Yunanistan'da yaşam masrafları ülke vatandaşları için yüksektir ancak küresel anlamda düşüktür. Yunanistan Yaşam Maliyeti Endeksi ile Avrupa ülkeleri içinde en ucuz 24. ülkedir.
Yunanistan'da yaşam maliyeti diğer Avrupa ülkerine oldukça düşüktür. Numbeo'ya göre en pahalı şehir olan Atina'da ayda 300-500 Euro'ya, merkez dışında 200-400 Euro'ya tek yatak odalı bir daire bulabilirsiniz.
Yunanistan marketlerinde, en fazla tüketilen temel ihtiyaç ürünleri ve ortalama fiyatları aşağıda listelenmiştir. 1 litrelik şişe süt, 1.29 Euro'dur. 500 gramlık bir adet ekmek, 0.97 Euro'dur.
Türk vatandaşları Yunanistan'da kolayca ev sahibi olabilirler. Ülke, yabancıların ev satın alması konusunda herhangi bir kısıtlama uygulamamaktadır.
Yatırım Yoluyla Vatandaşlık
Genellikle en az 250.000 Euro değerinde gayrimenkul yatırımı yapılmalı ve bu yatırım en az 5 yıl boyunca sürdürülmelidir. Bu süre sonunda, oturma izni vatandaşlık hakkına dönüştürülebilir. Yatırımın sürekliliği ve yatırımcının Yunanistan'da belirli bir süre yaşaması gerekmektedir.
İlgili 28 soru bulundu
Yatırım Yoluyla Yunanistan Oturma İzni ve Vatandaşlığı
Eğer Yunanistan oturma izni almak istiyorsanız, ülkede 250.000 Euro'luk gayrimenkul yatırımı yapmanız gerekiyor. Bu rakam, Avrupa'da benzer programları sunan ülkelerle kıyaslandığında en düşük yatırım olarak öne çıkıyor.
Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis tarafından 1 Nisan 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere asgari ücretin aylık brüt 713 Euro'dan 780 Euro düzeyine yükseltileceği açıklanmıştır.
Para Birimi:
Yunanistan, Avrupa Birliği bölgesinde olduğundan para birimi olarak Euro geçerlidir.
İki ülkenin başkentleri baz alındığında, Atina ile Ankara arasında kişiye özel bir hususi araçla yapılan seyahatte yaklaşık olarak 1500 kilometre yol alınmaktadır. İki ülke arasındaki en kısa mesafe ise havayolu seçeneğinin kullanılmasıdır.
$209,86 milyar (nominal; 2021 tah.) $325,3 milyar (SAGP; 2021 tah.)
Genellikle "yüksek gelirli" olarak tanımlanan Yunanistan, Avrupa Birliği'nde en az gelişmiş ekonomilerden biri olarak kalmıştır. 2021 yılına gelindiğinde Yunanistan'ın kişi başına geliri, Avrupa Birliği ortalamasının %51'ine denk gelmektedir.
Euro (EUR), Euro alanı olarak isimlendirilen ve Avrupa Birliği (AB) üyesi olan ülkelerin resmi para birimidir. Bu ülkeler Almanya, Avusturya, Belçika, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İrlanda, İspanya, İtalya, Kıbrıs, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Portekiz, Slovakya, Slovenya ve Yunanistan'dır.
Yunanistan vize istiyor mu? Yunanistan, bordo pasaporta sahip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize istemektedir. Hizmet pasaportu, diplomatik ve hususi pasaport hamilleri 90 günü geçmeyen Yunanistan seyahatlerinde vizeden muaftır.
Yunanistan makamları pasaportlarda KKTC giriş/çıkış damgası olması halinde ülkeye giriş izni vermemektedirler.
Avrupa'da en yüksek asgari ücret hangi ülkede? Eurostat verilerine göre Avrupa'da brüt asgari ücretin en yüksek olduğu ülke 2 bin 313 Euro ile Lüksemburg. Bu ülkeyi Belçika (1842 Euro), İrlanda (1775 Euro), Hollanda (1756 Euro) ve Almanya (1744 Euro) takip ediyor.
Yunanistan pahalı bir ülke mi? Yunanistan ortalama fiyatlar Türkiye daha yüksektir. Alışverişinizi Yunanistan Türkiye 'dan 1.90 kat daha fazla ödemeniz gerekir.
Aylık net asgari ücret 1 Temmuz'dan itibaren 11 bin 402 lira oldu. Euro bazında brüt asgari ücret ise 519 Euro'ya yükseldi. Türkiye bu alanda 26 Avrupa ülkesi içinde 23. sırada bulunuyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2023 yılının ikinci yarısında geçerli asgari ücreti belirledi.
Yunanistan'da kalıcı oturma izni almak için gerekli olan belgeler pasaport fotokopisi, oturma izni sağlayan belge, sağlık sigortası, sabıka kaydı, konaklama masraflarının karşılanacağını gösteren belge, sağlık raporu ve 3 adet fotoğraftır.
Hususi, hizmet ve diplomatik pasaport hamilleri vizeden muaftırlar. Schengen Anlaşması'na dayanan Yunan vize rejimi, havalimanlarında uçak değiştirecek, yani Yunanistan'dan transit geçecek olan umuma mahsus pasaport sahibi vatandaşlarımıza dahi vize zorunluluğu getirmektedir.
Etnik Yunanistan kökeni ile Yunanistan vatandaşlığına başvuru yapmak isteyen kişilerin etnik kökenini resmi belgelerle kanıtlaması, Yunanca dil yeterliliğine sahip olması, Yunan kültürünü tanıması ve Yunanistan vatandaşlık mülakatında başarılı olması şartları aranmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri