Öğrenci, ön lisans bölümünde iken yurtta kalmak için başvuruda bulunursa, ön lisans eğitimini tamamlayana dek (2 yıl), lisans eğitimi için başvurduysa 4 yıl yurtta kalma hakkına sahip oluyor.
a) Öğrenciler yurtlarda, normal öğrenim süresi kadar kalabilirler. b) Yurtta barınan öğrenciler, yükseköğretim programına devam ederken aynı il/ilçede üniversite veya bölüm değiştirirse, yatay veya dikey geçiş yaparsa yeni öğretim kurumunun normal öğrenim süresi sonuna kadar yurtta kalmaya devam ederler.
* Öğrenciler KYK yurtlarında okudukları bölümün normal bitiş tarihine kadar barınabilir. Örneğin 4 yıllık bir programa kayıt olan öğrenci ilk yıl yurda kayıt olması halinde en fazla 4 yıl kalabilir. * Okulu uzayan bir öğrenci en fazla okuduğu bölümünün normal bitiş yılı kadar yurtta barınabilir.
Üniversitelerin ön lisans ya da lisans programlarında ikinci öğretim olarak öğrenim gören öğrenciler, devlet yurtlarında barınma hakkı elde edebilir.
d) Yurtlara kabul-kayıt işlemleri eğitim öğretim yılı içerisinde hangi tarihte yapılmış olursa olsun yılsonunda öğrenci bir yıllık yurtta kalma hakkını kullanmış sayılır. Yurtta kalma süresi içerisinde 30 yaşını dolduran öğrenciler, eğitim yılı sonuna kadar yurtta kalabilir.
İlgili 39 soru bulundu
Anne ve babası vefat etmiş olan yirmi beş yaşını geçmemiş öğrenciler, Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde barınarak tamamlayanlar, Devlet koruması altında olanlar, Bakanlık yurtlarında ücretsiz barınma hakkına sahiptir.
18 yaşını doldurmuş ama hala lisede okuyan çocuklarımızın da korunma kararı uzatılır ve liseyi bitirene kadar yurtta kalırlar.
Öncelikle güvenliği ihlal edici durumlar oluşturması nedeniyle üniversite öğrencisi olmayan kişilerin yurtta kalması uygun bulunmuyor.
Kalmak istediğiniz ilde bulunan Kredi ve Yurtlar İl Müdürlüğünü arayarak veya bizzat görüşerek bilgi alabilirsiniz. İl müdürlüğüne durumunuzla ilgili sınav veya staj belgesi ibraz etmeniz gerekmektedir. Sadece nöbetçi yurtta barınma imkânınız bulunmaktadır. Yurt tercihinde bulunamazsınız.
YÖNETMELİĞE GÖRE ÖĞRENCİLER BİR YIL DAHA YURTTA KALABİLİR. Resmi Gazete'de 9 Nisan 2021 tarihinde yayınlanan yönetmeliğin yedinci bölümünün 'Yurtlarda barınan öğrenciler' kısmının geçici maddesinde, öğrencilerin istemeleri durumunda yurtlarda kapasite varsa bir yıl daha kalabileceklerini belirten açıklama yer alıyor.
"Evli olup yurtlarımızda barınmakta olan öğrenciler için özel mekanlar ve imkanlar sunulmamaktadır. Evli öğrencilere yönelik herhangi bir yurt projemiz de bulunmamaktadır.
En ucuz KYK yurdu 1. tip olurken, en yüksek ücrete sahip olan yurt ise 6. tip olarak seçeneklerde yer alıyor. Tip 1 ücreti aylık 345 lira, Tip 2 ücreti aylık 405 lira, Tip 3 ücreti aylık 480 lira, Tip 5 ücreti aylık 510 lira ve Tip 6 ücreti aylık 570 lira oldu.
KYK yurt yönetmeliğinde yapılan değişiklikle birlikte daha önce okulunu uzatan öğrencilerin talebi halinde 1 yıl daha yurtlarda kalabiliyordu. Değişiklikle birlikte okulunu uzatan öğrenciler +1 yıl daha yurtlarda barınamayacak.
KYK YURT BAŞVURUNA HER SENE BAŞVURULUYOR MU? KYK Yurtlarında halihazırda barınmakta olan öğrencilerin, bir sonraki eğitim dönemi için tekrar KYK başvurusu yapması gerekmemektedir.
MADDE 30 - (1) Yurttan süresiz çıkarma cezasını gerektiren haller şunlardır: a) Yurdun içinde veya dışında hırsızlık yapmak.
Yeni değişiklikle birlikte “asgari ücretin 1,5 katına kadar ücret alan çalışan öğrencilerin” yurtla ilişiği kesilmeyecek.
Yurtlarda Kalış Süresi MADDE 15- (1) Yurtlarda barınma süresi bir öğretim yılıdır. (2) Yeni eğitim-öğretim yılında kalmaya devam etmek isteyen yurt hakkı olan öğrencilerin her yıl Mayıs ayında dönemlik çıkışını yapar iken kayıt yenileme ücretini ödeyerek dekontunu Yurt Müdürüne teslim etmiş olmaları gerekir.
Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü Bursu, açıköğretim ve uzaktan eğitimde öğrenim gören öğrencilere verilmemekte ve bu burstan sadece, örgün eğitimde öğrenim gören öğrenciler yararlanabilmektedir.
Yurt ücreti ve Güvence Bedeli: Yurtların 2023 yılı aylık yurt ücreti 750 TL, güvence bedeli 1.620 TL'dir. Beslenme yardımı: Sabah Kahvaltısı 45 TL, Akşam Yemeği 85 TL olmak üzere toplam 130 TL günlük beslenme yardımı yapılmaktadır.
KYK yurt ücretinin yeni dönemde 345 lira ile 750 lira arasında değişiyor. KYK yurt ücretin ödemeleri, Ziraat Bankası ATM'lerinden veya kyk.gsb.gov.tr üzerinden on-line veya Ziraat İnternet Bankacılığı üzerinden yapılabiliyor.
KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Bakanlığımıza bağlı yurtlarda ücret ödenerek barınılır. Yurdun fiziki yapısı ve barınma durumuna göre farklı yurt ücretleri uygulanmaktadır.
Yurtlarda kalmakta olan öğrencilerin anne, baba, kardeş veya arkadaşlarının öğrenci odalarında kalmalarına izin verilmemektedir. Yurtlarda kalan öğrenciler, misafirlerini günlük misafir ücreti karşılığında 5 geceye kadar ağırlayabilir.
Çocuğun çalıştığı işyeri veya atölyenin bulunduğu Yetiştirme Yurdunun bünyesinde olması halinde, ücret ödemelerini yapan yetkili tarafından belirtilen koşullarda, Müdürlükten onay alınarak harçlık ödenir ve arta kalan kısmı bankaya yatırılır.
Programdan 15 Temmuz - 05 Eylül tarihleri arasında 18-30 yaş arasındaki gençler yararlanabilir. Konaklama için öğrenci olma şartı aranmaz. Konaklama başvuruları, isim, soyisim ve T.C.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri