Evci izni hafta sonları, dinî ve millî bayramlar veya yarıyıl tatilinde kullanılan bir izindir. 2. Evci izni Cuma günü ders bitiminde başlar, Pazar günü evci izninden dönecekler için Pazar günü saat 18:30'da, Pazartesi günü evci izninden dönecekler için Pazartesi günü sabah 1. Ders başlangıcında biter.
Evci İzni askerlerin aileleri ile vakit geçirebilmeleri için tanınmış bir haktır. Ancak evci izni askere yemin törenine kadar verilmez. Yemin töreninden sonra asker ilk evci iznini kullanır. Ancak yemin töreninden sonra eğer acemilik devam edecekse acemilik müddetince yine evci izni yoktur.
Bu işlemi yapmak için KYK kapsamında e-Devlet'e giriş yapıp sol üst bölümdeki izin işlemlerinden izin talep et kısmına tıklanması gerekmektedir. Açılan sayfada izin adresi, öğrencinin telefon numarası, çıkış ve giriş tarihleri de doldurulmalıdır. Formun doldurulması beraberinde onaya göndermek mümkündür.
Tatil Günleri Ve Hafta Sonları Hariç Bir Eğitim Öğretim Döneminde Toplam 30 Gün İzin Hakkı Bulunuyor. KYK GSB Wifi İnternet Kotası Sorgulama Nasıl Yapılır? Detaylar İçin Tıklayın.
İzin İşlemleri:
Bakanlığımıza bağlı yurtlarda barınan öğrencilere, yükseköğretim kurumlarının akademik takvimleri gereği verilen tatiller, hafta sonu (Cumartesi-Pazar), diğer resmi tatiller ve özel izinler hariç, bir öğretim yılında toplam 30 güne kadar izin verilebilmektedir.
İlgili 16 soru bulundu
KYK YURDUNDA HAFTA SONU İZİN ALMAK GEREKİYOR MU? KYK yurdunda kalan öğrencilerin hafta sonları izin hakları bulunuyor fakat bunları görevli ve yetkili kişilere bildirmeleri gerekiyor. Öğrencilerin hafta sonu kullandıkları izinler, normal izin ya da devamsızlık haklarından düşmüyor.
KYK yurtları genellikle yarıyıl tatilleri, yaz tatilleri ve dönem sonu tatilleri gibi dönemlerde uzun izinler verir. Bu dönemlerde yurtlarda konaklayan öğrenciler, üniversite dışına çıkabilir ve tatil yapabilirler.
okul idaresinden alınacak izinle önce öğrenci işlerinden sorumlu müdür yardımcısına, daha sonra da yurttan sorumlu müdür yardımcısına alınan izin bildirilerek çıkılabilir. Bu durum idarece velisine haber verilecektir. Özel durumlar dışında hiçbir öğrenciye hafta içi evci izni verilmeyecektir.
Öğrencilere, yükseköğretim kurumlarının akademik takvimleri gereği verilen tatiller, hafta sonu (cumartesi-pazar) tatilleri, diğer resmi tatiller ve özel izinler hariç bir eğitim-öğretim yılında toplam 30 gün izin verilmektedir. 15.
normalde kyk yurtlarında cumartesi/pazar günleri ve resmi tatiller izinden sayılmaz.
KYK yurtlarında hafta sonu için kullanılan izinler devamsızlık haklarından düşmüyor.
KYK yurtlarında konaklayan öğrencilerin izin günleri, genellikle üniversite akademik takvimi ve yurt yönetimi tarafından belirlenir. Bu izin günleri, yarıyıl tatili, yaz tatili gibi dönemsel aralıklarla veya özel dönemlerde verilebilir.
Hectopat. Yurtta barınmakta iken öğretim kurumunda kayıt donduran öğrenciler dönüşlerinde öncelikli olarak yurda yerleştirilirler. Kayıt dondurulan süreler normal öğrenim süresinden sayılmaz. Kayıt donduran öğrenciler, normal öğrenim süresi kadar barındırılır.
Bakanlar Kurulu Kararı ile verilen ilâve izin süreleri, ç. Kânunî izin süresi, (Uzun dönemler erbaş/erler için 24 gün, Kısa Dönem Erbaş/erlere ise 12 gündür.)
MADDE 25- Evci izni, velinin muvafakati alınmak suretiyle hafta sonları, dinî ve millî bayramlar veya yarıyıl tatilinde kullanılan bir izindir. Evci izni Cuma günü son ders bitiminde başlar, Pazar evcileri için Pazar günü saat 18.00, Pazartesi evcileri için Bayrak Töreni başlangıcında biter.
Tatil günlerini evinde geçiren (yatılı öğrenci, er vb.)
KYK yurdunda kalan öğrencilerin dışarıda kalma izni 75 günden 30 güne düşürüldü Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalan üniversite öğrencilerinin yıllık 75 gün olan yurt dışında kalma hakkı, 30 güne düşürüldü.
YÖNETMELİĞE GÖRE ÖĞRENCİLER BİR YIL DAHA YURTTA KALABİLİR. Resmi Gazete'de 9 Nisan 2021 tarihinde yayınlanan yönetmeliğin yedinci bölümünün 'Yurtlarda barınan öğrenciler' kısmının geçici maddesinde, öğrencilerin istemeleri durumunda yurtlarda kapasite varsa bir yıl daha kalabileceklerini belirten açıklama yer alıyor.
Öğrenci olma şartı aranmaz. Yurda misafir girişi yapılırken gençlerden T.C. kimlik kartı (nüfus cüzdanı) fotokopisi alınır. Konaklama için yurtlara ilk giriş saati 16.00 olup konaklama süresi sona verip ayrılacaklar da odayı en geç 13.00'de boşaltmalıdır.
KYK yurdunda hafta sonları hariç 30 günlük izin alma hakkımız bulunmaktadır. Yani hafta sonları (resmi tatil günleri, bayramlar vs) dahil değildir.
Yurtlara en erken hangi tarihte girebilirim? Üniversite ve yurt kayıtlarını tamamlayan yeni öğrenciler, Yurt Başvuru Takvimi'nde belirtilen tarihten itibaren yurtlara girebilir. Eğitimlerine devam etmekte olan öğrenciler ise yarıyıl başlangıcından en erken 3 gün önce yurtlara girebilir.
Türkiye genelinde 2023 yılı özel yurt fiyatları bir yıllık eğitim dönemi için (9-10 ay) en düşük 20 bin TL olurken en yüksek 320 bin TL oldu.
KYK'da Misafir Öğrenciye Yemek Verilmiyor.
Normalde KYK yurtlarında kalabilmek için öğrenci olmak gerekir. Fakat GSB Seyahatsever Programında üniversite öğrenci olma şartı aranmamaktadır. 18 ve 30 yaş arasında olan herkes bu proje ile KYK yurtlarında ücretsiz kalabilirler. KYK yurtlarında ücretsiz kalabilme tarihleri 10 Temmuz ve 27 Ağustos şeklindedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri