Ağdadan hemen sonra soğuk kompres uygulayarak cildinizi yatıştırın. Temiz beze sarılı buz parçalarını cildinize uygulayın. Böylece kızarıklık ve tahriş azalacaktır. Aloe vera jeli, badem yağı veya hindistan cevizi yağı ile cildinizi yatıştırmayı deneyebilirsiniz.
Yüze ağda yaptıktan sonra en önemlisi, cildi güneşe karşı korumaktır. Hangi mevsim olursa olsun mutlaka güneş koruyucu kullanmalısınız. Ayrıca ağdanın ardından en azından bir gün cildin hava almasını önleyecek kozmetik ürünlerinden uzak durmalısınız.
Yüze ağda yaptıktan sonra sivilce çıkması sorununu ortadan kaldırmaya cildinize sık sık dokunmaktan kaçınarak, yağlı kremler sürmeyerek ve ertesi günden itibaren yine ölü derileri uzaklaştıracak bir ürünle yıkayarak başlayabilirsiniz.
Ya da sir ağda temizleme ve masaj yağı size bu konuda yardımcı olacaktır. Bu adımı atlamayın çünkü bu kalıntılar özellikle güneşte kahverengi lekelere neden olur. ·İlk etapta cildinizi su ile temas ettirmeyin. 1-2 saat sonra ılık su ile duş alabilirsiniz.
Eğer ağda sonrasında yüzünüzde kızarıklık ve yanma yaşarsanız bazı önlemler alabilirsiniz. Örneğin, cildinize pudra sürebilir, buzla kompres yapabilirsiniz. Kan dolaşımınızı daha da hızlandırmamak için sıcak sudan uzak durarak, cildinizi doğru ürünlerle nemlendirmeyi tercih edebilirsiniz.
İlgili 30 soru bulundu
Sakallarınızı nemlendirerek tıraşa hazırlamak için yüzünüzü ılık suyla durulayın. Ardından, yüzünüzün tamamen tıraş etmek istediğiniz kısımlarını - yani bıyık stilinin dışında kalan yerlerini - bir tıraş jeli ile köpürtün. Tıraş jeli kullanmak, tahriş, kesik ve iritasyonu önlemeye yardımcı olabilir.
2. adım – Pudra kullanın: Ağda sonrası kızarıklık ve yanmayı önlemek için bir diğer ipucu öncesinde pudra kullanmaktır. Bölgeye dökeceğiniz pudra koruyucu bir tabaka olarak ağdanın cildinize değil tüylere yapışmasını sağlar. Böylece cildiniz daha az tahriş olur.
Sivilcenin nedeni olan bakteriyel yapılar cildinizde kendini göstermesin diye alacağınız tedbir son derece basittir. Ağda uygulamasından sonra 12 saat süresince duş alınmamalıdır. Ya da açık olan gözenek üzerine makyaj uygulaması da sağlıkla olmayacaktır.
Ağda yapmak kılları kökünden aldığı için bu tarz tüylerin yapısında bir değişiklik yaratmazken, jilet kullanımı pürüzsüz bölgelerdeki bu yumuşak tüylerin sertleşmesine ve görünür hale gelmesine sebep olur.
Ağda sonrası sivilce oluşumunu önlemek için alacağınız tedbir son derece basittir. Ağda uygulamasından sonra 12 saat süresince duş alınmamalıdır.
Ağda sonrası sivilce oluşumunu engellemek için gözeneklerin sağlıklı bir şekilde kapanması gerekmektedir. Ağda yapılan bölgeye soğuk uygulama yapılır. Soğuk kompres sayesinde sivilcelerin oluşması da engellenir. Ağdadan sonra vücutta sivilce oluşmaması için bol ve rahat kıyafetler giyilmelidir.
Yanık ve İrritasyon: Usturalama sırasında yanlış teknikler veya hassas cilt tipine uygun olmayan ürünler kullanılması durumunda tıraş yanığı ve cilt irritasyonu görülebilmektedir. Bu durum kızarıklık, tahriş, kaşıntı veya sivilce gibi belirtilerle kendini gösterebilmektedir.
Sivilce ve kıl dönmelerini önlemek için tıraş ve ağdanın ardından 2-3 gün boyunca bölgeyi ölü derileri uzaklaştıran narin bir ürünle yıkayın. Ağda sonrası sivilcelenme sorunundan rahatça kurtulabilmeniz için yapabileceğiniz en etkili şey epilasyon yönteminizi değiştirmek olabilir.
Ağdadan hemen sonra soğuk kompres uygulayarak cildinizi yatıştırın. Temiz beze sarılı buz parçalarını cildinize uygulayın. Böylece kızarıklık ve tahriş azalacaktır. Aloe vera jeli, badem yağı veya hindistan cevizi yağı ile cildinizi yatıştırmayı deneyebilirsiniz.
Yüz tüylerini alabilme yöntemleri arasında cımbız, lazer epilasyon, dermaplaning, ağda ve iple yüz tüyü alma gibi seçenekler öne çıkar.
Esasen yüz bölgesindeki tüyleri almak hiç doğru değildir. Ama bazı durumlarda kişilerin öz güvenini yitirecek derecede çıkan tüyleri almak gerekir. Elbette bunun için tüy alma yöntemlerinin daha iyi bir şekilde tercih edilmelidir. Her tüy alma yöntemi, hem cilde zarar verirken hem de cildin tahriş olmasına neden olur.
Çene kıllanması noktasında alınabilecek önlemler arasında buz lazer veya iğneli epilasyon gelmektedir. Çene kıllarından kurtulma konusunda mutlaka uzman ellerden destek alınmalıdır. Bu çene lazer epilasyon veya çene altı tüyleri lazer epilasyon uygulamaları ile istenmeyen tüylere çözüm bulmak oldukça kolay olacaktır.
Yanak, çene, kaş ve dudak çevresinde bulunan kılların alınması için farklı araçlar kullanılabilir. Ağda bantları, epilasyon, lazer, tüy dökücü krem, ip, yakma, ağartma ya da elektroliz bu yöntemler olarak listelenebilir. Yüze ağda yaparken alerjinizin olup olmadığını bilmeniz sağlığınız için faydalı olacaktır.
Ağda, özellikle sir ağda kumaş bez yerine kağıt ağda bezi kullanılarak temizlenir. Ağda işlemi sonrasında da kalan büyük kalıntılar ağda bezi ile alınabilir. Ağda kalıntısını temizleyecek birçok yöntem bulunmaktadır; Zeytinyağı, alkol, buz, vazelin, sıcak su kompresi ve ağda temizleme yağları.
Bunun için yapman gereken, vazelini bol miktarda ağda yaptığın yere sürmek! 5 dakika bekledikten sonra temiz bir pamukla ağda kalıntılarını kolaylıkla temizleyebilirsin. Zeytinyağı: Ağda temizleme yöntemleri arasında önemli bir yeri bulunan bir diğer ürün ise zeytinyağı.
Bu doğal ve etkili maskeyi hazırlamak için bir çay bardağı karbonat, bir çay bardağı Türk kahvesi telvesine ihtiyacınız olacak. Her iki malzemeyi iyice karıştırın ve ağda sonrası cildinize uygulayın. Hepsi bu kadar! Bu doğal karışım kil köklerini zayıflatır, tüyleri inceltir ve daha geç çıkmalarını sağlar.
Cilt uzmanı ve dermatolog desteği, hidrokinon içeren merhemler bıyık üstü kararmayı iyileştirmede destek olabilir. Bıyık bölgesi kararması nasıl geçer diyenler için önerimiz; Salisilik asit ve glikolik asit ile ağız bölgesine peeling yapılması, lazer tedavileri bıyık üstü kararmasında kurtulmanızda etkili olabilir.
Kaş almak için en iyi zaman ne? Kaşları almak için en ideal zaman duştan sonradır. Duştan sonra gözeneklerin açık olması ve cildin esnekliği acınızı azaltır.
·Kılı uzama yönüne doğru çekerseniz daha az acır. Kırma riski de olmaz. ·Bir kerede “tek” kıl çekin. Cımbızla birçok kılı aynı anda çekmeyin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri