ZALAINnedir ve ne için kullanılır? ZALAIN vajina içine uygulanan ve mantar enfeksiyonlarına karşı kullanılan bir ilaç grubuna dahildir. Vajina içinde ve dış dudaklarda görülen, kandida adı verilen maya mantarlarının yaptığı vajina enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır.
Uygulama şekli : ZALAIN, vajina içine tek kullanımlık aplikatör yardımı ile derin olarak uygulanır.
3. ZALAIN nasıl kullanılır? Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar: ZALAIN'i günde bir veya iki kez (bir sefer kullanılacaksa tercihen akşam veya iki kez kullanılacaksa 1 sabah, 1 akşam olmak üzere), mantarlı deri ve derinin 1 cm kalınlığındaki çevresine hafifçe ve eşit olarak paylaştırarak uygulayınız.
Kutanöz uygulama için sprey halinde çözelti. Mayaların veya dermatofitlerin neden olduğu yüzeyel deri mikozlarının topikal tedavisinde endikedir.
4- Sırtüstü yatarken, aplikatörü vajina içine doğru olabildiğince derine ilerletiniz. 5- Aplikatörün içindeki itici kolu yavaşça en sonuna kadar itiniz. 6- Boşalan aplikatörü vajinadan yavaşça çıkarınız ve atınız. Kullanılan aplikatörü klozete atmayınız. Kremi uyguladıktan sonra ellerinizi iyice yıkayınız.
İlgili 31 soru bulundu
CLEOCIN® %2 vajinal krem Vajina içine uygulanır. Etkin madde: Her 1 gram kremde 20 mg klindamisine eşdeğer 23,8 mg klindamisin fosfat bulunur.
Kadınların genital bölgesi olan vajina sanıldığının aksine kirli bir yer değil. Vajina, kendi kendini temizleyebilen özel bir yapıya sahip. Bu nedenle çeşitli kremler, temizleyiciler veya sabunlara bu bölgenin temizliğinde ihtiyaç duyulmaz.
ZALAIN vajina içine uygulanan ve mantar enfeksiyonlarına karşı kullanılan bir ilaç grubuna dahildir. Vajina içinde ve dış dudaklarda görülen, kandida adı verilen maya mantarlarının yaptığı vajina enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır. Eğer lateks prezervatif veya diyafram kullanıyorsanız ZALAIN'i kullanmayınız.
Vajinal mantar enfeksiyonu çoğu zaman vajinal kaşıntı, kızarıklık ve yanma batma hissine sebep olur. Vajinal mantar krem tedavisi çoğu zaman 2-3 gün içinde bu şikayetleri azaltır. Ancak tek başına krem tedavisi yeterli olmayabilir. Çünkü enfeksiyon vajinanın iç kısmından kaynaklanmaktadır.
Vajinal mantar tedavisinde genellikle şu yöntemler kullanılır: Vajinal Kremler: Vajinal mantar kremleri en sık başvurulan tedavi yöntemlerinden biridir. Genellikle belirtilerin hafifletilmesi veya ortadan kaldırılması için kullanılır.
MANTAZOL, cildin hastalıklı bölgelerine günde 2 defa uygulanır. Ciltte iyileşme görüldüğünde MANTAZOL kullanmayı bırakın. Genel olarak, tedavi süresi 2 haftayı aşmamalıdır. Gerekli ise, doktorunuz glukokortikoid içermeyen bir antifungal preparat (mantar tedavisinde kullanılan bir ilaç) ile takip tedavisi yazabilir.
TRAVAZOL nedir ve ne için kullanılır? TRAVAZOL, ağır iltihabi veya ekzemalarla birlikte seyreden (örneğin ellerde, parmak araları, kasık ve genital bölgelerde) derinin yüzeysel mantar enfeksiyonlarının başlangıç veya ara tedavisi için kullanılır.
ENZOFEN fentikonazol nitrat, genital candidiasis ve gram pozitif bakterilerin oluşturduğu vulvovajinit ve servisitte endikedir. ENZOFEN, gece yatmadan önce (gerekiyorsa sabahları da olmak üzere) vajinaya eksternal olarak 3 gün süreyle uygulanır.
Bu, özellikle kasık ve genital bölgelerde kullanım için geçerlidir. Uygulama yolu ve metodu: Hastalıklı deri bölgesine haricen sürerek uygulayınız.
Pozoloji ve uygulama şekli Pozoloji/ uygulama sıklığı ve süresi: ZALAIN tek doz halinde, gece yatmadan önce, tercihen yatar pozisyonda vajina içine derin olarak uygulanmalıdır. Klinik belirtiler devam ettiği takdirde ikinci bir vajinal supozituvar tekrar uygulanır.
Vajina çevresinde şişlik, ağrı, kızarıklık, döküntü Beyazımsı-gri ve topak şeklinde vajinal akıntı görülebilir. Bazı kadınlar bu akıntının süzme peynire benzediğini söyler. Bazen sulu bir akıntı da görülebilir.
Kısa süreli vajinal mantar tedavisi için, doktorun tavsiyesine göre üç ila yedi gün boyunca antifungal bir ilaç almak genellikle bir mantar enfeksiyonunu temizler. Antifungal ilaçlar kremler, merhemler, tabletler ve fitiller olarak mevcuttur.
Itrakonazol ve Flukanozol türü ilaçlar en sık olarak reçete yazılan mantar ilaçlarıdır. Oral yolla alınan antimikotik ilaçlar kana karışarak vajinal doku içinde mantar hücrelerini yok etmektedir. Eğer dış genital alanda da tahriş söz konusu ise antimikotik cilt kremleri de tedaviye eklenebilir.
Yeni başlayan vajinal mantar genellikle 5-7 günde iyileşir. Şiddetli vajinal mantar enfeksiyonları genellikle 15 günde tedavi edilebilir. Çok nadiren bazı hastalarda 1-2 ayı bulabilir. Bir defa vajinal mantar enfeksiyonu geçirenlerde tekrar görülme ihtimali artar.
OCERAL'i aşağıdaki durumlarda DĐKKATLĐ KULLANINIZ
OCERAL, gözler ve vajina (kadın üreme organı) ile temas etmemelidir. OCERAL, doktor tarafından önerilmediği takdirde diğer topikal ilaçlar ile aynı zamanda kullanılmamalıdır.
Farklı ağırlık ve şekilde hazırlanan, Rektum, vajina ve üretra gibi vücut boşluklarına uygulanan, Vücut sıvılarında eriyen, yumuşayan veya çözünen katı preparatlardır. -Genellikle sedatif ve analjezik etkili etkin maddeler bu yolla verilir. da torpido şeklinde hazırlanan preparatlardır.
TRAVOGEN 30 g ve 60 g'lık ambalajlarda bulunmaktadır. TRAVOGEN, el, ayak parmak araları, kasık bölgesi, genital bölgedeki mantar hastalıkları gibi derinin yüzeysel mantar hastalıklarının tedavisinde ve eritrazmada (belirli bir bakteri grubunun neden olduğu deri iltihabı) kullanılır.
Özel bölge tüylerini, uzama yönüne doğru tıraş edin.
Tıraş bıçağını hafifçe bastırın, cildinizi çekerek gerin ve kılların uzama yönüne doğru kısa ve düzenli hareketlerle tıraş edin. Bıçakların temiz kalması için her hareketten sonra tıraş bıçağını durulayın.
Eğer sarkma çok fazlaysa dudak germe ameliyatı yapılır. Ama sarkma çok fazla değilse dış dudaklara dolgu yapmak yeterli olur. Bu sarkmaları tedavi etmek için herhangi bir ilaç tedavisi mevcut değildir.
Bu bölgeyi yıkarken özellikle duşta daha ılık soğuk su tercih edilmelidir. Bu bölgenin asidik ortamına uygun ph derecesi 4 ve daha düşük özel üretilmiş genellikle intim adı verilen yıkama sıvıları kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri