Yurtdışında üniversite eğitimi için bir çok ülkede ÖSYM sınavlarına girme zorunluğu bulunmamaktadır. Ayrıca ilk 500 ve ilk 1000 ile ilgili YÖK tarafından alınan kararların tamamı kaldırılmıştır. Artık öğrencilerin YÖK denkliği alabilmesi için YKS gibi sınavlara girmeleri gerekmemektedir.
Hayır. Yurt dışında okumak için YKS sınavından puan almış olmak şart değil.
Sınavsız Tıp Hangi Ülkelerde Var? Sınavsız tıp eğitimi Polonya, Rusya, Kazakistan, Macaristan, Çekya, Bulgaristan, Ukrayna, Azerbaycan, İtalya gibi ülkelerde bulunmaktadır. Amerika, İtalya ya da Almanya gibi bazı diğer ülkelerde de tıp eğitimi alabilmeniz için sınav şartı aranmaktadır.
Amerika ve İngiltere'de dil yeterliliği için TOEFL veya IELTS gibi uluslararası derecelendirme şartları aranmaktadır. Dünya genelinde de tıp okumak için aranan akademik yeterlilikler ülkemizde olduğu gibi üst düzeydedir. Sayısal alanda aldığınız eğitimi belgelendirmeniz de gerekebilir.
Yurtdışında Üniversite Tıp Fakültesi'ne kayıt olmak için herhangi bir puan şartı aranmamaktadır. Yurtdışıda Tıp Okumak için taban puanları yoktur. Yurtdışıda Tıp Okumak için Lise Mezunu olmak yeterlidir.
İlgili 24 soru bulundu
Tıp Eğitimi söz konusu olduğunda size giriş şartı ve imkanları olarak en rahat 2 ülke olan Polonya ve Macaristan'ı önerebiliriz. Maliyet olarak diğer ülkelere oranla daha uygun fiyatlı olması ve daha uygun fiyata okuduğunuz üniversitelerin dünya sıralamasında olması, buraları tercih edilen ülkeler arasına sokmuştur.
Eğitim sistemi ülkemizdekinden çok daha zor ve disiplinli olan Almanya'da Tıp eğitimi almak için Almancaya çok iyi hakim olmak gerekir. Bunun için üniversitelerin istemiş olduğu Dil yeterliliğini ölçen TESTDaf sınavından TDN seviyelerinin her aşamasından yüksek skorlar (20 üzerinden 18/19 puan) almak gereklidir.
Ev sahipliği yaptığı Niş Üniversitesi Tıp Fakültesi, esnek kabul prosedürü ile yıllık 6,000 Euro'ya Avrupa'da en ucuz tıp eğitimi sunan tek üniversitedir.
YURT DIŞINDA TIP EĞİTİM SÜRESİ
Yurt dışında eğitim süresi genel olarak 6 yıldır.
Almanya'da tıp okumak için ilk şart Türkiye'de üniversite sınavına girerek tıp bölümüne yerleşmiş olmaktır. Özel veya devlet üniversitesi fark etmeksizin ösym yerleşti belgenizi aldığınızda Almanya'daki tıp üniversitlerine başvuru yapabilirsiniz. Yerine getirmeniz gereken diğer şart ise Almanca dil yeterliliğidir.
Kısacası 4 yıl lisans ve 4 yıl tıp eğitimi ile ABD de doktor olabilmek için toplamda 8 yıl eğitim almanız gerekmektedir. Amerika'da Tıp bölümlerine başvuru yapabilmeniz için 6 saat 15 dakika süren MCAT (The Medical College Admission Test) Sınavına girmeniz gerekmektedir.
Listemizin ilk sırasında Oxford Üniversitesi yer alıyor. Oxford sadece İngiltere'de değil, dünya genelinde de zirveye oynayan bir üniversite. Oxford'da tıp eğitimi almak tabii ki de her yiğidin harcı değil. Rekabetin çok yüksek olmasının en büyük sebepleri uluslararası prestiji ve eğitim dilinin İngilizce olması.
Daha kaliteli bir eğitim ve gelecek için birçok öğrencinin rotası ücretsiz tıp eğitimi veren Çekya üniversitelerine yoğunlaştı. Üstelik YGS ve LYS'de yeterli başarı gösterememiş öğrenciler için de Çekya'da tıp eğitimi almak mümkün.
Almanyada üniversite okumak için YKS şart mı? Eğer lise diplomanız size Türkiye'de ya da Avrupa birliğinde bir ülkede doğrudan sınavsız üniversiteye giriş hakkı vermiyor ise ( Yani lise diplomanız Abitur, Matura, Bakalorya vb. değilse ) YKS sınavına girmeli ve bir lisans bölümüne yerleştirilmelisiniz.
En kolay üniversite okumak için Macaristan, Makedonya, Bosna Hersek, Polonya veya Malta'yı düşünebilirsiniz. Bu ülkelerde uluslararası standartlarda, dünyada geçerli diploma veren üniversitelerde eğitim alabilirsiniz. Uygun fiyatı, öğrenci dostluğu ve eğitim kalitesiyle tercih bu ülkeler edilebilecek yerler arasında.
Bu sınavların bazıları öğrencilerin yabancı dil seviyelerini test eden sınavlar olabileceği gibi, bazı sınavlar ise öğrencilerin belirli bir alandaki bilgisini test etmektedir. Yurtdışında eğitim alacak olan öğrencilerin önlerine en fazla çıkan sınavlar TOEFL IBT, IELTS, SAT, ACT, SSAT, GMAT, GRE adlı sınavlardır.
Yurtdışında tıp eğitiminin yıllık ücretleri 5,000-21,600 EUR arasında değişir. Yurtdışında tıp ve cerrahi, Avrupa tarihindeki en eski eğitim programları arasındadır.
Tıp fakülteleri yalnızca ülkemizde değil tüm dünyada zorlayıcı bir eğitim olarak kabul ediliyor. Bu konu Almanya üniversiteleri için çok daha disiplin ve çok daha zorlayıcı bir eğitim olarak karşımıza çıksa da en ileri düzey eğitim imkanlarının sunulduğunu söylemek yanlış olmaz.
Harvard University
Üniversitenin Harvard Tıp Okulu, 1782 yılından bu yana insanlık tarihinde çığır açan buluşlara ve yeniliklere imza atarken, eğitim ve araştırma konularında mükemmellik ilk sıradadır.
Mavi diploma belgesinin geçerli olduğu ülkeler şu şekildedir: İsveç, İtalya, Macaristan, Romanya, Çekya, Danimarka, Hırvatistan, Estonya, Letonya, Litvanya, Fransa, Almanya, Avusturya, Bulgaristan, Belçika, Malta, Polonya, Portekiz, Hollanda, İrlanda, İspanya, Lüksemburg, Finlandiya.
Rusya'da tıp eğitimi çoğunlukla altı sene sürmekte ve kural olarak örgün eğitim şeklindeki uzmanlık programı olarak düzenlenmektedir. Bunun istisnası ise eğitim süresi beş yıl olan “diş hekimliği” ve “eczacılık” bölümleri ve eğitim süresi dört yıl olan “hemşirelik” bölümüdür.
Bunlar Beşeri Bilimler; Sosyal Bilimler; Matematik, Fizik ve Fen Bilimleri; ve Tıp bölümleridir.
Üniversite Ücretleri
İtalya'da İngilizce veya İtalyanca Tıp eğitimini devlet üniversitelerinde yıllık ortalama olarak 156,00 - 3.500,00 Avro, özel üniversitelerde ise yıllık ortalama 6.000 ila 25.000 Avro aralığındadır.
Türkiye'den aldığınız Tıp Diplomasının Denkliğini alabilmeniz için Almanya'da herhangi bir sınava girmeniz gerekmemektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri