Tüylerin öncesinde ıslak olması, pürüzsüzlüğün ilk sırlarından biri. Eski tıraş makinelerini kullanmamak ve jiletin temiz olması da bir diğer konu. Ayrıca tıraş olmayı bir cilt bakımı olarak düşünmeniz gerekiyor. Bu nedenle temel ilkelerden biri kılların gitmesinin yanı sıra pürüzsüzlük olmalı.
Ağda uygulamasından sonra 12 saat süresince duş alınmamalıdır. Ya da açık olan gözenek üzerine makyaj uygulaması da sağlıkla olmayacaktır. Bu nedenle son derece özenli bir şekilde davranarak gözeneklerinizin tıkanmasına engel olmalı ve cildinizin hava almasını sağlamalısınız.
Kaşları duştan sonra almak, kaş alımı işleminin daha az acı vermesine yardımcı olmaktadır. Duş esnasında yumuşayan cilt, kıl köklerini daha rahat bir şekilde serbest bırakmaktadır. Bu sayede kaş alımı işlemi daha kısa sürede bitmekte ve daha az acı vermektedir.
Merhaba, İşlem öncesinde duşa girmesinde sıkıntı yoktur. Uygulama sonrasında 12 saat duş almaması önerilir.
Bacak tıraşı öncesinde cildinizi nemlendirin
Bacaklarınızı en az 3-5 dakika ılık bir banyo veya duşla ıslattığınızda, tüyler suyla kalınlaşacaktır. Bu da kıl foliküllerinin yumuşamasını sağlar ve bacak tüylerinin kesilmesini kolaylaştırır.
İlgili 39 soru bulundu
Ağda uygulamasından sonra 12 saat süresince duş alınmamalıdır. Ya da açık olan gözenek üzerine makyaj uygulaması da sağlıklı olmayacaktır. Bu nedenle son derece özenli bir şekilde davranarak gözeneklerinizin tıkanmasına engel olmalı ve cildinizin hava almasını sağlamalısınız.
Merhabalar, kalça tüylerine lazer epilasyon yapılır. Lazer epilasyon göz kapağı dışında istenmeyen tüylerin bulunduğu tüm vücut bölgelerine uygulanabilir. Buz Lazer ağrısız olması ile günümüzde en çok tercih edilen lazer epilasyon yöntemidir.
Kıl köklerinin içlerine kir ve ölü deri tabakalarının birikmesini önlemek, ağda sonrası sivilce oluşumunun önüne geçmek için, cildinizi temiz ve nemli tutmalısınız. Ne kadar sık yıkansa da el, vücudunun en çabuk kirlenen bölümüdür. Bu yüzden gün içerisinde ağda yaptığınız bölgeye çok dokunmamaya özen göstermelisiniz.
Ya da sir ağda temizleme ve masaj yağı size bu konuda yardımcı olacaktır. Bu adımı atlamayın çünkü bu kalıntılar özellikle güneşte kahverengi lekelere neden olur. ·İlk etapta cildinizi su ile temas ettirmeyin. 1-2 saat sonra ılık su ile duş alabilirsiniz.
Ağdadan hemen sonra soğuk kompres uygulayarak cildinizi yatıştırın. Temiz beze sarılı buz parçalarını cildinize uygulayın. Böylece kızarıklık ve tahriş azalacaktır. Aloe vera jeli, badem yağı veya hindistan cevizi yağı ile cildinizi yatıştırmayı deneyebilirsiniz.
Ağdanın yapılmasının üzerinden en az 12 saat geçtikten sonra duş alınmalıdır. Hemen sonrasında alınan duşta gözenekler açık olduğu için sivilce ve deri de kızarıklığa neden olabilir. Duş sonrasında temiz ve pamuklu giysiler tercih edilmelidir.
Tüylerin çıkış yönünde almalısınız. Terse doğru alırsanız tüylerin çok sert çıkmasına ve jiletin cildinizi tahriş etmesine sebep olabilirsiniz.
Cımbızla kaş alma yöntemi, kaşlarınızın etrafında çıkan az sayıda tüyü almak için etkili olabilir. Ne var ki cımbızla kaş alırken tüylerinizi kökünden almakta zorlanabilirsiniz. Öte yandan, cımbızla aldığınız ince tüyler her uygulama sonrasında biraz daha kalınlaşabilir.
Yanak, çene, kaş ve dudak çevresinde bulunan kılların alınması için farklı araçlar kullanılabilir. Ağda bantları, epilasyon, lazer, tüy dökücü krem, ip, yakma, ağartma ya da elektroliz bu yöntemler olarak listelenebilir. Yüze ağda yaparken alerjinizin olup olmadığını bilmeniz sağlığınız için faydalı olacaktır.
Ağda. Ağda, yüz tüylerinin alınmasında sıklıkla kullanılan uygulamalar arasındadır. Ağda yöntemi sıcak veya soğuk ağda malzemeleriyle yapılabilir. Sıcak ağda malzemeleri, tüylerin kökünden çekilmesine yardımcı olurken, soğuk ağda malzemeleri, tüyleri yapışkan bir madde ile kaplayarak çıkarmaya destek verir.
Özellikle kız çocukları adet görmeye başlayıp birkaç sene geçtikten sonra (yaklaşık 15 yaş civarı) herhangi bir problem yoksa bacak, koltuk altı ve bikini bölgelerinden epilasyona başlanabilir. Ergenliğin başlaması ile hormonların tam olarak düzene girmesi arasında birkaç senelik bir süre gerekli.
Yüze ağda yaptıktan sonra sivilce çıkması sorununu ortadan kaldırmaya cildinize sık sık dokunmaktan kaçınarak, yağlı kremler sürmeyerek ve ertesi günden itibaren yine ölü derileri uzaklaştıracak bir ürünle yıkayarak başlayabilirsiniz.
Ağda yapmak kılları kökünden aldığı için bu tarz tüylerin yapısında bir değişiklik yaratmazken, jilet kullanımı pürüzsüz bölgelerdeki bu yumuşak tüylerin sertleşmesine ve görünür hale gelmesine sebep olur.
İstenmeyen tüylere karşı tercih ettiğiniz çözüm ağdaysa tüyleri kökünden alabilir, yaklaşık 3-4 hafta pürüzsüz bir görünüm elde edebilirsiniz. Ancak bu süreçte biraz acıya göğüs germeniz gerekir.
Ağda, özellikle sir ağda kumaş bez yerine kağıt ağda bezi kullanılarak temizlenir. Ağda işlemi sonrasında da kalan büyük kalıntılar ağda bezi ile alınabilir. Ağda kalıntısını temizleyecek birçok yöntem bulunmaktadır; Zeytinyağı, alkol, buz, vazelin, sıcak su kompresi ve ağda temizleme yağları.
Yüz bölgesine uygun boyutlardaki ağda bantlarını tüylerin üzerine yapıştırın ve nazikçe çekin. Uygulama sırasında bantların dudaklar, göz gibi hassas bölgelere yapışmamasına özen gösterin. Yüz ağda bandı ile kaşlarınızı almadan önce, kaş kontürünü belirlemek daha düzgün bir sonuç elde etmenize yardımcı olacaktır.
Ağdanın hemen sonrasında su uygulamak her ne kadar rahatlatıcı gibi dursa da zararlı olabilmektedir; ancak ağdadan en az 1-2 saat sonra bölge üzerine doğal sabun ile masaj uygulayabilir daha sonra bölgeyi soğuğa yakın bir su ile durulayabilirsiniz.
Yoğun kimyasal ürünler kullanılmamalıdır. Kıl temizliği için ise çok uzatmadan kesmek önemlidir. Cinsel organdaki kılları keserken iyi bir jilet kullanılmalı, tahrişin önüne geçilmelidir. Eğer bölge hassassa jilet yerine bitkisel kıl dökücüler kullanılabilir.
Makat bölgesinde kıllar, dışkı artıklarının birikmemesi açısından; jilet, traş makinesi, tüy dökücü krem ve lazer epilasyon yöntemleri ile uzaklaştırılabilir, ancak bu konuda çok dikkatli olunmalıdır.
Eğer kıl dönmesi sorunundan kalıcı olarak kurtulmak isterseniz bunun tek yolu lazer epilasyondur. Lazer epilasyon uygulamaları sırasında lazer ışınları kıla rengini veren melanin pigmenti tarafından emilir ve kıl kökünde kalıcı hasara neden olur. Böylece işlem yapılan bölgelerde bir daha kıl uzamaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri