Buz terapisini yapmak için öncelikle buzu ince bir beze sarın. Daha sonra zayıflamasını istediğiniz bölgeye beşer dakika ara vererek 30 boyunca dakika uygulayın. Buz terapisini 12 gün boyunca günde bir kez uygulayabilirsiniz. Yurt dışında yapılan araştırmalar, soğuğun yağ yakmayı hızlandırdığını ortaya koymuştur.
Uzun vadede yaşlanma karşıtı bir etki gösterir. Kırışıklıkların oluşumunu geciktirirken var olan kırışıklıkların da görünümünü hafifletir. Sivilce sorunu yaşayanlara yardımcı olur, sivilcelerin ve izlerin görünümü azaltmaya yardımcı olur. Ağrılı sivilcelerin ağrısının hafiflemesini sağlar.
Yağlı cilt, en rahatsız edici cilt sorunlarından biridir. Bu da düzenli olarak yüzünüzdeki yağın silinmesi gerektiğini göstermektedir. Ancak merak etmeyin, ihtiyacınız olan tek şey buz küpleri. Cildinize buz uygulayarak yağ salınımınızı azaltabilir ve cildinizi tazeleyebilirsiniz.
Çok sayıda araştırma, insan vücudunun farklı bölgelerinde biriken yağların, üzerlerine buz sürüldüğünde giderek azaldığını göstermektedir. Aslında buz cilt dokusunu küçültür, yağları yavaş yavaş azaltır ve daha ince bir görünüm elde etmenize yardımcı olur.
- Buzla cildiniz arasında ince mendil gibi bir bariyer olmasına dikkat edin. - Buzu cildinizde çok uzun süre tutmaktan kaçının. Uzun süre maruz bırakmak, cildin yanmasına neden olabilir.
İlgili 45 soru bulundu
Buz uygulamasında gerekli süre travmanın ve yaralanmanın şiddetine göre değişebilir. Ortalama 15-20 dk soğuk uygulaması sonrası 1 veya 2 saat ara verilmelidir. Cilt üzerine ince bir tülbent veya havlu konularak, buzun cilde direk temas etmesi engellenmelidir.
Ancak göz altı şişliklerini azaltmak için en etkili yol sabahları doğrudan soğuk kompres yapmaktır. Bunun için, buz veya eczaneden alınan soğutucu jel poşetleri kullanılabilir. Soğuk kompres, göz çevresindeki damarları büzerek, göz altında biriken ödemin azalmasını sağlar.
Yağ kırma yöntemi olarak bilinen CoolSculpting uygulamasında yağ hücreleri dondurularak ortadan kaldırılıyor. Uygulandığı alanda, yağ hücrelerinin sıcaklığı sıfır dereceye kadar düşürülüyor. Kristalize olan yağ hücreleri istenilen bölgeden uzaklaşıyor.
Uzmanlara göre, buz terapisi için günde 30 dakika yeterli. ABD'deki Kentucky Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin araştırmasına göre göbekte oluşan yağ kütlesini buz terapisi ile yakmak mümkün.
Su içmek midede doluluk hissi sağlar ve bağırsak hareketlerini artırır, böylece kilo vermeye yardımcı olur. Vücudun yağ yakma hızını arttırır. Susuz kalınca metabolizmanın çalışması da bozulur, bu nedenle zayıflama boyunca su içimine dikkat etmek çok önemlidir.
Günde kaç defa yüze buz sürülür sorusunu günde bir ya da iki kez olarak yanıtlayabiliriz. Buzla cilt bakımı yapanların bir kısmı bu uygulamayı her gün tekrarlı olarak yaparken, bir kısmı ise sadece cildini hızla toparlamaya ihtiyaç duyduğu sabahlarda bu yönteme başvuruyor.
Cildi gençleştirir.6-Günde iki kez buz kalıpları ile cilde masaj yapmak cilde tazelik ve canlılık kazandırır.7-Buz, doğal tonik olarak kullanılabilir. Büyük gözenekler, siyah nokta veya sivilce gibi cilt problemlerinin çözümünde etkilidir. Bunun için makyaj yapmadan önce buz küpleri ile cilde masaj yapmak yeterlidir.
Dudaklarımız kış soğuğunda da yaz sıcağında da bir şekilde zarar görüyor ve çatlıyor. Çatlayan dudaklarınıza buz küpü uygulayın. Ardından doğal bir dudak nemlendiricisi sürün. Bu işlemi düzenli olarak yaparsanız birkaç gün içinde dudaklarınızın yumuşadığını göreceksiniz.
Cildi Rahatlatır
Arkadaşlarının seni uykusuz veya hasta sanmasını önlemek için makyajla cilt kamuflajı yapmana da gerek yok. Sabahları cilde soğuk kompres uygulamak, cildini hem rahatlatır hem de görünümünü canlandırır. Soğuk etkisiyle cilt hafif renklenir. Buz uygulaması ciltteki kızarık görünümlerini de hafifletir.
Dudaklara geçici bir süre ile buz kompresi uygulamak dudak bölgesinin daha kırmızı bir renk almasını sağlar ve dolgun hale getirir. Dudaklara iki dakika süre ile uygulanacak buz kompresi doğal dudak dolgunlaştırma için hızlı sonuç verir.
Yüze direkt buz uygulamasının zararları.. Cilt yüzeyine yakın kılcal damarlara zarar verebilir, hassas ciltlerde buz yanığı, ciltte tahriş ve kızarıklığa sebep olabilir. Peki nasıl uygulayabiliriz. Varsa buz kürelerini buzdolabında bekleterek cilde 1-2 dakikalık masajlar yapabiliriz.
Gün içinde belli aralıkla öğün aralarında su içmek, gün içinde de 2-2,5 litre suyu tüketmek göbek eritmeye destektir.
Yürüyüş yapmak, bisiklet sürmek ve yüzmek karın yağlarının erimesinde etkilidir. Ek olarak düşük karbonhidrat, yüksek proteinli ve bitkisel yağlı beslenmek karın yağlarının daha kolay eritilmesini sağlar. Kilogram başına 30-35 ml su içilmesi gereklidir.
Soğuk Lipoliz, vücutta istenmeyen bölgesel yağların yaklaşık -10 dereceye kadar soğutularak parçalanmasını ifade eder. Bu işlem yağ dokusunun çevresindeki diğer dokular zarar görmeksizin gerçekleştirilir. Bu işlem sonrasında yağ hücresinde apoptozis (hücre ölümü) gerçekleşir.
Haftada en az bir kez uzun kardiyo egzersizi yapmalısınız. Belirli bir tempoda koşmak, yürümek ya da pedal çevirmek en etkili yağ yakma yöntemidir. Egzersizlerinizi yaparken kendinizi yeterince zorlamanız çok önemli, çünkü; vücudunuz uzun süreli antrenmanların büyük bir kısmında vücutta depolanan yağı kullanır.
Bölgesel fazlalıklarda kullandığımız en etkili sistem CoolSculpting teknolojisidir. Yağ dokusunu dondurucu bir soğuğa getirerek yağ hücrelerinin parçalanmasına neden olan CoolSculpting, tek seansta işlem yapılan bölgedeki yağ dokusunun %25-%30 kadarını kalıcı olarak yok eder.
"Yağ hücreleri soğukta yaşayamadıkları için uygulama yapıldıktan sonra yavaş yavaş eriyerek karaciğer yardımıyla vücuttan atılır.
CİLDE BUZ NASIL UYGULANIR? Cilt temizliğinizi tamamladıktan sonra buz küplerini yüzünüze dairesel hareketlerle uygulayın. 10 dakika boyunca buzları yüzünüze uygulayın ve 2 dakika ara verin. Bu uygulamayı 3 kez tekrarlayın.
Spor yaralanmaları: Buz kompres, burkulma, çekişme ve kas spazmlarının tedavisinde yaygın olarak kullanılır. Yaralanma bölgesine uygulandığında, kan damarları daralır ve şişlik ve ağrı azalır. Hücre harabiyetine engel olur. Özellikle ayak bileği burkulmaları gibi durumlarda sık kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri