Yüzey temizleyiciler genellikle birden çok yüzeye uyumludur. Yüzey temizleyici nerelerde kullanılır diye bakacak olursak; banyo ve tuvalet yüzeylerinde, salon-oda ve koridorların ahşap-parke yüzeylerinde, fayans kaplama yüzeylerde, düz beton yüzeylerde, evinizin ve işyerinizin temizliğinde etkinlikle kullanılabilir.
Yüzey temizleyiciler, çeşitli yüzeyleri temizlemek için kullanılan kimyasal maddelerdir. Bu maddeler, yüzeylerdeki kiri, lekeleri ve bakterileri yok etmek için formüle edilmiştir. Yüzey temizleyiciler, evlerde, işyerlerinde, okullarda, hastanelerde, restoranlarda ve diğer pek çok yerde kullanılır.
Ahşap zeminler için üretilen yüzey temizleyicileri kullanmak yerine çamaşır suyu veya yoğun kimyasal katkılı yüzey temizleyiciler kullanmak ve temizlikten sonra ıslaklık bırakmak ahşap zeminlere zarar verebiliyor. Masif ahşabın üzerine cilalı parkeler için de aynı durum geçerli oluyor.
Mümkünse sıradan bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz. Eğer yerlerinizi doğal bir temizleyici ile temizlemek istiyorsanız 1 yemek kaşığı arap sabunu, 1 bardak karbonatı ve limon suyunu sıcak suda karıştırabilirsiniz ya da temizleme suyuna bir bardak elma sirkesi ve birkaç güzel kokulu bir yağ dökebilirsiniz.
İlgili 29 soru bulundu
Aslında tüm banyo temizliği sirke ile yapılabilir. Musluklar, ayna, dolap içleri ve duşakabini sadece sirke ile temizleyebilirsiniz. Klozeti ise sirke ve karbonat karışımıyla temizleyebilirsiniz. Dilerseniz eşit miktarda sirke ve Arap sabununu karıştırarak krem temizleyici elde edersiniz.
Her evde bulunan; sirke, karbonat, soda, Arap sabunu gibi doğal ürünler banyolarda arzu edilen temizliği sağlar. Bir kova suya koyacağınız bir fincan sirke ile fayansları bir bez yardımıyla silebilir, fayansların hem daha temiz olmasını hem de parlak görünmesini sağlayabilirsiniz.
Yüzey temizleyiciler genellikle birden çok yüzeye uyumludur. Yüzey temizleyici nerelerde kullanılır diye bakacak olursak; banyo ve tuvalet yüzeylerinde, salon-oda ve koridorların ahşap-parke yüzeylerinde, fayans kaplama yüzeylerde, düz beton yüzeylerde, evinizin ve işyerinizin temizliğinde etkinlikle kullanılabilir.
Koltuk temizliği yaparken birkaç farklı yöntem vardır. Sirke, sabun, yüzey temizleyiciler, bulaşık deterjanı ve karbonatla koltuk temizliği yapmak mümkündür. Koltuk nasıl temizlenir sorusunu ev temizligi yapan herkes sıkça düşünmüştür.
Bunun için ılık bir su, az miktarda bulaşık deterjanı ya da yüzey temizleyicisi ve makinenizin dış yüzeyini çizmeyecek yumuşaklıkta bir bez yeterli. Makinenizi bu malzemelerle sildikten sonra nemlendirilmiş bir başka bezle silip sonrasında da kurulama beziyle kurulayarak dış yüzeyindeki tüm kirlerden kurtulabilirsiniz.
Eğer silinebilir duvar kağıdı tercih ettiyseniz sprey kitinin içine sıvı yüzey temizleyiciyi suyla karıştırarak uzak mesafeden püstkürtme işlemi yaparak duvarlarınızı silebilirsiniz. Önerimiz bu işlemi öncelikle duvarın bir bölümünde denemeniz, doku değişimi veya kalkma olmadığı takdirde işleme devam edebilirsiniz.
Bir kovaya su doldurun ve temizlik malzemesi olarak yüzey temizleyici, bulaşık sabunu veya sirke tercih edin. Mikrofiber bezinizi hazırladığınız karışımda yıkayıp sıktıktan sonra duvarlarınızı yukarıdan aşağıya silin. duvara doğru uçuşarak yapışır.
Mobilya Temizliği - Baymo Mobilya. Panel ürünlerin yüzey temizliğine solvent içeren temizleyiciler ve sert cisimler kullanmayınız. Nemli bir bez (çok ıslak olmayan) kullanınız.
Laminant, parke, duvar, banyo ve mutfak yüzeyleri, tül, perde, halı, koltuk, PVC, çamaşır, gömlek yakası ve tüm döşemelerde kullanabileceğiniz ürünlerdir.
PVC Yüzeyler için: Asperox Sarı Güç'ü kirli pvc kapı, pvc pencere, pvc sandalye, pvc masa yüzeye püskürtüp kısa bir süre bekledikten sonra nemli bir sünger veya bez ile silin.
Asperox Sarı Güç'ü temizlik yapacağınız suya ekleyerek nemlendirdiğiniz bez ile koltuklarınızı silebilir, etkili bir temizlik sağlayabilirsiniz.
Mikrofiber veya pamuklu bir bez kullanılarak koltuk silinebilir. · Tay tüyü koltuğun üzerine bir şey dökülmesi durumunda öncelikle kağıt havlu veya peçete kullanılarak kirin yüzeyden arındırılması gerekir. · Tay tüyü kumaşa sahip koltukların temizlenmesinde nemli bir bez kullanılabilir.
Koltuklarınızı temizlemek için hazırladığınız suya asit içermeyen deterjanları ekleyebilirsiniz. Bunun için değerlendirebileceğiniz ürünler Arap sabunu, çamaşır yumuşatıcı, koltuk temizleme deterjanı kullanabilirsiniz. Suyun sık sık değişmesi, daha temiz ve canlı görünüm kazandıracaktır, aklınızda bulunsun.
Parkelerin çizilmesini ve yıpranmasını önlemek için sıvı arap sabunu, beyaz temizlik sirkesinin yanı sıra ahşap zeminler için özel olarak üretilmiş sıvı veya jel yüzey temizleyiciler kullanılabilir.
Ayrıca, onun kıvamlı özel formülü, başta parke temizleme ve laminant parke temizliği olmak üzere, ahşap, mermer ve seramik gibi hassas zeminlerinizi temizleme işlemlerinize güven katacak.
EVDE YAPILABİLECEK DOĞAL YÜZEY TEMİZLEYİCİ TARİFİ!
Temiz ve derin olan bir kabın içerisine karbonatı güzelce yayın. Sonrasında ise karbonatın içerisine arap sabununu da ekleyip karıştırma işlemine başlayın. Karışımınız tamamen macun haline gelene kadar bu işlemi sürdürün. Aksi takdirde kıvamsız olacaktır.
Bunun için öncelikle bir kaba 3 ölçek karbonat, 1 ölçek çamaşır suyu koyulur. Fayanslar su ile bir miktar ıslatılır ve ardından bu karışım kirli fayans üzerine bez yardımı ile uygulanır. Yaklaşık 20 – 30 dakika bekletildikten sonra biz bez ile fayanslar silinir ya da su ile durulanır.
Derz için özelleşmiş temizleyiciler veya çamaşır suyu gibi güçlü kimyasal malzemeler derz temizliğinde özellikle tercih edilir. Bu malzemeleri fayans aralarına diş fırçası gibi ince fırçalar veya temizleme pamuklarıyla uygulayabilirsin. En etkili sonuç için ardından 5 – 10 dakika lekelerin yumuşamasını beklemelisin.
Saf sirkeyi yarı yarıya olacak şekilde ılık su ile karıştırın. Kirli derzlere bu karışımı uygulayın ve fırça yardımıyla temizleyin. Aynı işlemi sirke ve tuz kullanarak da yapabilirsiniz. Özellikle beyazlatma özelliği olan diş macununu derz aralarına sürün.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri