri dengelenemeyecek; dolayısıyla 1 saat sonra çok acıkacak ve eline ne geçerse farkında olmadan tüketip fazla kalori almış olacaktır.
Tam Buğday Ekmeği
Özellikle tam tahıllı ekmekler içerdikleri yoğun lif ve kepek nedeniyle uzun süre tok tutma özelliğine sahip. Aynı zamanda B grubu vitaminlerce de zengin olan sofraların olmazsa olmazı ekmeği sofranızdan eksik etmeyin.
Hazır beyaz ekmek gibi yüksek miktarda basit karbonhidrat tüketimi kilo alımına neden olabilir. Diyabet, kalp hastalığı ve birçok kronik rahatsızlıkların riskini artırabilir. Bununla birlikte ekmeğin besin profili türüne bağlıdır. Tam buğday ekmeği gibi lifli bir ekmek daha yüksek besin değerine sahiptir.
Yumurta, besleyici özelliğinden dolayı ekmeği zenginleştirir. Vitamin ve mineral bakımından çok zengindir. Hamurun dokusunun yumuşak ve hafif olmasını sağlar. Yumurta olan ekmeklerde çiğneme daha kolaydır.
Bayat ekmeklerimizi dilimliyoruz. Bir kaba yoğurdumuzu, yumurtamızı ve tuzu ekliyoruz, çırpıyoruz. Tavaya yağımızı ekliyoruz. Dilimlediğimiz ekmekleri yumurtaya bandırıp tavaya diziyoruz ve kızartıyoruz.
Süt kullanmak en klasiği. Bu sosun içerisine soda ve un ilave ettiğiniz zaman hem çok daha az yağ çekmesini sağlıyor hem de sosun ekmeğe daha çok tutunmasına yardımcı oluyor. Ekmekleri sosun içinde bırakmamak, arkalı önlü bir kez sosa bulamak da yeterli.
1 DİLİM EKMEK YERİNE GEÇEN BESİNLER; 1 kâse çorba, 2 yemek kaşığı bulgur pilavı, 2 yemek kaşığı makarna, 2 yemek kaşığı kahvaltılık gevrek, 1/2 çay bardağı leblebi,1 orta boy patates, yarım orta boy mısır, 2 galeta, 2 kestane.
Diyet yaparken ya da günlük beslenmede kalori kısıtlamasında bulunmak amacıyla, gerek kadınlar gerekse erkekler önce ekmek tüketmeyi kesiyor. Ancak ekmeğin vücuda 2 büyük faydası var: Birincisi kan şekerini dengeliyor, ikincisi ise sinir sistemi için çok gerekli olan vitaminlerin alımına katkıda bulunuyor.
Yumurtalı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır? 2 yumurtayı geniş kap içine kıralım tuz atılır birazda karabiber güzelce çırpın. Ekmekleri istediğiniz şekilde dilimleyin . Yağladığımız tavaya ekmeklerin iki tarafını yumurtaya bulayıp tavamızda kızartalım .
Yumurta, süt ve tuz iyice çırpılır. Ekmekler çift taraflı, hazırlanan karışıma bandırılır. Zeytinyağında tavada pişirilir. Süt ile ve zeytinyağınla pişirerek yumurtalı ekmekler daha lezzetli oluyor.
Yumurtaları geniş bir kasede çırparak tuz ilave edelim. Teflon tavada sıvı yağı 1-2 dakika kızdıralım. Ekmeklerin her iki yüzünü yumurtaya bulayalım ve çıkartalım. Sırayla yumurtaya buladığımız ekmekleri tavaya alalım ve 2 dakika kızartıncaya kadar çevirerek kızartalım.
Sabah kahvaltılarının en güzel lezzetlerinden yumurtalı ekmeği pıtışka adıyla bilir İzmirliler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri