1 litre süt 5 su bardağı eder.
Bu doğrultuda yukarıda öğrenildiği gibi 1 litre su 5 bardak olduğuna göre 1 litre süt yine 5 bardaktır. Ancak çay bardağı üzerinden öğrenmek istendiği zaman, öncelikle bir su bardağın 2 çay bardağı ettiği bilinmesi gerekiyor. Bu doğrultuda yarım litre sütün 5 çay bardağı ettiğini söylemek gerekir.
İşte, merak edilen tüm detaylar. 500 ml süt, 2,5 bardak su bardağına eşittir. Aynı orandaki süt 5 çay bardağına eşittir.
Doğrulanmış Cevap
5 kutu sütten 20 su bardağı süt çıkar. Başka bir örnek: Bir sürahi 18 su bardağı su almaktadır. 3 su bardağı su alan bir kap ile sürahiyi doldurmak için kaç kap suya ihtiyaç vardır?
Pastörize sütlerin raf ömrü, ambalajı açılmadan, buzdolabında saklandığı takdirde, 5 ile 7 gün arasındadır. Kimi kaynaklarda bu süre 3- 21 gün olarak da belirtilmektedir. Ambalajı açıldığında dayanma süresi kısalır, 1-2 gün arasında değişir. UHT sütler ambalajı açılmadan oda ısısında 3 ay saklanabilir.
İlgili 16 soru bulundu
Pastörize edilen sütler buzdolabında 4-5°C de yazın bir gün, kışın 2-3 gün saklanır. Oda ısısında süt saklanmaz.Uzun ömürlü süt (UHT) ise, kutunun açılmaması koşuluyla, oda sıcaklığında 4 ay tazeliğini korur.
1 su bardağı = 240 ml. 3/4 su bardağı = 180 ml. 2/3 su bardağı = 160 ml.
Doğrulanmış Cevap
3 × 4 = 12 bardak kadar olacak.
Kullanılan bardakların ölçüsü:
Su bardağı (200 ml)
Sağlıklı bir birey günde 2-4 su bardağı yani 0,5-1 litre süt tüketebilir. Ancak hipertansiyon, kalp, şişmanlık gibi bazı sağlık problemleri var ise günlük diyetteki tüketilen süt miktarını kısıtlamak gerekebilir. Bu kişilere günde 2 bardak süt içmeleri önerilir.
Sütün de 1 çay bardağı 75 ml eder.
250 ml süt 1,25 su bardağı eder.
250 ml süt 2,5 çay bardağıdır.
Dolayısıyla 1 litre su, 1000 gram; yani 1 kilogram değerine eşit olmaktadır. Bu durumda yarım litre su da 0,5 kilograma denk gelmektedir. Su ve süt arasında özgül ağırlık bakımından bir miktar farklılık vardır. Ufak bir hesap yapıldığında, 1 litre sütün 1032 gram, yani 1,032 kilograma denk gelmektedir.
Süt; C vitamini ve demir dışındaki tüm vitamin ve minerallerden zengindir. Bunların başında kalsiyum, fosfor, A ve B grubu vitaminlerinden özellikle B12, riboflavin ve protein gelmektedir. Süt; kemik sağlığının yanı sıra kanser, hipertansiyon, diyabet gibi kronik hastalıklara karşı da koruyucu etki gösterir.
1 litre su ortalama 4 bardak suya denk geliyor. Gün içinde 8 bardak su içmek, organların işlevini yerine getirebilmesi için yeterli bir miktardır. 100 ml su yarım bardak ederken, 200 ml 1 bardak suya denk geliyor.
1 şişe süt 5 bardağa eşit ise 15 bardak süt kaç şişeye eşittir? 15 / 5 = 3 şişe süte denk gelir. Buna göre 15 bardak süt için 3 şişe süt alınması gerekir. 4 fincan su ile bardak doluyor 3 bardak ile sürahi doluyor.
Bir su bardağı dolusu sıvı 200 ml ölçüsüne denk gelmektedir. Bu bir tamdır. Tariflerdeki 1/3 ölçüsünün karşılığı bu durumda 65 ml ölçüye isabet eder. 1/3 su bardağı yaklaşık 65 ml olmaktadır.
Tarif hazırlamanın en önemli noktası ölçülendirmenin doğru bir şekilde yapılmasıdır. Mutfaklarda kullanılan ölçülendirme şekli ise çay bardağı veya su bardağı olmaktadır. Bu mutfak ekipmanları ile gerçekleştirilen ölçülendirmeye pratik ölçülendirme adı verilmektedir. 1 çay bardağı ölçü olarak 96 ml yapar.
Yarım anlama gelen 1/2 yemek tariflerinde de bu şekilde kullanılır. Yanına gelen nesnenin yarım olacağını belirtir. Mesela 1/2 su bardağı demek yarım su bardağı demektir. Bu nedenle bir ölçü belirtmek için kullanır.
1/4 ölçüsü olan bir malzemeden; çeyrek oranda kullanmamız gerekmektedir ve 4 te biri anlamına gelmektedir. Yani 1/4 bardak denildiğinde, 1 bardağın 4 te biri, başka bir deyişle çeyreğini doldurmalıyız.
Yüksek basınçla yararlı bakteriler de öldürülüyor
Bu basınç altında sütün içindeki tüm yararlı ve yararsız bakteriler ölüyor. Ve sütün içindeki protein ve enzimler de tahrip oluyor. Bu yüzden de yoğun olarak sindirim sorunları yaşanıyor.
Çiğ süt kaynatıldıktan sonra oda sıcaklığında maksimum 12 saat dayanabilir. Kaynatılan çiğ süt buzdolabında 12-24 saat, havasız kaplarda ise 3-7 güne kadar dayanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri