Lazer ile Yüzde Kızarıklık ve Kılcal Damar Tedavisi Farklı dalga boylarındaki ışıklar yayan ve böyle daha çeşitli cilt konularını tedavi edebilen bir yöntemdir. Yüz kızarıklığını büyük ölçüde azaltır. İşlem sonrası cilt hafifçe kızarır ve bu kızarıklık birkaç saat sonra geçer.
Lazer tedavisi, yüzde çeşitli nedenlerden kaynaklanan kızarıklık görünümün iyileştirilmesinde etkili olan tedavilerden bir tanesidir. Lazerle kırmızı yüz tedavisinde ciltte kızarıklık olan bölgeye lazer ışınları uygulanarak kızarıklığın ortadan kaldırılması sağlanmaktadır.
Kırmızı leke tedavisi için farklı tedavi yöntemleri vardır. Eğer yüzde yer alan kırmızı lekelerin boyutu ve yayıldığı alan fazla değilse, medikal ilaçlar – kremler kullanarak tedavi yapılmaktadır. Eğer problemin boyutu büyük ise, lazer yöntemi ile tedavi uygulanır.
Yüzdeki kılcal damar tedavisi nasıl yapılır? Günümüzde kılcal damar tedavisi lazer ve ışık tedavileriyle etkili ve başarılı bir şekilde yapılmaktadır. 4D Lazer, KTP Lazer ve IPL uygulaması sık kullanılan yöntemler arasındadır. Uygulama sırasında kılcal damar boyunca lazer ışını uygulanır.
Ciddi hastalıklara bağlı yüz kızarması nedenleri;
Bütün bu hastalıklara bakıldığında yüz kızarmasının çok basit ve geçici nedenlere bağlı olabileceği gibi çok ciddi hastalıkların da bulgusu olabileceğini düşünüp özellikle giderek artan durumlarda öncelikle bir dermatoloji uzmanının görüşünü almak gerekir.
İlgili 26 soru bulundu
Duygu durum değişikliğinde ortaya çıkan bu durum vücudun verdiği normal bir tepkidir. Egzersiz yapmak, alkol kullanımı, sıcak, buhar ve sıcak içecekler gibi etkenlerde cildin kızarmasına neden olmaktadır. Hamilelik dönemi, menopoz, şeker ve kolesterol ilaçlarının da yan etkisi olarak kızarıklık görülebilmektedir.
Yüz kızarıklığının azalması için aloe vera jeli günde iki kere nazikçe yüzünüze sürebilirsiniz. Eğer evinizde aloe vera bitkisi varsa kullanabilirsiniz. Bunun için önce aloe vera bitkisinin yaprağını alın. Yaprağı ortadan kesin ve iç kısmını soyun.
LAZERLE KILCAL DAMAR TEDAVİSİ SONRASI YAN ETKİLER NELERDİR? Genel olarak kılcal damar tedavilerinden sonra yan etki görülmez. Yapılan bölgelerde hafif kabarıklık ve kızarıklık görülebilir, genellikle birkaç günde geriler. Uygulama sonrası güneş ışınlarına maruz kalmamaya dikkat edilmelidir.
Kılcal damar lazer tedavisi sağlanan koşullara göre 2 ila 4 seans arasında sürmektedir. Ayrıca gerekli durumlarda seans sayıları arttırılabildiği gibi aynı zamanda düşürülebilir. Uygulama, lazer sayesinde oldukça kısa süren bir tedavi yöntemidir. Seanslar ortalama 30-45 dakika arasında sürer.
Kılcal Damarları Lazerle Tedavi
Darbeli Boya lazerleri, en yaygın kullanılan lazer türüdür ve kılcal damarların tedavisinde kullanılırlar. Bu lazer V ışını olarak da bilinmektedir. Doğum lekeleri, örümcek damarlar, akne izleri gibi cilt sorunlarını tedavi etmede kullanılır.
Kızarıklık ilerlediyse ilaç
Tıbbi tedavi olarak; kızarıklığın belirgin olduğu durumlarda, harici uygulanan ve damarları daraltıcı özelliği olan ilaçlardan faydalanılır. İltihabi lezyonların az olduğu durumlarda antibiyotikli kremler kullanılır, yoğun olduğu durumlarda ise ağızdan antibiyotikler kullanılabilir.
Yüzdeki kızarıklık için kullanılabilecek en etkili ve en kolay yöntemlerin başında aloe vera jeli gelmektedir. Bunun için bitkinin yapraklarının içerisindeki jelin problemli bölgeye sürülmesi yeterli olmaktadır. Ayrıca yüz bakım rutinlerinin içerisine de eklenebilmektedir.
Yüz kızarmasının tedavisinde vücudun sempatik tepkisini azaltmak için beta blokerler de dahil olmak üzere bir takım ilaçlar kullanılabilir. Bazı hastalarda anti-anksiyete ilaçları, kızarıklığı tetikleyebilecek stres tepkilerini azaltmada etkili olabilir.
Cildiniz çok tahriş olmuş ve hassas bir durumdayken lazer tedavisi yaptırmak iyi bir fikir değildir. Ama güneşte biraz zaman geçirdikten sonra Lazer epilasyon yaptırmanızda bir sakınca yoktur.
Bu reaksiyon, etkili bir lazer epilasyonun beklenen sonucudur ve son derece normaldir. Bu tablo genellikle birkaç saat sonra kendiliğinden geçer. Bazı hassas ciltlerde kızarıklık birkaç gün devam edebilir. Bu süre zarfında sıcak su temasından kaçınmak gerekir.
Lazerle cilt yenilemede üstten çok ince bir tabaka kaldırılarak kırışıklıklar giderilir, kollajen dokusunu sıkılaştırmak için özel teknikler kullanılırken cildi pürüzsüzleştirir. Lazerle tedavi edilen cilt, yeni kollajen doku oluşumu ve su tutma kapasitesi yüksek genç hücreler ile tazelik ve gerginlik kazanır.
Kılcal damar çatlaması yüzde oluşabilir. Bu gibi durumlarda toz zerdeçalı balla karıştırıp krem hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız kremi her gece uykudan önce yüzünüze sürüp 10 dakika kadar beklemelisiniz. Bekleme süresi dolunca ılık suyla temizlemelisiniz.
Cilt yüzeyinde oluşan kılcal damarların tedavisi için sağlık kuruluşlarında çalışan alanında uzman dermatoloji hekimlerine muayene olmalısınız.
Kılcal damar çatlaması nedenleri nelerdir ? Yüzdeki kılcal damar çatlamaları nedenleri cildin hassas ve ince yapıda olması, akne rozase hastalığına sahip olmak, güneş ışınlarına uzun süreli maruz kalmak, uzun süre kortizonlu krem kullanımı, lupus, genetik hastalıklar ve radyasyon ışıkları ile tedaviler sayılabilir.
Varisleri çok fazla olan birisi epilasyon yaptırırsa varislerde artış olur mu, bir zararı var mıdır? Soprano Ice Buz Lazer teknolojisinin varis problemine oluşturabilecek herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır. Lazer sistemleri aynı zamanda varis ve kılcal damar tedavilerinde kullanılan teknolojilerdir.
Güvenli midir ? Lazer, istenmeyen damar içinde emilip çevre dokuda herhangi bir zarar oluşturmadan etki eder. İşlem sonrasında uygulama yapılan yerde kabarıklıklar ve hafif ödem görülebilir. Genel olarak yarım gün içerisinde iyileşme görülür.
Kılcal damarın hasar görmesi sonucunda damarda yırtılma meydana gelir ve kan dışarı sızmaya başlar. Sızan kan ciltte kızarma ve morluğa neden olur. Ciltteki renk değişikliği damarın yalnızca yırtılması sonucu değil genişlemesi ve daralması sonucunda da oluşabilir.
Hassas ciltlerde kan damarları cilde daha yakın bir konumdadır. Bu durum genetiktir. Dış etkenlerden kaynaklı bu kan damarları genişleyebilir. Bir tahriş unsuru ciltle temas ettiğinde hızlıca temas edilen noktaya kan hücum eder ve cilt anında kızarmaya başlar.
Cildi nemlendirmek çok önemlidir. Bu sebeple kızarık cildi olan kişinin cilt tipine göre doğru bir nemlendirici seçilir. Nemlendiricilerin içinde özellikle kızarıklığı yatıştırıcılığı ile bilinen çeşitli bitkisel ürünler kullanılabilir. Ayrıca rahatlatıcı özelliği olan seramid içeren nemlendiriciler seçilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri