🧊Cilt yüzeyine yakın kılcal damarlara zarar verebilir, hassas ciltlerde buz yanığı, ciltte tahriş ve kızarıklığa sebep olabilir.
Acı eşiği düşük hastalarımız genellikle buz tedavisini tercih eder. Kılcal damar buz tedavisi hastalara genellikle bir yan etkisi bulunmayıp düzenli bir şekilde belirli seanslarla yapıldığında yüksek oranda kılcal damar çatlaklarına çözüm sağlamaktadır.
Buzun doğrudan teması cildi tahriş edebilir. Buzu yaklaşık 10-15 dakika boyunca uygulayabilirsiniz. Daha uzun süreli uygulamalar cilde zarar verebilir. Soğuk uygulamadan sonra cildinizi nemlendirmeyi unutmayın.
Buz masajı kırışıklıkları azaltır ve yeni kırışıklıkların oluşmasını engeller. Nemlendirici kullandıktan sonra buz masajı yapmak, cildin hızlı bir şekilde canlanmasını sağlar. Sabah kalktığınızda buzu yüzünüze uygulayın, soğukluk kan dolaşımını artıracak ve cildinize renk getirecektir.
Buzun da cildi yakma özelliği vardır. Sıcak yanıklarının haricinde çok nadiren gördüğümüz soğuk yanıkları da vardır. Cildi daha da tahriş ettiği için buz tedavisini kesinlikle önerilmemektedir. Yanan bölge el ve yüzümüzü yıkayabileceğimiz normal ısıdaki musluk suyunun altına tutulmalıdır.
İlgili 28 soru bulundu
Yüze direkt buz uygulamasının zararları.. Cilt yüzeyine yakın kılcal damarlara zarar verebilir, hassas ciltlerde buz yanığı, ciltte tahriş ve kızarıklığa sebep olabilir. Peki nasıl uygulayabiliriz. Varsa buz kürelerini buzdolabında bekleterek cilde 1-2 dakikalık masajlar yapabiliriz.
Özellikle göz altında oluşan şişkinlerin giderilmesini sağlar. Uzun vadede yaşlanma karşıtı bir etki gösterir. Kırışıklıkların oluşumunu geciktirirken var olan kırışıklıkların da görünümünü hafifletir. Sivilce sorunu yaşayanlara yardımcı olur, sivilcelerin ve izlerin görünümü azaltmaya yardımcı olur.
Buz uygulamasında gerekli süre travmanın ve yaralanmanın şiddetine göre değişebilir. Ortalama 15-20 dk soğuk uygulaması sonrası 1 veya 2 saat ara verilmelidir. Cilt üzerine ince bir tülbent veya havlu konularak, buzun cilde direk temas etmesi engellenmelidir.
Günde kaç defa yüze buz sürülür sorusunu günde bir ya da iki kez olarak yanıtlayabiliriz. Buzla cilt bakımı yapanların bir kısmı bu uygulamayı her gün tekrarlı olarak yaparken, bir kısmı ise sadece cildini hızla toparlamaya ihtiyaç duyduğu sabahlarda bu yönteme başvuruyor.
Ancak göz altı şişliklerini azaltmak için en etkili yol sabahları doğrudan soğuk kompres yapmaktır. Bunun için, buz veya eczaneden alınan soğutucu jel poşetleri kullanılabilir. Soğuk kompres, göz çevresindeki damarları büzerek, göz altında biriken ödemin azalmasını sağlar.
Sabahları cilde soğuk kompres uygulamak, cildini hem rahatlatır hem de görünümünü canlandırır. Soğuk etkisiyle cilt hafif renklenir. Buz uygulaması ciltteki kızarık görünümlerini de hafifletir. Kırışık görünümlü alanları soğuğun etkisiyle gererek cildine daha gergin, canlı ve ışıltılı bir görünüm kazandırır.
Dudaklara geçici bir süre ile buz kompresi uygulamak dudak bölgesinin daha kırmızı bir renk almasını sağlar ve dolgun hale getirir. Dudaklara iki dakika süre ile uygulanacak buz kompresi doğal dudak dolgunlaştırma için hızlı sonuç verir.
4- Göz altı torbalarına iyi geliyor
Yüzün yorgun görünmesine neden olan göz altı torbalarından kurtulmak için buz küplerini dairesel hareketlerle gözlerinizin iç köşesinden kaşlarınıza doğru hareket ettirin. İşlemi küpler eriyene kadar yapın.
Yüzdeki kılcal damar tedavisi için genellikle lazer ve ışık tedavileri ön plana alınabilmektedir. Bununla beraber yüzdeki kılcal damar tedavisi yöntemleri arasında IPL, KTP Lazer ve 4D Lazer gibi uygulamalar yapılabilmektedir.
Günümüzde kılcal damar tedavisi lazer ve ışık tedavileriyle etkili ve başarılı bir şekilde yapılmaktadır. 4D Lazer, KTP Lazer ve IPL uygulaması sık kullanılan yöntemler arasındadır. Uygulama sırasında kılcal damar boyunca lazer ışını uygulanır. Lazerle kılcal damar tedavisi, ince kılcal damar çatlamasında kullanılır.
Kılcal damar çatlaması yüzde oluşabilir. Bu gibi durumlarda toz zerdeçalı balla karıştırıp krem hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız kremi her gece uykudan önce yüzünüze sürüp 10 dakika kadar beklemelisiniz. Bekleme süresi dolunca ılık suyla temizlemelisiniz.
Günümüzde kılcal damar tedavisi lazer ve ışık cihazlarıyla başarılı bir şekilde yapılmaktadır. Daha önceleri kullanılan buz ve elektrik cerrahisi kılcal damar tedavisinde başarılı olmamıştır.
Cildi gençleştirir.6-Günde iki kez buz kalıpları ile cilde masaj yapmak cilde tazelik ve canlılık kazandırır.7-Buz, doğal tonik olarak kullanılabilir. Büyük gözenekler, siyah nokta veya sivilce gibi cilt problemlerinin çözümünde etkilidir. Bunun için makyaj yapmadan önce buz küpleri ile cilde masaj yapmak yeterlidir.
Yüze buz uygulamasında alternatifler yaratmak mümkün. Yeşil çay ya da aloe vera jelini buz küplerinde dondurup, cildinize aynı sıklıkla uygulayabilirsiniz. Aloe veralı buz küpleri cildinize tazelik ve esneklik kazandırırken, yeşil çay antibakteriyel ve antiviral özellikleri ile cildiniz için tonik görevi görebilir.
Buzlu limonun cilde faydaları da turbo özelliktedir. Soğuk uygulamalar cildin genç kalmasına yardımcı olur bu yüzden yüzünüzü yıkarken hatta duş alırken çok sıcak suyu olabildiğince tercih etmemeniz iyi olur.
Buz terapisini 12 gün boyunca günde bir kez uygulayabilirsiniz. Yurt dışında yapılan araştırmalar, soğuğun yağ yakmayı hızlandırdığını ortaya koymuştur. Aynı zamanda soğuk; kan dolaşımını hızlandırır ve vücuttan toksinlerin atılımını hızlandırır.
Gözenekler üzerinde şok etkisi yaratan buz, genişleyen gözeneklerin sıkılaşmasını sağlar. Buzluktan çıkarılan buzu herhangi bir şey yapmadan direk olarak sıkılaşmasını istediğiniz bölgede gezdirebilirsiniz.
Buz Lazer dahil hiç bir lazer epilasyon yöntemi ten rengini açmak ve leke tedavisi amacıyla uygulanmaz.
Cildinize düzenli olarak buz küpleri sürmek, yaşlanma belirtilerini azaltmak ve önlemek için harika bir yol. Çünkü cildi sıkılaştırmaya önemli ölçüde yardımcı oluyor.
İnsan bedeni soğuk suda rahat olabilir. Ancak soğuk su kan dolaşımını artırır. Bu durum organlara daha fazla oksijen ve besin taşınmasına yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri