Yani zabıta memuru olarak görev yapan kişiler silah taşıma ruhsatı hakkı edinememiştir. Ancak silah bulundurma ruhsatı hakları devam etmektedir.
* Belediye başkanları, il genel meclisi ve büyükşehir belediye meclisi üyelerine; * Emniyet Genel Müdürlüğü kadrolarında çalışan emniyet hizmetleri sınıfı personeli dışındaki diğer personele (GİH, TEK.YRD., İŞÇİ. vb.)
Adalet Bakanlığı bünyesinde çalışan Ceza İnfaz Kurumu ve Denetimli Serbestlik Müdürlüklerindeki bazı kadroda görevli personele Resmi Gazetede yayınlanan yönetmelik değişikliği ile silah taşıma hakkı verildi.
694 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında hâkim ve Cumhuriyet savcıları, sadece bir adet yerli ve bir adet ithal silah alma hakkına sahiptirler.
İlgili 31 soru bulundu
MADDE 5 – (1) Hâkim ve savcılar, mülki idare amirliğinden alacakları bireysel satın alma yetki belgesiyle Başkanlığa başvurarak, Başkanlıktan verilecek EK-1'de yer alan zati silah satın alma belgesiyle doğrudan MKE'den tabanca satın alabilirler.
ATEŞLİ SİLAHLAR VE BIÇAKLAR İLE DİĞER ALETLER HAKKINDA YÖNETMELİK 'te yer alan “Taşıma ruhsatı verilebilecek diğer meslek mensupları” arasında baroya kayıtlı avukatlar sayıldığından, baroya kayıtlı olmaları kaydıyla istenilen belgeleri tamamladıktan sonra silah taşıma ruhsatı alınmasında bir engel bulunmamaktadır.
1992 yılında yürürlüğe giren 6136 sayılı ateşli silahlar ve bıçaklar kanununda''''infaz koruma memurları ve ceza infaz kurumu müdürleri silah taşıma ruhsatı alabilir'''' denmektedir. Sivil memurlar olarak bizimde infaz koruma memurları gibi tehdit ve can güvenliği riskimiz olduğunu bildiririz.
TBMM'de silah ruhsatı sahibi olan milletvekili sayısı ilk defa ortaya çıktı 548 milletvekilinin bulunduğu TBMM'de, 256 milletvekilinin silah ruhsatı bulunduğu ortaya çıktı.
Sağlık Bakanlığı'nın İl Kamu hastanelerine geçtiği bir genelge ile sağlık çalışanlarının da silah ruhsat başvurularında bulunduğu ortaya çıktı.
Kuyumcu ve sarraflar ile altın ve gümüş işleyen imalatçı ve toptancılara, bunların ortaklık veya şirket olarak çalışmalari halinde, bu işlerden sorumlu ortaklardan en fazla ikisine, silah taşıma ruhsatı verilir. Silah Bulundurma ve taşıma ruhsatı nasıl alınır, istenilen evraklar nelerdir, tamamı bu videoda.
Özel kanunlarına göre her yerde ve her zaman silah taşımalarına izin verilen kamu görevlilerinin edindikleri zati silahlarına, istekleri halinde ayrı ayrı taşıma ruhsatı verilir, bu kişilerden ruhsat harcı alınmaz.
SİGORTALI OLARAK EN AZ 50 İŞÇİ ÇALIŞTIRANLAR
Müracaat esnasında nüfus cüzdanının aslı ibraz edilecektir. Müracaat esnasında Müdürlüğümüzce parmak izi alınmaktadır. 5 yıllık silah taşıma ruhsatı harç bedeli Maliye veznesine yatırılıp makbuz getirilecek.
9) Adalet Bakanlığına bağlı Adliye binaları ve cezaevlerinin korunması ile görevli bekçiler ile hizmet aracı şoförlerine (Görev yerinde ve görev başında demirbaşa kayıtlı silahları taşıyabilirler.)
Değişikliğin yürürlüğe girmesiyle Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu'na göre kurulmuş oda, birlik, federasyon, konfederasyon yönetim kurulu başkan ve üyeleri, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri yönetim kurulu başkan ve üyelerine seçildikleri dönem içerisinde silah taşıma ruhsatı verilecek.
NOT: Eski Belediye Başkanları ve Eski Muhtarlara, sadece bir silah için harçsız ve süresiz taşıma veya bulundurma ruhsatı verilebilecektir.
Buradan, bu bölümler hariç diğer sağlık kuruluşlarına ve diğer servislere ve polikliniklere silahla girilebileceği -güvenlik ve kolluk personelleri hariç- gibi bir anlam çıkmaktadır. 6136 sayılı kanunda eğitim ve öğretim kurumlarına da ateşli silahlarla girmenin yasak olduğu belirtilmiştir.
Oy verme günü, emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiçbir kimse, köy, kasaba ve şehirlerde silah taşıyamaz.
Bu silahı kullanan çoğu polis memurunun aklındaki soru: “adımıza kayıtlı başka bir silahla göreve çıkabilir miyiz, başka silahı yanımızda taşıyabilir miyiz?” şeklindedir. EVET, ikinci silahınızla göreve de çıkabilirsiniz, bu silahı yanınızda da taşıyabilirsiniz. Bu durum için herhangi bir yaptırım maddesi yoktur.
Yakın Koruma ve Vip Kişi Korumanın Prensipleri
Tüm personellerimizin silah taşıma ruhsatı bulunmaktadır. VİP koruma görevini yapan kişiler ilk yardım eğitimine sahip, olabilecek herhangi bir sorunda direk müdahale edebilecek kapasitedir.
Sivil elbise ile vazife yerine giriş ve çıkışlar talimatnamede düzenlenir. c) (Değişik : 9/8/1993 - KHK - 499/35 md.) Subay ve astsubaylar hizmet dışında da resmi veya sivil elbise ile zati tabancalarını göze görünmeyecek şekilde taşıyabilirler.
Hava yolu nakliye pilotu lisansına sahip yolcu ve para taşımacılığında görevli pilotlara; Taşıma ruhsatı aşağıdaki evrakları tamamlayıp ikamet ettikleri ilçe Emniyet Müdürlüğü Ruhsat Büro Amirliklerine müracaat etmeleri halinde Kaymakamlık Makamının uygun görmesi durumunda silah taşıma ruhsatı verilir.
Anılan Yönetmeliğin 11. maddesinde de "(Değişik:RG-31/10/1998-23509) Meslekten çıkarılan veya memuriyetten ihraç edilen personel ile asaleti tasdik olmadan herhangi bir nedenle meslekten veya memuriyetten ayrılan personelden satışı yapılan zati demirbaş tabanca geri alınır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri