The Independent'a konuşan Jacobchick konuyla ilgili şunları aktardı: “Ortalama bir erkek ayda yaklaşık 0,5 kg ila 1 kg kas yapabilirken, bu rakam kadında 0,5 kg kadar. Bir aylık süreçte yapılabilecek maksimum kas oranı sadece kadın ve erkek arasında değil, her bireyde farklılık gösteriyor.”
Kas gelişiminizi hızlandırmak ve arttırmak için bazı taktikler uygulayabilirsiniz ancak bu yöntemlerle edineceğiniz kazanımlar kişiden kişiye değişebilir, kesin bir standardı bulunmaz. Vücut geliştirmeye yeni başladıysanız her ay maksimim 1 kg kas kitlesi kazanırsınız.
Kas kütlesinin çok hızlı artması pek mümkün olmayabilir. Genellikle kurallara uyulduğu sürece aylık yaklaşık 0,5-1 kg kas artışı görülür.
Kas kazanımları ilk yıldan sonra yavaşlar. Bir çok erkek, ilk kez ağırlık kaldırma antremanlarına başladığında haftada haftada ortalama 0.25kg yağsız kas kütlesi artısı sağladığını gösterir araştırmalar. Bu, ayda yaklaşık 1 kg kas veya yılda 12 kg ' ya denk gelebilir .
Spor yapmaya başladığınızda vücut yağ yakımı yapar. Düzenli spor yapıyor ve yediklerinize dikkat ediyorsanız 2-4 hafta içinde sporla kilo vermeye başlarsınız. Ayda vermeniz gereken kilo miktarı mevcut kütlenize göre değişir. Eğer vücut kitle indeksiniz 30'dan fazla ise, ayda 5-7 kilo vermeniz mümkündür.
İlgili 42 soru bulundu
Öncelikle egzersiz hareketlerinin, kaslarını güçlendirerek daha esnek bir form kazandırdığını ve vücudunu rahatlattığını söyleyelim. Bu sayede yüz kasların da gevşiyor ve nihayetinde ifade çizgilerinde de yumuşama görülüyor. Üstelik gevşeyen kasların, yüzde yeni çizgilerin oluşumunu da önlüyor.
Genellikle, 3 ayda vücutta ciddi bir gelişme olabilir, ancak bu, özellikle de kas hacmi ve güç açısından olabilir. Ayrıca, 3 ayda vücutta görülebilecek diğer değişiklikler arasında kilo kaybı veya kazanımı, vücut yağ oranında bir değişiklik ve fitness seviyesinde bir artış yer alabilir.
Kas geliştirme antrenmanları sırasında kullanacağınız 5 kg dambıl modelleri ile hayal ettiğiniz görünüme kavuşabilirsiniz.
1 ayda ne kadar kas yapılır sorusunun cevabı ise beslenmeniz, egzersiz programınız ve dinlenmeniz gibi faktörlere bağlıdır. Ancak, vücut geliştirmeye yeni başladıysanız ilk yıl, her ay 0.5 gr - 1 kg arasında saf kas kütlesi ekleyebilirsiniz.
Yalnız; protein tozu ve Aminoasit kullanımında kasta sarkma olur.Buda bir gerçek.Bunlardan uzak durmak gerekir.. vücut geliştirme kurallarından birisi de ; DOĞAL BESLENMEDİR. Protein ve aminoasitler kasların gelişmesi için kaçınılmazdır. Zaten proteinlerin yapı taşı aminoasittir.Proteinsiz kas gelişmez.
Spor Yaparak 3 Ayda En Fazla Kaç Kilo Verilir? Spor, diyet ve yürüyüş yardımı ile verilebilecek kilolar arttırılabilir. 1 haftada hem diyet hem spor yaparak 60 kilo bir kişinin 2- 2.5 kilo verdiği görülmüştür. Bu rakamı 3 aya uyarlarsak 60 kilo olan bir kişi spor ve diyetle 3 ayda 24- 30 kilo verebilir.
Genellikle dördüncü haftada vücudunuzdaki kasların belirginleşmeye başladığını fark edersiniz. Elbette bu değişim kişiden kişiye değişebilir ancak yağ oranı fazla olmayan kişiler için kas değişimlerini yaşamak yüksek olasılıktık.
Fitness sporuna yeni başlıyorsanız, haftada 3 gün spor yapmanız yeterlidir. Bu süre vücudunuzun spora alışmasını hızlandırabilir. Daha sık spor yapmak, sakatlık riski oluşturabilir. Eğer ideal kilonuzdaysanız ve vücudunuz adaptasyon sürecini atlattıysa spor programınızın sıklığını artırabilirsiniz.
Genetiği yatkın olanlar 3-4 ayda yağsız 40cm kol yapabilir, hiç yatkın olmayanlar ömür boyu yapamayabilir. Çan eğrisinin bu iki ucu arasında kalanlar da değişik zaman aralıklarında.
Sıkı bir disiplin ile ön kol egzersizleri yapılmadığı müddetçe ortalama on iki ay içerisinde kaslarda aktif bir değişim görülür. Kol kaslarının iyice kalınlaşması, dışarıdan belli olması ve kolların daha güçlü olabilmesi için bu hareketlerin tekrarlarına odaklanmak önem taşır.
Bu yüzden pek çok uzman, kas antrenmanlarından sonra kardiyo yapmayı tavsiye eder. Her Gün Kol Antrenmanı Yapmayın: Hiçbir kas kütlesi her gün çalıştırılarak büyümez. Kaslarınızı, kendilerini onarmaları için dinlendirmelisiniz.
Vücudun adepte olması süresi neredeyse 3 ay zaten. Bu üç ayda vücudunda hafif değişiklikler olur, vücudun toplamaya başlar. Düzenli beslenme, program ile devam edersen 8 ay kadar bir süreye geldiğinde vücudundaki değişmeleri fazlasıyla görebilirsin. 1 ayda olacak iş değil.
Ayrıca, sağlıklı bir hızda kilo kaybı ve kas kazanımı sağlamak için uygun beslenme alışkanlıkları ve egzersiz programının düzenli bir şekilde uygulanması önemlidir. Genel olarak, vücut şekillendirme süreci birkaç aydan birkaç yıla kadar sürebilir.
Genel olarak uzmanlar her gün spor yapılmasını tavsiye etmez. Çünkü bu durum kaslarda zorlanma, zedelenme ve sakatlanmalara yol açabilir. Bu yüzden spor yaparken arada belli günlerin olmasının daha doğru olduğu söylenmektedir.
The Independent'a konuşan Jacobchick konuyla ilgili şunları aktardı: “Ortalama bir erkek ayda yaklaşık 0,5 kg ila 1 kg kas yapabilirken, bu rakam kadında 0,5 kg kadar. Bir aylık süreçte yapılabilecek maksimum kas oranı sadece kadın ve erkek arasında değil, her bireyde farklılık gösteriyor.”
Bu 10 kg dambıl seti şunları içerir: Egzersizlerinizi evde yapmak için 2 kg'lik 1 dambıl, 1 kg'lik 4 ağırlık ve 2 kg'lik 2 ağırlık. Başlangıç seviyesi için tasarlandı. Kas geliştirme dambılları, eksiksiz bir çalışma ve çok çeşitli kas geliştirme antrenmanı yapmak için ideal bir yardımcıdır.
Kas yaparsak kilo mu alırız? Evet, 1 kilo kas yapmak 4 kilo almak anlamına geliyor. Çünkü kas çok su tutan bir kütledir. 1 kilo kas 2.7 kilo su tutar.
Karın kaslarının belirginleşmesinin önündeki en büyük engel vücut yağ oranıdır. Ortalama olarak haftada 3-4 gün egzersiz ve iyi bir beslenmeyle 6-7 ay kadar zamanda kaslar belirginleşmeye başlar. Fakat vücut yağ oranı yüksekse ya da bir sağlık sorunu varsa bu süre uzayabilir.
Yürüyüş, koşu, kick boks, yüzme, bisiklet ve ip atlama gibi sporlar orta yoğunlukta egzersizler arasında sayılabilir. WHO'nun haftalık olarak önerdiği süre, günlük 20-40 dakika arası bir zamana tekabül eder. Yani günlük ne kadar süre spor yapılmalı sorusuna ortalama yarım saat şeklinde yanıt vermek mümkündür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri