Soğuk su ve sıcak su kullanmak cildin yapısına zarar verebilirken, ılık su, cilde daha nazik davranarak herhangi bir tahrişe neden olmaz. Temizleyici sürmeden önce ılık su ile cildinizi ıslatmak, kullandığınız temizleyici ürünün ciltte kaymasını ve daha etkin bir temizleme yapılmasına katkı sağlayacaktır.
Dermatologlar, yüzünüzü yıkamak için soğuk veya ılık suyun sıcak sudan daha iyi seçim olduğunu söylüyorlar. Aşırı sıcak sudan uzak durmanın bir başka nedeni, sıcaklığın doğal nemlendirici özelliğini ciltten uzaklaştırarak, cildi zamanla kuru ve iltihaplı hale getirmesi.
Bu nedenle yüz yıkamak için en ideali ılık su kullanılmasıdır. Yüz yıkama için alkol içermeyen, nazik ve aynı zamanda tahriş etmeyen bir temizleyici jel, bar ya da sindet kullanmalısınız. Çünkü derinlemesine cilt temizliği için su tek başına yeterli olmaz. Bunun için mutlaka temizleyici bir ürün kullanmalısınız.
Soğuk su cildin kendini yenilemesini hızlandırıp gözenekleri küçülterek siyah nokta oluşumunu azaltır. Gece yatmadan önce soğuk su ile yüz yıkamak, sivilcelerin oluşmasını engeller. Eğer kuru bir cilt tipiniz varsa soğuk su ile yüzünüzü yıkadıktan sonra mutlaka hafif bir nemlendirici uygulayın.
Öncelikle yüzünüzü ılık suyla yıkamalısınız.Çünkü sıcak su yüzünüzün kurumasına sebep olurken, soğuk su ise kirlerden tamamen arınmasını engeller.Bu nedenle ılık su en doğru seçimdir. Yüzünüzü yıkamadan önce ellerinizi cildinize uygun bir sabunla iyice yıkamalısınız.
İlgili 31 soru bulundu
Öncelikle şurada anlaşalım; yüzünü musluk suyuyla yıkamamalısın. Cilt bakımı için en iyi su, filtrelenmiş ve içeriğindeki kimyasallardan arınmış sulardır. Evinde kullanacağın minik musluk su filtresi cilt sağlığını güvence altında tutabilir.
Saçları ve cildi güzelleştirir
Soğuk su cildinizi sıkılaştırarak, gözeneklerinizin daralmasına yardımcı olur. Aynı zamanda cildin kendi doğal yağlarını kaybetmesini de büyük ölçüde engeller.
Buzu Yüze Sürmek Cildi Anında Canlandırır!
Soğuğun gençleştirici ve suyun canlandırıcı özelliğinin bir araya geldiği yüze buz uygulaması ile cildinizi kısa sürede yenileyebilirsiniz. Yorgun ya da uykulu olduğunuz zamanlarda cildinizin daha canlı ve aydınlık görünmesi için yüzünüze buz uygulayabilirsiniz.
Eğer akne problemin varsa, bu durumda sıcak suyla duş almaktan kaçınman gerekiyor. Sıcak su, bir yandan gözeneklerde sivilceye neden olan sebum isimli yağı temizlerken, diğer yandan daha fazla sebum üretimine neden oluyor. Bu nedenle derindeki sebum miktarını kontrol altına almak için soğuk duşu tercih etmelisin.
Cildinizi soğuk suyla yıkadığınız zaman daha çabuk yenilendiğini görerek, siyah nokta oluşumunun en aza indiğine şahit olacaksınız. Gece uyumadan önce cildinizi soğuk su ile yıkadığınızda cildinizde sivilcelerin oluşumunu engelleyeceksiniz.
Sivilceli cilt bakımı nasıl olmalıdır? Yüze özel sabunlar veya temizleyici jel solüsyonlarla günde iki defa yıkanmalıdır. Sivilceli cilt leke oluşumuna karşı çok hassastır bu nedenle yağsız güneş kremi kullanılmalıdır. Bu kremler ayrıca cildi nemlendirerek tahrişi önler.
Şampuanlar saç deriniz için geliştirilmiş olup yüz derinizin kullanımına uygun değildir. Sert sentetik içerikler cildinizin bariyerine zarar verip hem onu kurutabilir hem de sivilcelenmeye neden olabilir.
Soğuk su cilde taze ve canlı bir görünüm kazanır, derinin nemini korur ve gözenekleri sıkılaştırır. Soğuk su, saç derisindeki kan dolaşımını güçlendirir.
3 - Çok sıcak suyla yüzünüzü yıkamak
Sıcak suyla yüzünüzü yıkamak soğuk bir günde eve geldiğinizde veya duşta size iyi gelse de aslında cildiniz için hiç iyi birşey değil. Çünkü sıcak su damarların genişlemesine ve hassas dokununun zedelenmesine neden olur. Böylece cildiniz daha çabuk kurur.
Yüz, günde en az 3 kere ve doğal sabunlar kullanılarak yıkanmalıdır. Fakat sabun ile yüz yıkama ciltteki gözenekleri arındırmak ve sivilce oluşumunu önlemek için yeterli olmamaktadır. Temizlik rutinine sivilce karşıtı yüz temizleme jeli eklemek, sivilce eğilimli ciltlerdeki gözenekleri tamamen arındırmaktadır.
Böbreklerin daha verimli çalışması toksinlerin atılmasını sağlayarak genel sağlığa olduğu kadar cilt güzelliğine da pozitif bir yansıma sunuyor. Gün içerisinde yeterli oranda su içen kişilerin vücutlarından daha fazla toksin atılıyor ve bu durum cilt tonunun dengelenmesine yardımcı oluyor.
Cilt sağlığı, beslenme alışkanlıkları ile doğrudan ilişkilidir. Akne izleriyle başa çıkmak isteyenler için sağlıklı bir beslenme, cilt iyileşmesini ve leke görünümünü azaltmayı destekleyebilir. İşte akne izleriyle başa çıkmak için iyi beslenme alışkanlıkları: Su Tüketimi: Bol su içmek, cilt sağlığını destekler.
Yarım çay kaşığı karbonata birkaç damla limon suyu ilave edin ve karıştırın. Sivilcenin üzerine parmağınızla sürün. 20 dakika kadar bekledikten sonra yıkayın. Bu uygulamayı sivilcenin iltihabı kuruyana kadar her gün tekrarlayabilirsiniz.
Cildinizi Güzelleştirmek İçin Öneriler
Bol su için: Bol su içmenin, cildi içeriden nemlendirdiği bir gerçek. Sağlık açısından bir engel yoksa günde 2 litre su içilmesinde fayda var. Ancak çay ve kahve yerine su içilmeli.
Soğukları daha fazla hissettiğimiz şu günlerde cildimizi bekleyen birçok sorun ya kapıda ya da yaşıyoruz. Cildi koruyan ve kış aylarında doğal bariyer görevi gören yağ ve su oranı soğuk havalarla birlikte bozuluyor. Cilt kurumaya ve matlaşmaya başlıyor, donuk, gri beyaz bir renge dönüşüyor.
YÜZE BUZ BANYOSU (BELLA HADİD'İN SIRRI) FAYDALARI Cildi sıkılaştırır Kan dolaşımını arttırır Akneyi önler Kızarıklıkları geçirir Gözenekleri küçültür Yüzümüzü buzlu su dolu bir kaseye 5-8 saniye boyunca daldırıyoruz. Cildi dinlendirip bu işlemi 3-4 kere tekrar ediyoruz. 8 saniyeyi geçmemesine dikkat edin.
Tek başına su, cildin temiz kalması için toksinlerin atılmasını sağlar. Limon eklendiğinde ise içeriğindeki C vitamini ile cildi lekelerden uzak tutarak ve kırışıkları azaltmaya yardımcı olur.
Cildi nemlendirip, kuruma ve gerginlik oluşmasını önler. Cilt gözeneklerini temizler, yağlanmayı azaltıp sivilce ve akne oluşumlarını kurutur. Antioksidan ve anti-infalamtuar etkisi ile yaş kaynaklı kırışıklıkların oluşumunu geciktirir. Ciltteki ölü deriyi atıp, cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri