Burun ergenlik çağında değişir sonrasında yaş ilerledikçe yani yaşlandıkça değişir. Fakat yüz şekli değişmez.
kişinin yaş almasına bağlı farklılıklar göstermekte. Yaşam boyunca maruz kalınan kazalar, yaralanmalar ve hastalıklarda yüz şekinde değişimlere neden olmakta. Yüz kemikleri, dişler , deri ile altında yer alan yumuşak ve destek doku yüzün şeklini belirlemekte.
Kemiklerdeki gelişme devam ettiği sürece yüz hattında değişme görülür ancak kızlarda 17-18 yaşları arasında kemik gelişiminin duruduğunu biliyorum.Erkeklerde 18-21 yaşları arasına kadar devam etmekte kızlarda 16-17 yaşlarına kadar devam etmekte ancak daha sonrası kesinlikle imkansız gibi bir şey.
Kızlarda bu dönemde yaklaşık 16, erkeklerde ise 20 kiloluk bir artış olabilir. Bu dönemde baş kemiklerinde de büyüme görülür. Yüz kemikleri büyür, çene uzar ve kalınlaşır, burun büyür.
10 aylıkken yürüyen bebekler vardır. 11. Ayın Sonunda: Yüz üstü durumdan oturur duruma geçebilmelidir.
İlgili 37 soru bulundu
Hangisi olduğunu belirlemek için alın, elmacık kemikleri ve çene çizgisi ölçümlerine bak. Ölçümlerin alnından çene çizgine doğru gittikçe küçülüyorsa yüzün ya kalp şeklinde ya da ovaldir. Yukarıdan aşağıya kadar ölçülerin birbirine benziyorsa yüzün oblong, kare veya dikdörtgen olabilir.
Gençliğin en önemli göstergelerinden biri belirgin, simetrik hatlar ve “V” şeklinde bir yüzdür. Yaşla birlikte “V” formu, şekil değişerek “O” “U” formuna dönüşür.
Yüzün oturması için belli bir yaş yok.. Gençlikten çıkar oturur, olgunluktan çıkar oturur, orta yaşta tekrar oturur, sonra tekrar oturur. Ömrü oturmakla geçer. Mesela 25 yaşında birinin yüzünün oturduğunu düşünürsün ama 50 yaşında birisini yüzüne bakınca tahmin edersin..
Ergen gençlerin cildinde aşırı yağ üretimi, gözenekli bir yapı, komedon, mat veya yağlı görüntü, beyaz noktalar, yağ bezeleri gözlenmektedir. Doğru cilt bakımı ile bu problemlerin oluşumu belirli bir ölçüde engellenebilmektedir. Problemin etkili çözümü için bir dermatologa başvurulması gereklidir.
Kilo Değişiminin Yüze Etkisi
Hem erkekler hem de kadınlar kilo aldıktan sonra yanakları şişebilir. Bu nedenle, yanaklarda ve çenede yağ depolanması, tüm yüzün görünümünü ve simetrisini değiştirerek yüz özelliklerinin tanımını bulanıklaştırır.
Spor yaptığınızda vücuttaki kan dolaşımı da artar, bu da cildin daha parlak, daha taze görünmesini sağlar. Ancak her şey gibi spordan da ancak kararında olduğu sürece anti-aging fayda sağlayabilirsiniz. Fazlası yaşlandırır. Her şeyden önce çok fazla spor yapmak vücutta çok fazla serbest radikal oluşmasına neden olur.
Yüz asimetrisi genellikle doğuştan gelen bir uyumsuzluktur. Kişinin gelişim çağı sırasında sonradan da ortaya çıkabilmektedir. Kişilerin çiğneme alışkanlıkları, uyuma şekilleri, çiğneme ve benzer alışkanlıkları yüz simetrisinde bozulmalara yol açar ve yüz asimetrisinin gelişimine sebep olurlar.
Aslında kadın yüzüne karşıdan bakıldığında yüzün dış hatları yumuşak konturları ile ovaldir. Bu ovallik doğası gereği zaten güzel olan kadın yüzüne estetik olarak katkı sağlamakta. Bilimsel çalışmalar doğada güzel olarak tanımladığımız nesne ve canlıların çoğunlukla oval olduklarını desteklemekte.
Yüzün yaşlanmasında ve şekil değiştirmesinde yüz iskeletinin yani buradaki kemiklerin incelmesinin etkisi büyüktür. Yaşlandıkça kemikler erir ve yüzü kaplayan deri yüz iskeletine bol gelmeye başlar. Bu şekilde yüz derisinde sarkma ve gevşeme ile birlikte yaşlanma belirtileri ortaya çıkmaya başlar.
Yüzümüzdeki değişiklikler genellikle büyüme ve olgunlaşma sürecindeki anatomik, hormonal ve fizyolojik değişikliklere dayanır. Büyüme, cildin esneklik kaybına ve kasların gerginliğinin azalmasına neden olabilir, yüzün şeklinin değişmesine neden olabilir.
Hyalüronik asit bazlı dolgu enjeksiyonları ile yüz şeklini değiştirmek ve daha simetrik, biçimli hatlar yaratmak mümkündür. Su moleküllerini kendisine bağlayarak enjekte edildikleri yerde hacim yaratan dolgu maddeleri bize bu anlamda önemli bir araç sağlıyor.
Ergenlik kızlarda 10 yaş, erkeklerde 12 yaş civarında başlayan ve ortalama 3-5 yıl arasında süren bir dönemdir. Ergenlik dönemindeki cinsel ve fiziksel gelişme 5 yılda tamamlanırken, psikolojik gelişmeyi de içeren dönem 18-20 yaşında tamamlanır.
Kendi içinde evreleri olan ergenlik 12-14 yaş aralığındaki erken ergenlik, 15-17 yaş aralığındaki orta ergenlik ve 18-21 yaş aralığındaki geç ergenlikten oluşmaktadır. Dolayısıyla en geç yaş olarak 21 görülebilir.
Ergenlik dönemi çocuğun bedensel, psikolojik, zihinsel ve sosyal olarak değişimler sonrasında yetişkinliğe dönüştüğü bir geçiş sürecidir. Kendi içinde aşamaları olan ergenlik 12-14 yaş aralığındaki erinlik, 15-17 yaş aralığındaki orta ergenlik ve 18-21 yaş aralığındaki geç ergenlikten oluşuyor.
Çocuklarımızı ortodontistle tanıştırmak için en ideal dönem 7-8 yaşlarıdır. Bu yaşlarda tespit edilemeyen bazı çarpıklıklar, çene yapısı artık oturmaya başladığı için çenenin sağlıklı ve güzel gelişimini etkiler.
Burun ergenlik çağında değişir sonrasında yaş ilerledikçe yani yaşlandıkça değişir. Fakat yüz şekli değişmez.
Rakımı yüksekse yaşadığın yerin ve nispeten beyaz tenliysen, soğuksa genelde oralar. Geç ergenliğe girersin muhtemelen. Geç ergenlik ise 23 yaşında ancak biter... Yani 23-24 yaşına kadar boyunda uzar, yüz hatlarında değişir. Herşey olabilir.
Angelina Jolie, Olivia Wilde ve Sandra Bullock gibi en güzel ünlülerden bazıları kare yüzlere sahip. Yüz çok iyi yapılandırılmış olduğundan, yaşlanma konusunda çok fazla endişelenmenize gerek yok. Yüzünüz diğerlerinden daha yavaş yaşlanma belirtileri gösterecektir.
İdeal yüz biçimi ovaldir. Bu yüzler, ağız ve burunları sürpriz yapmamışsa dengeli hatlara sahip olurlar. Bu nedenle hatları ve oranlarıyla diğer yüz tiplerini belirlemek için temel alınırlar. Yani diğer yüzlerde işlem yapılırken, oval bir görünüm oluşturulmaya çalışılır.
UZUN YÜZÜ YUVARLAK GÖSTERME TEKNİĞİ
Uzun yüzde belirgin bir diğer özellik ise çenenin uzun olmasıdır. Bunun için de aynı şekilde çene ucunu gölgelendirmeniz gerekir. Çene ve alın kısmına koyu renkli fondöten, yüzün geri kalan kısmına ise açık tonda fondöten kullanarak yüzünüz daha yuvarlak bir görünüme ulaşır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri