Cam yüzeyleri temizlemek için cam yüzey temizleyici ve cam bezi kullanabilirsiniz. Bu ürünlerin yanı sıra mikrofiber bez, temizlik süngeri, temizlik eldiveni ve bulaşık deterjanını da cam yüzeylerin temizliğinde kullanabilirsiniz. Bazı durumlarda çekçek kullanmayı da tercih edebilirsiniz.
Sprey şişesinde 3 su bardağı su, 2 su bardağı sirke ve bulaşık deterjanı koyarak camlar silinebilir. Bu karışım ile silinen camlar daha çok parlayacaktır. - Buğulu camlar için yumuşatıcı kullanmak etkili bir çözüm olabilir.
Sirke, etkili bir temizlik sunmasıyla hemen hemen her evde bulunmaktadır. Sprey şişesine 3 su bardağı su, 2 su bardağı beyaz sirke, bulaşık deterjanı koyarak sileceğiniz camların ışıltısına şaşıracaksınız.
Cam hangi deterjanla silinir? Piyasada bulunan her deterjanı kullanabilirsiniz. Ancak Fairy cam temizliği için tercih edilen bulaşık deterjanları arasında bir adım önde. Bu yöntemle cam silerken iz kalmaması için camlarda kalan suyu çek pas yardımıyla çekebilir ya da mikro fiber bezle camları durulayabilirsiniz.
Bulaşık Deterjanı ile Cam Silme
Kiri hızlı bir şekilde camlarınızı arındıracak bu karışımı hazırlamak ise oldukça kolay. 2 su bardağı su, Yarım su bardağı beyaz sirke veya elma sirkesi, 2 tatlı kaşığı izopropil alkol veya bulaşık deterjanı.
İlgili 35 soru bulundu
Banyo yüzeylerinde (lavabo, fayans ve seramik, klozet, küvet, duş kabini, armatür, duş başlığı v.b.) cam, plastik yüzeyler, krom, paslanmaz çelik alaşım yüzeylerde etkilidir. Çay, kahve makinesi, su ısıtıcı yüzeyindeki su lekelerini & kireci söker, parlaklık verir.
PVC, cam, küvet, lavabo, tuvalet, duş ve armatürlerde kirli yüzeyin üzerine ürünü püskürtünü. Sünger yardımıyla ovalayınız. Daha sonra yüzeyi durulayınız. Mutfak alanlarında, ocaklarda, tezgah üstü temizliğinde ürünü direkt yüzeye püskürterek siliniz.
Temizleme Bezi Kullanma
Mikrofiber bez veya gazlı bez gibi yumuşak ve çizilmeye neden olmayan bir bez kullanarak cam yüzeyi silin. Bez fazla ıslak olmamalıdır, sadece nemli olması yeterlidir. Cam yüzey üzerinde hafifçe dairesel hareketler uygulayarak silin.
Camların Temizlenmesi:
En iyi şekilde sıcak su ve temiz bir bez ile yapılır . Camlar çok kirli olduğunda suya biraz deterjan da katılabilir. Dış yüzeyi özel kaplamalı çift camlar için (örn. Güneşten korunma camları) özel temizleme talimatları geçerlidir.
Leke tutmayan cam silme tarifi Beğenip kaydetmeyi. unutmayın Malzemeler; 2 su b kaynar su 1 yemek k. sirke 1 tatlı k bulaşık deterjanı 1 çay kaşığı zeytinyağı
Cam Silme Suyuna Yumuşatıcı Katabilirsiniz:
Evet evet yanlış duymadığınız. Cam temizliği sürecinde yumuşatıcıdan yararlanabilirsiniz. Çamaşır yıkarken kullanılan yumuşatıcı cam temizliğinde de etkili bir temizlik malzemesidir.
Bir fısfısın içine 4 tatlı kaşığı limon tuzu koyun ve ardından yaklaşık bir su bardağı su ekleyin. Limon tuzu eriyene kadar da fısfısı çalkalayın. Limon tuzu ve su karışımını sıktıktan sonra temiz bir bez ya da sünger yardımıyla cama iyice yayın. Ardından camları su ile durulayın ve kuru bir bezle silin.
Cam temizleyici, tuvalet temizleyici, bulaşık deterjanı gibi kimyasal temizlik ürünleri asla çamaşır suyuyla karıştırılmamalı. Bu karışımla ortaya çıkan klorine gazına en ufak derecede bile maruz kalmak ciddi solunum ve göz problemlerine yol açabilir. Sirke asidik, karbonat ise zayıf bir madde.
CAM VE AYNA TEMİZLİĞİ
Camlarınızı silmek için yine bir sprey şişesine 3 su bardağı ılık su, 2 su bardağı sirke ve 1 yemek kaşığı kadar bulaşık deterjanınızdan koyup çalkalayın. Bu karışımla da camlarınızın temizliğini sağlayabilirsiniz.
CAMLARI SİLMEDEN ÖNCE PVC TEMİZLİĞİNİ YAPIN
Pvc pencere köşelerini süngere bulaşık deterjanı veya cif dökerek kir ve lekelerden arındırabilirsiniz.
Deterjan ve su ile temizleme: Bulaşık deterjanına suya ekleyin. Suyun ılık olması aynadaki lekelerden kurtulmanızı daha da kolaylaştıracaktır. Deterjanlı su ile aynayı sildikten hemen sonra kurulayın. Kurulama işleminde mikrofiber bez kullanmanız durumunda su lekesi veya herhangi bir iz olmasını engelleyecektir.
Cam yüzeylerde oluşan su, çay, kahve lekeleri içinse cam temizleyicileri değerlendirebilirsiniz. Cam yüzeylerde oluşan yağ lekelerini temizlemek için yağ çözücü kullanabilirsiniz.
İhtiyacınız olan şey bir mikrofiber bez, çekpas veya güderidir. Hatta gazeteler ayna temizliği ve cam temizliği için mükemmeldir. Mürekkebi emmedikleri için baskı mürekkebinin aynanızı ve camınızı kirletmesinden endişelenmek zorunda kalmazsınız.
Yüzey temizleyiciler genellikle birden çok yüzeye uyumludur. Yüzey temizleyici nerelerde kullanılır diye bakacak olursak; banyo ve tuvalet yüzeylerinde, salon-oda ve koridorların ahşap-parke yüzeylerinde, fayans kaplama yüzeylerde, düz beton yüzeylerde, evinizin ve işyerinizin temizliğinde etkinlikle kullanılabilir.
oluşan yağların temizliğinde ve jant temizliğinde! Otomobil, motosiklet, bisiklet gibi araçlarda oluşan yağların temizliğinde ve jant temizliğinde! Masa, sandalye ve PVC pencere gibi plastik yüzeylerde! Masa, sandalye ve PVC pencere gibi plastik yüzeylerde!
Hafif köpürterek kullanacağınız arap sabunu ya da normal sabunla da cam temizliğinizi yapabilirsiniz.
Bulaşıkların parlatılmasında etkili kimyasallar olan bulaşık deterjanları ve parlatıcılar, camların temizliğinde de etkilidir. Cam temizleme suyuna birkaç damla elde yıkama bulaşık deterjanı ya da bulaşık makinesi parlatıcı ilave edilmesi temizlenen camların ışıl ışıl parlamasını sağlar.
Daha önce de dediğim gibi, yağışlı havalar, camların daha çabuk kirlenmesine neden olur ve yaptığınız temizliğin ömrü çok kısa olur. Şayet kışın cam temizleyecekseniz, 2 haftada 1 veya ayda 1 şeklinde cam silme düzeni ayarlayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri