Türk vatandaşlarının Yunanistan'ı ziyaret etmek için bir vizeye gereksinimleri bulunmaktadır. Diplomatik, servis (Hususi/yeşil) veya hizmet (gri) pasaport sahiplerinin, Schengen bölgesinde 90 günden az süreli konaklamalar için vize almaları gerekmemektedir.
Pasaport içerisinde geçerli Schengen vizesi bulunan vatandaşlar Yunanistan seyahatleri için ayrıca Yunanistan Turistik Vize başvurusunda bulunma sürecinden muaf tutulmaktadır. Schengen vizesi, seyahat gerçekleştirilecek Schengen üye ülkesi sınırları içerisinde en fazla 90 gün konaklama hakkı tanımaktadır.
Yunanistan'ın kıyılarımıza yakın ve doğrudan deniz seferi bağlantısı bulunan Yunan adalarına seyahatlerde 2012 yılından beri kolaylaştırılmış vize prosedürü kapsamında limanlarda 15 gün süreli vize verilmektedir.
Yunanistan'a seyahatte bulunacak (hizmet, diplomatik, hususi pasaport hamilleri hariç) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Schengen vize protokolüne göre vizeye tabiidirler. Schengen Anlaşması'na dayanan Yunanistan vize protokolü, Yunanistan'dan transit geçecek vatandaşlarımız için de vize alma zorunluluğu getirmektedir.
Yunanistan'a olan seyahatinizin süresine ve amacına bağlı olarak, kısa süreli bir "Schengen vizesi" veya 90 günden daha uzun süre olan kalışlar için uzun süreli bir "ulusal vize" başvurusunda bulunabilirsiniz.
İlgili 40 soru bulundu
vatandaşları ise 180 gün içinde 90 gün ile sınırlı olması koşuluyla Yunanistan vize başvuru işlemlerinden muaf tutulur. Yeşil, gri veya siyah pasaport sahiplerinin pasaportlarının seyahatten sonra en az 3 ay geçerli olması ve pasaportun 10 yıldan eski olmaması Yunanistan ziyareti için yeterli olacaktır.
Bu 90 gün kalış hakkı (duration of stay) giriş tarihinden son 180 gün içinde 90 gündür (bu 30 veya 60 gün de verilebilir). Maksimum 5 yıla kadar veriliyor. C tipi Schengen vizeniz ister 1 yıllık ister 2 yıllık ister 5 yıllık olsun, giriş tarihinden son 180 gün içinde sadece 90 gün kalış hakkınız vardır.
Türk vatandaşlarının Yunanistan'ı ziyaret etmek için bir vizeye gereksinimleri bulunmaktadır. Diplomatik, servis (Hususi/yeşil) veya hizmet (gri) pasaport sahiplerinin, Schengen bölgesinde 90 günden az süreli konaklamalar için vize almaları gerekmemektedir.
30 gün vizesiz. Pasaporta ihtiyaç duymadan kimlikle de giriş yapabiliyorsunuz. Pasaportunuzda KKTC'ye giriş-çıkış damgası varsa Yunanistan'a gidemiyorsunuz.
Yunanistan kapı vizesi, Sakız Adası ve diğer adalara yapmayı planlanan seyahatler için talep edilmektedir. Kapı vizesi maksimum 15 gün geçerliliği olan seyahatler için geçerlidir. Yunanistan vize başvuru formu (kapı vizesi başvuru formunu buradan indirebilirsiniz.)
İlk vizeniz 15 günlükken, ikinci vizeniz iki aylık olacak, üçüncü başvuruda alacağınız süreyse 6 aya çıkacak. Hangi ülkeye seyahat edecekseniz, oranın konsolosluğuna başvurun. Schengen vizesi 22 farklı ülke tarafından veriliyor. 26 ülkede de geçerli. Bu ülkelerin her birinin bu vize için farklı istekleri olmakta.
Vize Reddi 10. Madde: Planlanan seyahatin kalış amacının inandırıcı gelmemesi ya da anlaşılamaması. Eksik evrak teslim edilmesi, uçak/otel rezervasyonlarının inandırıcı gelmemesi, ülkeyi turist vizesi ile transit olarak kullanmak, ibraz edilen belgeler ile sözlü ifadenin uyuşmaması.
Vize konusunda rahatlık sağlayan Akdeniz ülkelerden biri. Belgelerinizi tamamladığınız takdirde büyük terler dökmeniz gerekmeyecek. Avrupa'da vize alınması en kolay ülkelerin başındaysa Yunanistan geliyor. Özellikle yazın Yunan adalarına giden tatilciler, Yunanistan'dan kolaylıkla Schengen vizesi alabiliyor.
Yunanistan vize istiyor mu? Yunanistan, bordo pasaporta sahip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize istemektedir. Hizmet pasaportu, diplomatik ve hususi pasaport hamilleri 90 günü geçmeyen Yunanistan seyahatlerinde vizeden muaftır.
Gezmek için kaç gün gerekir? Atina'yı hakkıyla gezebilmek için 4-5 gün yeterlidir.
Yunanistan Turistik Vizesi ve Yunanistan Ticari Vizesi başvuru harcı güncel ücretleri 80 Euro olarak belirlenmiştir. Vize başvuru ücretlerinin tümü konsolosluk tarafından Euro cinsinden kabul edilmektedir.
8. Kapı vize ücreti 55 € dur. Doğu Ege adaları olarak bilinen, Rodos , Kos (İstanköy),Midilli (Lesvos), Meis, Sisam Yunan adalarına seyahatlerde, kapı vize uygulamaktadır.
Çünkü Yunanistan vizesi, bordo pasaport sahipleri için zorunludur. Yani ülkemizden Yunanistan'a geçiş yapacak olan vatandaşların; yeşil (hususi), gri (görev) ve siyah (diplomatik) pasaportu mevcutsa vize işlemi yapmasına gerek yoktur.
Almanya, Avusturya, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Estonya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Polonya, Yunanistan, Belçika, Finlandiya, Malta, Slovakya, Slovenya, Lüksemburg, Fransa da en kolay vize veren ülkeler 2022 listesinde yer almaktadır.
Yunanistan vize reddi 3. maddesi “Planlanan seyahat süresinin tamamı için veya kaynak ülkeye veya ikamet ülkesine dönüş veya vize için başvuran kişinin kabul edileceği kesin olan üçüncü ülkeye transit yapabilmesi için yeterli maddi kaynaklara sahip olunduğuna ilişkin kanıtlayıcı belgeler ibraz edilmemiştir.” ...
Yunanistan Konsolosluğu Yunanistan vizesi başvurusunda bulunan kişinin seyahat için yeterli maddi imkana sahip olmadığını ya da sahip olduğu maddi olanaklara yasal yollarla kavuşmasının mümkün olmadığına kanaat getirmesi durumunda, bu kişilerin Yunanistan vize başvurularını reddetmektedir.
Türkiye'ye gelen yabancılar 180 gün içerisinde 90 güne kadar ikamet izni almadan kalabilmektedir.
90 günlük sınır aşıldıktan sonra AB'ye dönüş
Ülkeler 90 gün sınırını aşanlara yeniden giriş yasağı getirebiliyorlar ve genellikle de getirirler. Bu yasağın süresi birkaç ay kadar kısa veya birkaç yıl kadar uzun olabiliyor.
Vize alıp ülkeye giriş yapmamanın herhangi bir cezai yaptırımı bulunmamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri