Atina başta olmak üzere ülkenin diğer tarihi ve turistik bölgelerini Yunanistan gezi rehberinden inceleyebilirsiniz. Yeşil pasaport sahiplerinin 90 gün süreyle vizesiz gezebileceği ülkeyi rotanıza eklemek istiyorsanız siz de hemen Yunanistan uçak bileti rezervasyonu yapabilirsiniz.
Yunanistan, diğer Avrupa Birliği ülkelerinden farklı olarak yeşil pasaportu olanlara vize uyguluyordu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti sırasında yapılan anlaşmayla artık yeşil pasaporta vize kaldırıldı. 90 gün içinde yapılacak birden fazla giriş çıkışlara vize gerekmeyecek.
İstediğiniz zaman birçok ülkeye giriş çıkış yapma şansı tanıyan yeşil pasaportta yaklaşık 160 ülkeye vize almadan rahatlıkla girmeniz mümkün. 5 yıl süresi olan yeşil pasaport diğer pasaport türlerine göre seyahatlerinizde daha pratik bir yol izlemenizi sağlıyor.
Açıklamada, tüm gümrüklerde biyometrik pasaportların tanıtıldığı belirtilerek, “Hususi (yeşil) pasaport sahipleri, artık Yunanistan'a vizesiz seyahat edebilir” denildi. Türkiye ile Kamerun arasındaki vizenin karşılıklı kaldırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.
Yeşil pasaportlular, bordo pasaportluların vizesiz giremediği 67 ülkeye vizesiz giriş ayrıcalığına sahiptir.
İlgili 34 soru bulundu
Hizmet, Hususi (Yeşil) ve Diplomatik pasaport hamili vatandaşlarımız, 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, Almanya'ya yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
Yeşil Pasaport 6 Ay Kuralı Nedir? Yeşil pasaport 6 ay kalış kuralı kısaca yeşil pasaport sahiplerinin Avrupa ülkelerinde son 180 günde (6 Ay) maksimum 90 gün kalabiliyor olmasıdır.
Vize konusunda rahatlık sağlayan Akdeniz ülkelerden biri. Belgelerinizi tamamladığınız takdirde büyük terler dökmeniz gerekmeyecek. Avrupa'da vize alınması en kolay ülkelerin başındaysa Yunanistan geliyor. Özellikle yazın Yunan adalarına giden tatilciler, Yunanistan'dan kolaylıkla Schengen vizesi alabiliyor.
Yunanistan'a Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatine / T.C. Dışişleri Bakanlığı 1 . Yunanistan'a seyahat edecek (diplomatik, hususi ve hizmet pasaport hamilleri hariç) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Schengen vize rejimine göre vizeye tabidirler.
Yeşil pasaportunuz ile vizesiz seyahat hakkınızı 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak kaydıyla yalnızca turistik girişlerde kullanabiliyorsunuz. Bu duruma yeşil pasaport 6 ay kuralı deniyor, yani 6 ay içerisinde en fazla 3 ay kesintisiz olarak kalabiliyorsunuz.
Hizmet/Hususi Pasaport sahipleri (yeşil, gri ve siyah pasaport sahipleri), mesleki faaliyette bulunmama koşuluyla vizesiz seyahat edebilirler. Vizesiz seyahat söz konusuysa, sınır kontrol noktalarında seyahat kısıtlamalarından muafiyeti belgeleyen uygun belgeler ibraz edilmelidir.
Yunanistan vize istiyor mu? Yunanistan, bordo pasaporta sahip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize istemektedir. Hizmet pasaportu, diplomatik ve hususi pasaport hamilleri 90 günü geçmeyen Yunanistan seyahatlerinde vizeden muaftır.
Suudi Arabistan Vize İstiyor Mu? Suudi Arabistan Krallığına seyahat etmeyi planlayan Bordo (Umumi), Hususi (Yeşil), Hizmet(Gri), Diplomatik (Siyah) pasaporta sahip tüm Türk vatandaşlarının krallığa giriş yapabilmeleri için vize almaları mecburidir.
Yunanistan ülke sınırları içerisine Hususi Pasaport, Diplomatik Pasaport ve Hizmet Pasaportu ile edilebilmektedir. Seyahat planlayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının 180 gün içinde 90 ikame gününü aşmayan seyahatleri için vize sahibi olma zorunlulukları bulunmamaktadır.
Önemli Not: 2023 yılında Yunanistan adalarına uygulanan kapı vize uygulaması yürürlüğe girmemiştir. Şu an için Yunan adalarına sadece geçerli bir Schengen vizesi ile giriş yapılabilmektedir.
Yunanistan pasaportu sahipleri her biri farklı vize şartlarına sahip çeşitli ülkelere seyahat edebilirler. Yunanistan sahiplerinin vizesiz erişebildiği toplam 186 vizesiz ülke bulunur.
Türk vatandaşlarının Yunanistan'ı ziyaret etmek için bir vizeye gereksinimleri bulunmaktadır. Diplomatik, servis (Hususi/yeşil) veya hizmet (gri) pasaport sahiplerinin, Schengen bölgesinde 90 günden az süreli konaklamalar için vize almaları gerekmemektedir.
Almanya, Avusturya, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Estonya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Polonya, Yunanistan, Belçika, Finlandiya, Malta, Slovakya, Slovenya, Lüksemburg, Fransa da en kolay vize veren ülkeler 2022 listesinde yer almaktadır.
Yunanistan vizesi süresi kaç gün diye cevaplayacak olursak 90 günlük konaklama hakkı verilir.
Vize Reddi 10. Madde: Planlanan seyahatin kalış amacının inandırıcı gelmemesi ya da anlaşılamaması. Eksik evrak teslim edilmesi, uçak/otel rezervasyonlarının inandırıcı gelmemesi, ülkeyi turist vizesi ile transit olarak kullanmak, ibraz edilen belgeler ile sözlü ifadenin uyuşmaması.
Yunanistan Vizesi Kaç Günde Çıkar? Yunanistan'a seyahat etmeyi planlayan Türk vatandaşlarımızın vize başvurusu için gerekli tüm evrakları doğru ve eksiksiz bir şekilde teslim etmeleri şartıyla vize başvurularının sonuçlanma süresi yaklaşık olarak 7 ile 15 iş günü bir süre aralığında gerçekleşmektedir.
*Yunanistan Turist vizesi işlemlerinde bulunacak kişinin son 3 aylık aktif banka hesap özeti. Kişinin şahsi banka hesap özeti son 3 aylık aktif banka hesap hareketlerini içermeli, en az 3000 TL bakiyesi olması sağlanmalı ve banka ıslak imza, kaşe ve banka imza sirküleri ile birlikte hazırlanmış olması gerekir.
Kaç yıllık memuriyet hizmeti olduğuna bakılmaksızın birinci, ikinci ve üçüncü dereceden kadrolarda çalışanlar yeşil pasaport alabilir.
Avrupa ülkelerine vizesiz seyahat edilebilen yeşil (hususi) ve gri (hizmet) pasaportlara muafiyet sınırlaması getirildi. Önceden hiçbir izin ve işleme tabi olmadan Avrupa ülkelerine gidebilen bu pasaport sahipleri, 2021'den itibaren önceden kayıt olmak zorunda.
İstihdam Şurası'nın ödül töreninde konuşan Erdoğan şöyle dedi: “Yeşil pasaport olarak bilinen hususi damgalı pasaport sahibi gençlerimiz, kayıtlı olarak çalışmaya başladıklarında bu haklarını kaybediyorlardı. Artık 18-25 yaş aralığındaki gençlerimiz çalışmaya başlasalar da pasaportlarını kullanmayı sürdürebilecekler.”
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri