Kolajen cilt serumu ise özellikle kırışıklıkların giderilmesi konusunda rutin bakıma destek olur. Cilde ihtiyaç duyduğu nemi geri kazandırır. Cildin yenilenmesi sürecini hızlandırarak etkili sonuçlar almayı kolaylaştırır. Yoğun formüle sahip kolajen serum çeşitleri farklı içeriklerden oluşabilir.
Yüzünüz için bir kollajen serumu, genellikle sahip olunması gereken bir ürün olarak kabul edilir, çünkü bu gözle görülür yaşlanma belirtilerini tamamen tersine çeviremese de, bir kolajen güçlendirici serum, yıllarca daha genç görünmenize yardımcı olan önemli faydalar sağlayabilir.
Ciltte yeterli miktarda bulunduğunda, kişinin daha parlak ve canlı bir cilde sahip olmasını sağlar. Yaşlanmayla birlikte ciltte görülen kırışıklıklar, deri gevşemeleri ve cilt kurulukları, kolajen takviyesi ile ciddi oranda önlenebilir.
Yüzdeki kolajeni artırmak için özellikle tip 1 ve tip 3 kolajenden faydalanmak gerekir. Yüzde daha sağlıklı ve genç bir görüntü oluşturmak için, krem, maske ve serum ürünleri kullanabilir, kolajen içeren besinler tüketerek sıvı alımını artırabilirsiniz.
Yaş aldıkça vücudun kolajen üretme kapasitesi düşer, böylece ciltte azalan kolajen miktarı daha kuru, kırışık ve elastikiyeti azalmış bir görünüm oluşturur. Kolajen takviyesi kullanılmaya başlandığında 14 ile 21 gün arasında cildinizdeki değişikliği fark etmeye başlarsınız ancak bu elbette mucizevi bir fark olmaz!
İlgili 22 soru bulundu
Kolajen cildin dolgun görünmesini sağlayan ve kırışıklıkları azaltan bir vücut komponentidir.
Bu kolajen eksikliği, yaygın görülen yaşlanma belirtilerine neden olur. Kırışıklıklar, elastikiyetini yitirmiş deri sarkmaları ve sert eklemler vücudun daha az kolajen ürettiğinin işaretleridir. Kolajen seviyeleri yüksek olduğunda cilt yumuşak, pürüzsüz ve sıkıdır.
Özellikle tip 1 ve tip 3 kolajenin cilt, saç ve tırnak için etkili olduğunu söylemiştik. Tip 2 kolajen ise daha çok kas eklem için tercih edilir. Cildinizi desteklemek adına kolajen kullanmak istiyorsanız takviye gıdaları tercih edebilirsiniz.
20'li yaşların sonlarından itibaren vücutta kolajen yapımı azalmaya başlar ve yıllar geçtikçe de azalmaya devam eder. Bu süreçte kolajen yıkımı da artar. Kolajenin azalmasıyla birlikte yaşlanma başlar. Kolajen kullanımında belirli bir yaş sıkıntısı yoktur.18 yaşından büyük herkes kolajen kullanabilir.
Yaşınız kolajen kullanımı için ideal bir yaştır. 20 yaşından itibaren yılda 1 kez 4'er aylık kür, 30 yaşından itibaren yılda 2 defa 3'er aylık kürleri, 50 yaş ve üstü için ise yılda 3 defa 3 aylık kürler tavsiye ediliyor.
Uygulama Prosedürü:
Kollajen aşısı, cildin durumuna göre 3-4 hafta ara ile 4 seans uygulanır. Uygulama alanına lokal anestezik krem sürülür. Sonrasında ince ve kısa bir mezoterapi iğnesi ile 1-3 cm aralıklar ile cilt içerisine uygulanır. Uygulamadan sonrası masaj ile yayılması sağlanır.
Kollajenin üstte de bahsettiğimiz, en önemli faydası: Daha sıkı, kırışıklıkları azalmış ve genç bir cilt. Cilt yapısını bir arada tutan kollejen üretimi hızlandığında erken yaşlanma belirtilerinin ortadan kalkması ve sarkan cilt yapısının toparlanması asla bir mucize değil.
Kolajen cildin genç ve sağlıklı görünmesini sağlar.
Bu lekeleri gidermek için cildinize estetik müdahalelerde bulunmak yerine kolajen destekli kremler kullanabilirsiniz. Kolajen ile hücreler yenileneceği için yaşlılığın belirtilerinden olan lekeler de artık görülmemeye başlayacaktır.
Elma ve kırmızı soğan; cildi güzelleştiren kuversetin içerir. Bunlar dışında bütün “ berry” grubu meyveler; örn; üzüm, kırmızı üzüm, yaban mersini, dut özellikle de karadut, kızılcık, ahududu, çilek, polifenoller, resveratrol, gibi antioksidan içerikleri ile cildi güzelleştirir.
Temel olarak cilt yaşlanması; zamana bağlı olarak gelişen kronolojik yaşlanma (iç yaşlanma) ve başta güneşin zararlı ışınlarına maruziyet olmak üzere, sigara ve aşırı alkol kullanımı, yetersiz beslenme gibi olumsuz çevresel faktörlere bağlı olarak gelişen dış yaşlanma olmak üzere iki farklı şekilde gerçekleşmektedir.
Kolajen üretimini artırmak için; Beslenme: Soya ve soya ürünleri, Omega 3 yağ asitleri içeren besinler, et, yeşil sebzeler, yumurta akı, antioksidan içeren gıdalar gibi besinler kolajen üretimini artırabilmektedir. Kemik suyu tüketmek de kolajen miktarını artırmaya yardımcı olabilmektedir.
Sığır ve inek eti, tavuk, geyik, keçi ve öküz eti; özellikle hayvanın kemikleri, derisi ve sakatat bölgesinde bolca kolajen bulunur. Balık ve kabuklu deniz ürünleri kolajenden yapılmış kemikler ve bağlar içerir. Balığın pek tüketilmeyen başı, gözbebekleri ve pulları kolajen bakımından en yüksek kısımlarıdır.
En iyi kolajen markası sıralamalarında Assos, CH-Alpha, Collazen, Day2Day, Dynavit, Nutraxin, Solgar, Suda-collagen ve Voonka gibi markalar sık sık önerilmekte ve kullanılmaktadır.
Cilt Yüzeyindeki Kolajen Eksikliği Belirtileri
Kolajen eksikliğinde öncelikle cildin nem dengesi bozulmaya başlar. Cilt kuruluğu, sarkmalar, kırışıklık ve renk eşitsizlikleri diğer belirtiler arasındadır. Solgun cilt görünümü ve kazayağı oluşumu durumunda da kolajen eksikliği göz önünde bulundurulmalıdır.
Kolajen ciltte bulunan bir proteindir. Yaşlanmayla birlikte vücudumuzda bulunan kolajen miktarı zamanla azalır ve cilt esnekliği kaybeder. Kolajen takviyesiyle kaybedilen cilt esnekliği geri kazanılır ve kırışıklıklar azalabilir. Ciltte yeterli miktarda bulunan kolajen, cilde daha parlak ve sağlıklı bir görünüm verir.
Kolajen, cilt sağlığımız ve vücudumuzdaki sağlığın diğer bazı yönleri için gereklidir. Tek başına cildi nemlendirmek, dolgun ve sağlıklı görünmesine yardımcı olmak, eklem ağrısını, kemik ağrısını ve bağ dokusu ağrısını hafifletmek için harikadır, bağırsak sağlığını iyileştirebilir ve saç ve tırnakları güçlendirebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri