Ya da sir ağda temizleme ve masaj yağı size bu konuda yardımcı olacaktır. Bu adımı atlamayın çünkü bu kalıntılar özellikle güneşte kahverengi lekelere neden olur. ·İlk etapta cildinizi su ile temas ettirmeyin. 1-2 saat sonra ılık su ile duş alabilirsiniz.
Ağda uygulamasından sonra 12 saat süresince duş alınmamalıdır. Ya da açık olan gözenek üzerine makyaj uygulaması da sağlıklı olmayacaktır. Bu nedenle son derece özenli bir şekilde davranarak gözeneklerinizin tıkanmasına engel olmalı ve cildinizin hava almasını sağlamalısınız.
Ağdanın yapılmasının üzerinden en az 12 saat geçtikten sonra duş alınmalıdır. Hemen sonrasında alınan duşta gözenekler açık olduğu için sivilce ve deri de kızarıklığa neden olabilir. Duş sonrasında temiz ve pamuklu giysiler tercih edilmelidir.
Ağdadan sonra aşırı sıcak suyla banyo yapmamalı, sauna, buhar banyosu gibi yüksek sıcaklıklı yerlere girmemelisiniz. Buhar, zaten açık olan kil köklerinin gerilmesine ve kurumasına sebep olur. Özellikle yaz günleri yaptığınız ağda sonrasında denize, havuza girmek ve güneşlenmek için en azından 24 saat beklemelisiniz.
Ağda Sonrası Bakım Önerileri
Temiz beze sarılı buz parçalarını cildinize uygulayın. Böylece kızarıklık ve tahriş azalacaktır. Aloe vera jeli, badem yağı veya hindistan cevizi yağı ile cildinizi yatıştırmayı deneyebilirsiniz. Ağda sonrası kaşınan ve kabaran cilde soğuk süt uygulayabilirsiniz.
İlgili 38 soru bulundu
İstenmeyen tüyler gibi ağda tecrübesinin kendisi de pek heyecanla beklediğimiz bir şey değildir. 3-4 hafta boyunca pürüzsüz bir cilde sahip olsak da bazen bu 3-4 haftadan 2-3 günü çıkarmak gerekir çünkü ağdadan sonra çıkan sivilceler bizim için küçük bir problem olabilir.
Ağda, özellikle sir ağda kumaş bez yerine kağıt ağda bezi kullanılarak temizlenir. Ağda işlemi sonrasında da kalan büyük kalıntılar ağda bezi ile alınabilir. Ağda kalıntısını temizleyecek birçok yöntem bulunmaktadır; Zeytinyağı, alkol, buz, vazelin, sıcak su kompresi ve ağda temizleme yağları.
Bu adımı atlamayın çünkü bu kalıntılar özellikle güneşte kahverengi lekelere neden olur. ·İlk etapta cildinizi su ile temas ettirmeyin. 1-2 saat sonra ılık su ile duş alabilirsiniz. Sıcak su kullanmaktan kaçının.
Yüze ağda yaptıktan sonra sivilce çıkması sorununu ortadan kaldırmaya cildinize sık sık dokunmaktan kaçınarak, yağlı kremler sürmeyerek ve ertesi günden itibaren yine ölü derileri uzaklaştıracak bir ürünle yıkayarak başlayabilirsiniz.
Ağda yapmak kılları kökünden aldığı için bu tarz tüylerin yapısında bir değişiklik yaratmazken, jilet kullanımı pürüzsüz bölgelerdeki bu yumuşak tüylerin sertleşmesine ve görünür hale gelmesine sebep olur.
Yüze ağda yapmak tüylerden kurtulmak için en etkili yöntemdir. Çoğunlukla da yüze ağda yapmak tercih edilir. Cilt yapısı ne olursa olsun yüz bölgesine rahatlıkla ağda yapılabilir. Bu şekilde istenmeyen tüylerden de kurtulmak mümkün.
Ağda sonrası batık olmaması için hatta pürüzsüz cilt için peeling yapmalısınız. Ağda sonrası kızarıklık oluşumu var ise bezin içerisine buz küplerini koyarak buz kompresi yapabilirsiniz. Hassas bir cilde sahipseniz, mutlaka nemlendirici bir kremle cildinize masaj yapmalısınız.
Bunun için tek yapman gereken, pamuğu alkole batırmak. Ardından dairesel hareketlerle ağda kalıntısını çözülene kadar ovala. Çok bastırmamaya ve uzun süre yapmamaya özen göstermen gerekir. Olası cilt tahrişini azaltmak için bölgeye nemlendirici bir losyon uygulayabilirsin.
Yüz bölgesine uygun boyutlardaki ağda bantlarını tüylerin üzerine yapıştırın ve nazikçe çekin. Uygulama sırasında bantların dudaklar, göz gibi hassas bölgelere yapışmamasına özen gösterin. Yüz ağda bandı ile kaşlarınızı almadan önce, kaş kontürünü belirlemek daha düzgün bir sonuç elde etmenize yardımcı olacaktır.
Kaş ve bıyık ağdası, yüz bölgesindeki tüyleri temizlemek isteyen kadın ve erkekler tarafından kullanılabilir. Yanak ağdası, yüz bölgesindeki yanak tüylerini kökünden çıkarmak için kullanılan ağda ürünleri arasında yer almaktadır.
l Ağda sonrasında kesinlikle güneşe çıkılmamalıdır. l Ağda sonrasında ağda yapılan bölge çok sıcak su ile yıkanmamalı ve sabun kullanılmamalıdır.
3. adım – Nemlendirin: Ağda işlemi bittikten sonra cildinizi nemlendirin. Aloe vera içeren bir krem kullanarak cildinizin rahatlamasına yardımcı olabilirsiniz ancak burada da mutlaka kullanacağınız kremin içeriğine bakmalısınız. Çünkü ağda sonrasında cildiniz çok daha hassas hale gelecektir.
Eğer ağda sonrasında yüzünüzde kızarıklık ve yanma yaşarsanız bazı önlemler alabilirsiniz. Örneğin, cildinize pudra sürebilir, buzla kompres yapabilirsiniz. Kan dolaşımınızı daha da hızlandırmamak için sıcak sudan uzak durarak, cildinizi doğru ürünlerle nemlendirmeyi tercih edebilirsiniz.
Yanaklar ( 4. ve 5. bölge): Yanaklarda çıkan sivilceler akciğerinizde problem olduğunu gösterebilir. Akciğerle ilgili sorunlar genellikle aşırı sigara tüketimi ya da sigara dumanına sürekli maruz kalma veya alerjilerden kaynaklanabilir.
Ağda yaptıktan sonra duş almamaya özen gösterin. Ancak mecbur olduğunuzu düşünüyorsanız ağda yaptığınız bölgeye soğuk su temas ettirmeye çalışın.
Ağda sonrası bakım yağı tahriş ve sivilceyi önlemek için ideal yöntemler arasında bulunur. Doğal yağlar söz konusu olduğunda şifa niyetine kullanılabilecek bazı ürünler yer alıyor. Örneğin aloe vera, hindistan cevizi yağı veya badem yağı kullanılabilir.
Tüy azaltıcı losyon ve serumların içerisinde kıl yumuşatıcı maddeler bulunur. Bu nedenle ağda sonrası cilde tüy azaltıcı losyon veya serum uygulamak batık oluşumunu önleyebilir.Son olarak, lazer epilasyon, batıklardan kurtulmak için etkili bir yöntemdir.
Aynı zamanda regl dönemi kadının en duyarlı olduğu ve bütün vücudun aktif olduğu dönemlerden bir tanesidir. Bu dönemde oldukça hassas olan kadınlar ağda uygulamasına çok fazla ihtiyaç duyarlar ise ağda işlemi yapılabilir. Fakat acıyı ve ağrıyı normalden daha fazla hissedecektir.
Ağda yanığı izi nasıl geçer sorusuna verilebilecek en etkili cevap, bölgenin her zaman doğru şekilde nemlendirilmesidir. Cildin kendini yenileyebilme özelliği bulunduğu için buna dışardan destek olmak, sürecin çok daha az tahribatla atlatılmasına yardımcı olur.
Ağda yanığına ilk müdahale soğuk su ile yapılmalıdır. Ardından ciltte kalan ağdaları temizlemek için vazelin veya bebek yağı kullanabilir, varsa temizleme mendili ile kalıntıları temizleyebilirsiniz. Ayrıca shea yağı da antiseptik etkisiyle, kalan ağda parçalarının kolayca çıkmasını sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri