dd) YT ve YZ harf notları; ilgili birim kurulunun kararı ve Senatonun onayıyla not ortalamasına katılması uygun görülmeyen derslerde, başarının gösterilmesi için kullanılır. Başarılı öğrenciye YT, başarısız öğrenciye ise YZ harf notu verilir.
6) YT notu, kredisiz derslerin başarı notu olarak verilir. 7) YZ notu, kredisiz derslerde başarısızlık notu olarak verilir.
b) YT (Yeterli) notu, bölümün önerisi, ilgili yönetim kurulunun kararı ve Senatonun onayı ile not ortalamasına katılmayan kredisiz derslerde başarılı olan öğrenciye verilir. c) YZ (Yetersiz) notu, not ortalamasına katılmayan kredisiz derslerden başarısız olan öğrenciye verilir.
Başarılı öğrenciye YT, başarısız öğrenciye ise YZ harf notu verilir 7) E notu, staj, işyeri eğitimi, intern ve klinik uygulamalar gibi uygulamalı derslerde, eğitim ve öğretim faaliyetinin belirlenen akademik takvime göre tamamlanamaması hallerinde dersin koordinatörünün kararı ile tamamlanması için verilen ek süreyi ...
Böyle bir derste yeterli başarı gösteren öğrenciye YT, gösteremeyen öğrenciye YZ notu verilir.b) EK (Eksik) notu, dersin gereklerini zamanında tamamlayamayan öğrenciye verilir. Bu notu alan öğrenci, eksiklerini bir sonraki dönemin başlamasından önce tamamlamak zorundadır.
İlgili 39 soru bulundu
harf notlu değerlendirmeler de yapılabilir. aa) DZ harf notu; devam zorunluluğu bulunan derslere devam koşulunu sağlamayan öğrenciye verilir. DZ notu; FF veya YZ harf notuyla eşdeğerdir. bb) KL harf notu; programdan kaldırılan dersler için verilir.
Bir öğrenci E notu aldığı derste, akademik takvimde belirtilmiş olan notların ilan tarihinden itibaren on beş gün içinde eksiklerini tamamlayarak bir not almak zorundadır. Aksi halde E notu kendiliğinden FF notuna dönüşür.
Bu harf notunun harflendirme tablosuna eklenme gerekçesi öğrencinin ağırlıklı genel not uygulamasına katkı sağlamaktadır. FD notu almış bir öğrenci mezun olabilmesi için dersi yükseltmesi gerekmektedir.
d) Bir yarıyılda yarıyıl not ortalaması en az 2.00 olan öğrenciler başarılı sayılırlar. Bu durumda eğer varsa şartlı başarılı not aldıkları derslerden de başarılı sayılırlar. Fakat başarısız oldukları dersleri açıldıkları ilk yarıyılda tekrar alırlar.
c) Ortalamaya katılmayan derslere aşağıdaki harf notları verilir: 1) YT (yeterli) notu; not ortalamalarına katılmayan derslerden geçen öğrencilere verilir. 2) YZ (yetersiz) notu; not ortalamalarına katılmayan derslerde başarı göstermeyen öğrencilere verilir.
YouTube şu an en çok kullanılan ve en önemli sosyal medya platformları içerisinde yer alır. Hem farklı ve eğlenceli videolar izlemek hem de kazanç elde etme noktasında öne çıkar. Bu bağlamda ise YouTube Platformu YT olarak kısaltma üzerinden değerlendirilmektedir.
YT Ne Demek? Bu kısaltma ise Youtube platformunun baş harflerinden oluşuyor.
Bütünleme Sınav Kaydı yapıp sınava girmezseniz bütünleme not girişi GR(Girmedi) olarak işaretlenir. Bu durumda final notunuz geçerli olur.
DZ: Derse devam ve uygulama ile ilgili koşulları yerine getirememiş, devamsızlık nedeniyle o dersin yarıyıl/yıl onu sınavına girme hakkı olmayan öğrencilerin ilgili dersleri için kullanılır ve öğrenci ilgili dersten başarısız sayılır.
Final öncesi notlar ilan edildikten sonra da değiştirilebilir ve girilmemiş notlar girilebilinir. yapılamamaktadır.
Soru: Kaç dersten başarısız olursam okulum uzar? Cevap: İki durumda öğrencinin dönemi uzayabilir.Durum1: Bir yarıyılda 11 ve üzeri AKTS (Kredi) lik derslerden FF veya FG notu ile başarısız olan öğrencilerin 1 yarıyıl okulu uzar.
Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla, doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden, bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder.
BÜTÜNLEME SINAVINA HANGİ ÖĞRENCİLER GİREBİLİR
Koşulları yerine getirmesine rağmen bitirme sınavına giremeyen veya girdiği halde başarısız (FF) ya da koşullu başarılı (DD) ve (DC) harf notu alan öğrenciler o ders için açılacak bütünleme sınavına girebilir.
4.Mezun olabilmek için öğrencinin Genel Not Ortalamasının en az 2,00 olması ve DZ,YZ ve FF notu olmaması gerekir.
FD ders notu dersten büte kalındığını gösteren bir nottur. Dersten FD harf notunu alan kişiler dersin bütüne girerek notunu yükseltmelidir. Aksi halde ders bir sonraki seneye kalmış olur.
Yönetmeliğin ilgili maddesi şu şekildedir:Mezuniyet aşamasında;a) GANO'su 2,25 ve üzerinde olan öğrencilerin DC harf notları,b) GANO'su 2,50 ve üzerinde olan öğrencilerin DD harf notları başarılı sayılarak mezun olurlar.
CD, DC ve DD koşullu geçer harf notlarıdır. Bu notlar ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00'ın üzerinde ise geçer harf Notlarıdır ve öğrencinin bu notları aldığı dersler tekrar seçilemez. Dolayısıyla, bu, öğrenci bu derslerden başarılı olmuştur anlamına gelir.
Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC harf notlarından birini alan öğrenciler, o dersi başarmış sayılırlar. DC ve DD notları şartlı başarılı notlardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri