Sabah ve akşam cildi temizlemek, nemlendirmek, serum uygulamak, peeling yapmak, maske uygulamak ve güneş kremi sürmek gibi adımları her gün alışkanlık haline getirdiğinde, bir cilt bakım rutininin var demektir.
Sabah cilt bakım rutini oluştururken öncelikle cildinizi temizlemeli, ardından serum ve nemlendirici uygulamalısınız. En son adımda ise güneş kremi geliyor ve daha sonrasında makyaj adımına geçebilirsiniz. Yani güneş kremi serumdan önce mi sürülür sorusunun cevabı, önce serum sonra güneş kremi....
İlgili 28 soru bulundu
Elma ve kırmızı soğan; cildi güzelleştiren kuversetin içerir. Bunlar dışında bütün “ berry” grubu meyveler; örn; üzüm, kırmızı üzüm, yaban mersini, dut özellikle de karadut, kızılcık, ahududu, çilek, polifenoller, resveratrol, gibi antioksidan içerikleri ile cildi güzelleştirir.
İlk önce tonik, ardından serum uygulanır. İlk Önce Peeling mi Uygulanır Maske mi? Cildinizi temizledikten sonra peeling, ardından maske uygulamalısınız.
Uzmanlar; yüzün duş sırasında yıkanmasını tavsiye etmiyor. Yüzün duş öncesinde ya da sonrasında ılık su ile yıkaması öneriliyor.
C vitamini serumunu günlük bakımın bir parçası olarak düşünmek ve rutini bozmadan uygulamak gerekir. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa temiz cilde masaj şeklinde uygulanmalıdır. Nemlendirici uygulamasından önce ancak tonikten sonra kullanılmalıdır. C vitamini serumunu cilde ince bir tabaka halinde sürülmelidir.
Güneş kremlerinin belirli ölçüde nemlendirme etkisi olsa da çok kuru ciltler için bu etki yeterli olmayacaktır. Bu nedenle eğer kimyasal güneş koruyucular tercih ediliyorsa güneş kremi sürüldükten sonra yaklaşık 20 dakika beklenmeli ve ardından nemlendirici kullanılmalıdır.
Hyalüronik asit, C vitamini ile birlikte kullanıldığında, daha etkili bir sonuç elde edilebileceği gözlemlenmiştir. Bu yüzden C vitamini serumu uyguladıktan sonra, hyalüronik asit içeren bir nemlendirici serum uygulamak cildin çok daha canlı, dolgun, neme doymuş ve parlak görünmesini sağlayacaktır.
Peeling yapmadan önce cilt, yağ ya da su bazlı bakım ürünleriyle temizlendikten sonra peeling uygulanmalıdır. Peeling, ciltteki ölü tabakanın atılmasına yardımcı olmaktadır. Ardından hafif bir durulamanın ardından maske yapılmalıdır. Tonik kullanımı bu aşamalardan sonra gelmektedir.
Doğru bir cilt bakımı sırasıyla; cildinizi temizlemeli, tonikle temizliği desteklemeli, serumlarla cildinizi bakıma hazırlamalı, göz çevresi sorunlarına karşı kremi kullanmalı ve bakımın son aşamasında cildinizi nemlendirici ürünlerle derinlemesine nemlendirmelisiniz.
Tonik Maskeden Önce Mi Sonra Mı Sürülür? Cilt üzerinde durulanan maskeler tonikten önce, kil maskeleri ise tonikten sonra uygulanır.Yüz temizleme jelleri de tonikten önce uygulanması gereken cilt bakım ürünüdür.
Uzmanlar, ikinin sihirli sayı olduğu konusunda hemfikirler; sabah bir kez ve gece bir kez yıkamalısınız. Gece uyuduğunuzda cildinizde bakteri birikir, bu yüzden sabahları cildinizi yıkamanız gerekir.
Bunu kendi başınıza küçük bir testle öğrenmek de mümkün: Temizlenmiş yüzünüzü 10 avuç dolusu ılık suyla durulayıp kurulayın ve 45 dakika bekleyin. 45 dakika sonra yüzünüz gerilmeye başlıyorsa ya da solgun görünüyorsa; kuru bir cilde sahipsiniz demektir.
Gün boyunca yüzünüze hücum eden ter ve doğal vücut yağları, toz ve diğer kirleticiler cildimizin en dış tabakasında birikir. Bu tabakayı gece yatmadan önce temizleyerek cildimizin nefes almasını sağlamış oluruz.
HANGİ ASİTLER BİRLİKTE KULLANILMAZ? İki farklı asit ürünü aynı rutinde üst üste uygulanmamalı. (AHA, BHA, PHA, C Vitamini, retinol) “AHA'lar ve BHA'lar kesinlikle birleştirilebilir.
Toniğini uyguladıktan sonra 1-2 dakika bekledikten sonra üzerine yüz serumunu ve bakım kremini uygulayabilirsin. AHA ve BHA içeren tonikler kullanıyorsan, minimum SPF 30 içeren güneş kremi uygulamayı da ihmal etmemelisin.
Tonik kullanımı sonrasında cildin kısa bir süre içerisinde ürünü emmesi beklenir. Bazı uzmanlar ise tonikleme işlemi sonrasında cilt nemli iken krem ya da serumların uygulanmasını önerilir. Bu iki farklı öneriyi, kendi cilt tipinize göre deneyimleyerek hangi uygulamadan daha iyi sonuç alacağınızı belirleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri