Yurt dışından ithal eden ürünler gümrükte kaydettirilir. Bu firmalar, yurt dışından getirdikleri ürünlerin garantisini ya kendisi üstlenir ya da bazı teknik servisler ile anlaşma yapar. Anlaşma yapılan teknik servislerin büyüklüğü çok büyük bir öneme sahip çünkü her şirket, büyük teknik servis ile anlaşmaz.
İthalatçı garantili ürünler ile beraber akıllara gelen bir diğer soru ise bu ürünlerin orijinal ürün olup olmadıkları. Aslına bakarsak ithalatçı garantili ürünler orijinal ürünlerdir. Çünkü ithal eden firma direkt olarak üretici firma ile anlaşarak ilgili ürünü Türkiye pazarında satıyor.
Distribütör (resmi) garantili cihazlar üretici firmanın ülkedeki kendi resmi garantisidir. Herhangi bir arıza, bozulma, hatalı üretim vb. sorunlarda ithalatçı garantilere göre çok daha iyi bir şekilde hizmet vermektedir.
İthalatçı garantisi kısaca, bir firmanın yurtdışından getirdiği ürünler için vermiş olduğu garantidir. İthalatçı firma, getireceği ürünün üreticisiyle bir anlaşma yapar ve ardından Türkiye'ye getirdiği ürünün satış sonrası desteğini kendisi sunarak hizmet verir.
İthalatçı garantisine sahip ürün, Türkiye garantisine sahip ürün kadar olmasa da kısmen, garanti ve servisten yararlanabileceğiniz ürün türüdür. Ancak yaptığınız işlerde riski minimum seviyede tutan biriyseniz, Türkiye garantili yani distribütör garantili cihazları tercih etmek sizin adınıza en doğru karar olacaktır.
İlgili 38 soru bulundu
TÜRKİYE. Apple İki Yıllık Sınırlı Garantisi, isteğe bağlı üretici garantisidir. İşbu garanti, uygun olmayan mallar da dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla, Türkiye'deki tüketiciyi koruma yasaları ile sağlanan haklardan bağımsız haklar sunar.
E-Devlet kapısı üzerinden ( https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama) veya BTK Bilgi ve İhbar Merkezi (Tüketici İletişim Merkezi-120) aranılarak öğrenilebilir.
“Xiaomi Türkiye Garantisi” almış olduğunuz cihazın Xiaomi Türkiye tarafından yetkilendirilmiş satış kanalları üzerinden Türkiye'ye ithal edildiğini ve bu ürünlerin servis kalitesinin Xiaomi Türkiye tarafından denetlendiğini belirtir.
İthalatçı garantili telefonlar IMEI kayıtlı mı? İthalatçı garantili her telefon IMEI kayıtlı olmayabilir. Bunu anlamanın çeşitli yolları vardır. Ancak en güvenli yolu E-devlet'in sunmuş olduğu IMEI sorgulama ekranından geçmektedir.
İthalat yoluyla kaydedilen imei garantisi için yetkili firma sorumlu olduğundan bahsetmiştik. İthalatçı firma BTK'ya kayıt ettirilerek tüm operatörlere görüşmelere açılır. Firma bu ithal ettiği ürünlerin imei numaralarını kaydetmekle sorumlu olduğu için garantisi de firmadır.
Distribütör garantili cihaz firmanın resmi bir şekilde Türkiye'de satmış olduğu ve garanti vermiş olduğu ürünleri içermektedir. Kısacası bu durum için üretici firmanın vermiş olduğu bir garanti denilebilmektedir. İthalatçı garantide ise, üretici firmanın herhangi bir rolünün bulunmamakta olduğu gözlemlenmektedir.
Xiaomi'nin Türkiye'de distribütörü Evofone firması. Yetkili servisi ise Genpa, Evofone ve OUNO .
Bilinenin aksine kaçak telefonların ülkemizde resmi olarak satılan cihazlarla arasında herhangi bir donanım veya yazılım farklılığı bulunmuyor. Ancak kaçak telefonlar, kullanıcılara herhangi bir garanti hizmeti vermiyor.
İthalatçı garantili cihazlar, herhangi bir ülkeden uygun fiyata alınan ve doğrudan ülkeye adetli biçimde getirilen cihazlardır. Paralel ithalat ile ithalatçı garantili arasındaki fark, ürüne verilen garantide ortaya çıkıyor.
İthalat veya dış alım en basit tarifiyle, eşyanın başka bir ülkeden satın alınması ve ülkeye getirilmesi olarak ifade edilebilir. Bir başka ifade ile ithalat, eşyanın ülke dışından, vergileri ödenerek veya ödenmeksizin, geçici veya kesin (kat'i) olarak yurda sokulması işlemidir.
İthalatçı Garantili Ne Demektir? İthalatçı garantili, ürünün satıcı tarafından garantilendiğini gösteren ibaredir. Ürünler, imalatına göre yerli ve yabancı olarak sınıflandırılır.
Bu ücret 7 Temmuz 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla birlikte 20 bin TL'ye yükseltilmişti. 2024'te yolcu beraberinde yurt dışından getirilen telefon IMEI kayıt harcı 31 bin 692 liraya çıkacak.
İthalat yoluyla kaydedilen cihaz resmi yollarla ülkeye giren cihaz anlamındadır.
"Yurtdışı telefon" ifadesi, telefonun kaydını yaptıran kişi tarafından alındığından kaynaklanmaktadır. Yani, yerli mağazalardan satın alacağınız telefonların vergisi sizin adınıza önceden ödenmiştir ve siz bu telefonları vergili fiyatıyla satın alırsınız.
Sahte Xiaomi telefonları tespit etmenin en kolay ve kesin yolu Xiaomi'nin yayınlamış olduğu kimlik uygulamasını kullanmaktır. Buraya tıklayarak indireceğiniz uygulamayı telefonunuza kurarak; cihazınızın sahte olup olmadığını anlayabilirsiniz.
Garanti süresi boyunca garanti hizmetinden faydalanmak için üzerinde satış tarihi ve bayi kaşesi onaylı garanti belgesi veya fatura ibrazı gerekmektedir.
MIEKO – Xiaomi Türkiye Resmi Distribütörü
Bu hizmet ile mobil cihazınızın yasal yollar ile ithal edilip edilmediğini ve kayıp/çalıntı olup olmadığını, cihazınıza ait IMEI numarasını sorgulatarak öğrenebilirsiniz. IMEI numaranızı, cihazınızın numara çevirme ekranına *#06# yazarak öğrenebilirsiniz.
Değerli XIAOMI Kullanıcılarımız,
Telefonunuzu en yakın Yurtiçi Kargo şubesinden ücretsiz* olarak bize gönderebilirsiniz.
E-devlet sistemine TC kimlik ve kullanıcı bilgileri gerekmeden https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama adresi üzerinden 15 haneli IMEI numaranızı sorgulatabilirsiniz. Böylece cihazınızın kayıp veya çalıntı olup olmadığını öğrenebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri