Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, 29 Nisan itibarıyla Yusufeli Barajı'ndaki su seviyesi 630,18 kotuna, su yüksekliği 126,68 metreye, depolanan su miktarı da 398,67 milyon metreküpe ulaştı.
22 Kasım 2022 tarihinde su tutulmaya başlanan Yusufeli Barajı'nda kontrollü su tutma işlemi devam ediyor. 5 Nisan 2023 tarihi itibarı ile Yusufeli Barajı'nda; su yüksekliği 102,13 metreye, depolanan su miktarı ise 201 milyon metreküpe ulaştı.
Bölgede yapılan Şilenkar, Baraj ve Tekkale viyadükleriyle birlikte 4 özel tasarım köprüden biri olan 685 metre uzunluğundaki Yusufeli Merkez Viyadüğü'nün 475 metresi tamamlandı. Mevcut kara yolunu 16 kilometre kısaltacak viyadüğün 2024 yılının ilk çeyreğinde hizmete açılması planlanıyor.
LİMAK İnşaat San. ve Tic. A.Ş.
İlgili 38 soru bulundu
Yusufeli Barajı için ilk ihaleyi Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü “Yusufeli Barajı ve HES İnşaatı” adı altında 13 Ağustos 2012 tarihinde düzenledi. Bu ihale tam 486 milyon 875 bin TL'ye beşli çeteden Limak İnşaat, Cengiz İnşaat ve Kolin İnşaat'ın kurduğu iş ortaklığına verildi.
Eyfel Kulesi'nden 25 metre kısa olan baraj, devasa gövdesiyle yükseklik bakımından Türkiye'de birinci, dünyada 5'inci sırada yer alıyor. Barajın gövdesi, düşey ve yatay düzlemde kavisli şekilde tasarlandı.
Kaynak: www.dsi.gov.tr. Yusufeli Barajı ve HES'in inşaatı neticesinde oluşacak baraj gölü, Yu- sufeli ilçe merkezini ve 3 köyünü tamamen su altında bırakacaktır. Ay- rıca 16 köy ve/veya arazileri de kısmen su altında kalacaktır.
Yusufeli Barajı, mansabında bulunan barajların hidroelektrik enerji üretimini de artıracak. Böylelikle HES vasıtasıyla Antalya'nın bir yılda harcadığı elektrik miktarı kadar elektrik üretimi yapılabilecek. Baraj, 2 milyar 130 milyon metreküp su depolama hacmine sahip olarak inşa edildi.
2 Kasım 2022 tarihinde su tutulmaya başlanılan Yusufeli Barajı'nda elektrik enerjisi üretimi için ıslak testlere başlandı ve Ünite-3'ün ilk türbin döndürme işlemi başarıyla gerçekleştirildi. 275 metre ile ülkemizin en yüksek barajı olan Yusufeli Barajı ve HES elektrik üretimi için gün sayıyor.
Artvin - 30 Mayıs 2010 - İşçileri taşıyan araçta 2 işçi öldü
Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri üzerindeki barajların yol inşaatlarında çalışan işçileri taşıyan kamyonetin kaza yapmasıyla Barhal Çayı'na uçan 2 kişi öldü; 3'ü ağır 6 kişi yaralandı. Kaybolan iki işçinin cesedi kaza yerine birkaç kilometre uzaklıkta bulundu.
"Yusufeli, Türkiye'nin en büyük, dünyanın 5.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün hizmete açtıkları Artvin Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nin, yeni Yusufeli yerleşim bölgesinin ve yeni Yusufeli yollarının ülkeye ve millete hayırlı olması temennisinde bulundu.
Ilısu Baraj Göleti altında kalan tarihi Hasankeyf ilçesinden sonra içerisinde kale kilisesi, kaya konut ve kaya mezarları da bulunan ve 1000 yıllık geçmişi olan tarihi İncirli köyünün de tüzel kişiliği yok olma tehlikesi ile karşı karşıya. Köy sakinleri iki yıldır köyde yaşamın sürdüğünü kanıtlamaya çalışıyor.
Yusufeli'nde yapılan barajın su toplamaya başlamasıyla ilçe sular altında kaldı. Baraj sularının yükselmesiyle çoğu yer dipte kalırken ilçeden taşınan vatandaşlar sular altında kalan evlerini son kez izledi. Artı Gerçek - Artvin'de Yusufeli Barajı su toplamaya başladı. Barajda 183 milyon metreküpü aşkın su depolandı.
Baraj Büyüklüğü
Atatürk Barajı, dolgu hacmi bakımından dünyanın en büyük 6. barajı durumundadır. Hidroelektrik Santrali de, dünyada hâlen yapımı sürenler arasında 3., inşa edilmiş olanlar arasında da 5. en büyük santraldir. Aynı zamanda Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük barajıdır.
merak ediliyordu. Yusufeli neden taşınıyor? Artvin'in Yusufeli ilçesinde temelden Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı ve HES Projesi dolayısıyla su altında kalacak ilçe merkezinin yeni yerleşim yerine taşınma süreci başladı.
DSİ Genel Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan videolu paylaşıma göre, gövde yüksekliği 250 metreye çıkan Yusufeli Barajı ve HES, 249 metre gövde yüksekliğiyle Türkiye'nin en yüksek barajı olan Deriner Barajı ve HES'i geride bıraktı.
Çoruh Nehri üzerinde, Muratlı, Borçka, Deriner, Artvin barajlarından sonra inşa edilen ve 22 Kasım 2022'de su tutmaya başlayan Yusufeli Barajı'nda su seviyesi 54 metreyi, su miktarı ise 30 milyon metreküpü geçti.
2021 yılında Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli, MHP ve AKP'nin beraber yürüttüğü yeni seçim yasası çalışmaları kapsamında halen yüzde 10 olan seçim barajının yüzde 7 olarak netleştiğini açıkladı. Seçim barajı 31 Mart 2022 tarihinde %7 olarak değiştirildi.
Yusufeli Barajı, Çoruh Nehri'nden besleniyor. 558 megavat kurulu güce sahip olacak. Yıllık enerji üretiminin 1,9 milyar kWh/yıl olması planlanıyor. 2 milyar 130 milyon metreküp su depolayacak.
Türkiye'nin en büyük barajı Yusufeli'nde su yüksekliği 145,30 metreye ulaştı - YouTube.
Yıllık 6 Milyar Liralık Katma Değer Sağlayacak
Kurulu gücü 558 megavat ve yıllık ortalama enerji üretimi 1 milyar 900 milyon kilovatsaat olan tesisin üreteceği enerji ile Türkiye ekonomisine yıllık 6 milyar lira katma değer sağlaması hedefleniyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri