Derin bir kabın içerisine 1 tatlı kaşığı karbonat ve 100 ml sıcak su ekleyip karıştırarak karbonatı eritin. Suyun üzerine yarım litre beyaz sirke ekleyin. Karışımı yumuşatıcı gözüne koyun ve yumuşacık çamaşırlarınızı kucaklayın.
Bir leğen ya da kaba önce karbonatı ekleyin, ardından suyu üzerine dökün. İyice karıştırdıktan sonra önce elma sirkesini ardından aromatik yağı ekleyin. Kokunun yeterince baskın olmadığını düşünüyorsanız miktarını artırabilirsiniz. Ayrıca sirkenin kokusunun çamaşırlara sinmeyeceğini de eklemekte fayda var.
Sirke ve karbonat çamaşırları yumuşatır
Çamaşırların yumuşatılmasında sirke sıklıkla tercih edilir. Çamaşır yumuşatılmasında renksiz sirke kullanılması gerekir. Çamaşır makinesinin yumuşatıcı gözüne 1 çay bardağı beyaz sirke ekleyerek çamaşırlarınızı yıkabilirsiniz.
- Portakal veya limon yağının miktarını, sıvı deterjan bölümüne eklemeden önce lekeli kıyafetlerin yoğunluğuna göre ayarlayınız. Lekeli olan kıyafetleriniz üzerinde leke çıkarıcı görevi üstlenecek ve keskin kokularıyla uzun ömürlü bir koku etkisi de sağlayacaktır.
Çamaşırlar yıkanırken yumuşatıcı kullanılmazsa çamaşırlar sertleşip yıpranabiliyor. Bunu önlemek için ve kıyafetlerdeki statik elektriğin azaltılması için ürün etkili bir çözüm oluyor. Yumuşatıcı kullanırken tasarruf etmek isteyen kullanıcılar konsantre ürüne yönelebilir.
İlgili 21 soru bulundu
Bunun için bir fincan kadar karbonat veya çamaşır sodasının yıkama öncesinde kullanılan deterjana karıştırılması yeterlidir. Bunun yanı sıra aynı miktar yumuşatma gözüne de ilave edilebilir.
Ancak her yıkamada kullanılan çamaşır yumuşatıcılar özellikle bebeklerin sağlığını olumsuz yönde etkiliyor. Bu zararın en temel sebebi ise çamaşır yumuşatıcıların içinde bulunan kloroform maddesi. Bu madde tene direk temas eden kıyafetlerde kullanıldığında zamanla kişilerde sinir sistemi bozukluklarına neden oluyor.
Çamaşırlarınızı yıkarken deterjan ile birlikte mutlaka yumuşatıcı da kullanmalısınız. Yumuşatıcı çamaşırlarınızı yumuşatırken onların daha güzel kokmalarını da sağlayacaktır. ABC Yumuşatıcı veya ABC Parfumia Konsantre Yumuşatıcı ambalajı üzerinde belirtilen miktarda yumuşatıcı ile yıkama yapınız.
Çamaşır makinesine birkaç damla esansiyel yağ ekleyebilirsiniz. Sirke, kıyafetlere güzel bir koku verir ve aynı zamanda bakterileri öldürür. Çamaşır makinesine bir çay bardağı sirke ekleyebilirsiniz. Kuru lavanta, kıyafetlere güzel bir koku verir ve aynı zamanda böcekleri uzak tutar.
Çamaşırlarınızı kokladığında onu daha da çok seveceksiniz. Tadını çıkarmak için bir kap portakal çiçeği suyunu doğrudan çamaşırlarınızla birlikte makinenizin tamburuna dökün. Bu yöntemi gül suyu ile de kullanabilirsiniz. Ancak, kokunun bozulmaması için kokusuz deterjan kullandığınızdan emin olun.
Elma Sirkesi ve Su ile Çamaşır Makinesi Temizleme
Bu durum, makinenin kazanının ve lastiklerinin kirlenmesine neden oluyor. Evde bulunan doğal malzemelerle çamaşır makinesini tertemiz yapabilirsiniz. Böylesi durumlarda elma sirkesi ve su kullanarak makinenizi temizleyebilirsiniz.
Yıkama sırasında kumaş yüzeyi sert bir şekilde eğilip büküldüğü için, yumuşatıcı kullanılmadığı takdirde sonradan havayla buluşan bu kumaşlar sertleşir ve giyildiğinde rahatsız edici bir his verebilir.
Sirke, bakterileri öldürür ve çamaşırların daha hijyenik olmasını sağlar. Çamaşırlara sirke eklemek için, yıkama makinesinin yumuşatıcı bölmesine biraz sirke ekleyebilirsiniz. Ayrıca, çamaşırları yıkamadan önce biraz sirke ile ıslatmak da faydalı olabilir.
Çamaşırları yumuşak yapmak için çamaşır makinesinin yumuşatıcı bölümüne biraz sirke ekleyebilirsiniz. Beğenilen bir sonuç görmek için yarım su bardağı kadar sirke koymak yeterli olacaktır. Çamaşırlarınızı kuruttuktan sonra, eskisinden daha yumuşak olduğunu fark edebilirsiniz.
Saç kremi, sirke ve suyu bir şişede karıştırıp çalkalayın. Bu karışımı bundan böyle yumuşatıcı yerine kullanın. Kıyafetleriniz daha da yumuşayacaktır.
Deterjan kalıntılarıyla vedalaşmanızı sağlıyor
Bunu önlemenin yolu ise yumuşatıcı kısmına yarım su bardağı beyaz sirke dökmekten geçiyor. Bu kadar basit.
Genellikle cilt pulları, vücut yağları ve çamaşır deterjanının birleşiminden küflü yağ maddesi oluşur ve çamaşırlarda kötü kokunun oluşmasına sebep olur. Ayrıca sadece sıvı çamaşır deterjanı kullanmak ve düşük sıcaklıkta makineyi çalıştırmak da bu küfün oluşmasına neden olan sebeplerdendir.
Çamaşır makineleri önce deterjanı alıp yıkama yapıyor. Deterjanı almak için de makinenin deterjan bölmesine su alıyor. Eğer makineniz deterjanı alırken su basıncı yüksek olduğu için yumuşatıcıyı da alıyorsa, çamaşırlarınız yumuşatıcı kokmayacaktır.
tercihinize göre yarım kapak (20 ml/18 gr) ile üç kapak arası kullanabilirsiniz. çamaşır parfümünü öncelikle yıkama tamburuna koyun. sonrasında çamaşırlarınızı makineye yerleştirin. çamaşır deterjanınızı da ekledikten sonra makinenizi çalıştırın.
İs kokusu sinen çamaşırları makinede sadece deterjan ile yıkamak onların temizlenmesini sağlasa da kokuyu tam anlamıyla arındırmaz. Eğer kıyafetlerinizi yıkamak niyetindeyseniz, deterjan gözüne biraz da karbonat ekleyin. Sonuçta is kokusundan arınmış tertemiz kıyafetlere sahip olacaksınız…
Doğru kullanıldığı sürece yumuşatıcı çamaşırlara zarar vermez.
Yumuşatıcı, kıyafetlerinizin kumaşını yumuşatır. Bunun avantajı, yumuşatıcının ayrıca kıyafetlerinizdeki statik elektriği azaltmasıdır! Bu yüzden çamaşırlarınıza yumuşatıcı ekleyin veya kıyafetlerinize biraz püskürtün, bu şekilde elektriklenme çok daha azalacaktır.
Makinenizin deterjan çekmecesi tıkanmış olabilir. Yerinden çıkarıp temizleyin. Ayrıca yumuşatıcınız katılaşmışsa sulandırarak tekrar kullanın. Deterjan çekmecesindeki renkli parça (yumuşatıcı gözü) tıkanmış ya da yerine tam oturmamış olabilir.
Eğer kıyafetlerinizden sigara veya istenmeyen kokular çıkmıyorsa, yumuşatıcı kısmına beyaz sirke dökün. Kıyafetinizde koku kalmayacak. Bazı kıyafetler, materyalleri nedeniyle çabuk eskirler. Yine yumuşatıcı kısmına beyaz sirke dökerek kıyafetlerinizi ilk aldığınız hale döndürebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri