Cihazınızda başka kaynaklardan gelen zararlı olabilecek uygulamalar olup olmadığını kontrol eder. Bu zararlı uygulamalara bazen kötü amaçlı yazılım adı verilir. Sizi potansiyel zararlı uygulamalar konusunda uyarır.
Kötü amaçlı yazılım, kişisel bilgileri çalabilecek ya da cihazınıza zarar verebilecek güvenli olmayan veya istenmeyen yazılımdır.
İlgili 41 soru bulundu
Google uygulamasında
Güvenli Arama'ya dokunun. Filtre, Bulanıklık veya Kapalı'yı seçin. Sağ üstte bir Kilit simgesi görüyorsanız Güvenli Arama ayarınız kilitlidir. İpucu: Ayarlar sayfası, Güvenli Arama ayarınızı kimin yönettiği hakkında bilgi sağlar.
Android telefonunuzda veya tabletinizde Google uygulamasını açın. Sağ üstte Profil resminiz veya adınızın baş harfi Ayarlar Uygunsuz sonuçları gizle'ye dokunun. Uygunsuz sonuç filtresi'ni açın veya kapatın.
Gelişmiş'i seçin ve Özel uygulama erişimi'ne gidin, Bilinmeyen uygulamaları yükle'yi seçin, Telefonunuzda yüklü olan her uygulamanın altında nelerin listelendiğini kontrol edin. İzin verildi ifadesini görürseniz listeden uygulamayı seçin ve bilinmeyen uygulamaların yüklenmesi özelliğini devre dışı bırakın.
'Android'lere kötü amaçlı yazılım yüklenebilir mi?' diye merak ediyorsanız, ne yazık ki cevap evet. Android kötü amaçlı yazılımı, özellikle Android cihazlarını hedefleyen kötü amaçlı yazılımdır. Her tür kötü amaçlı yazılımda olduğu gibi, amaç kullanıcının cihazına zarar vermek ve verilerini çalmaktır.
Android uygulamalarını resmi mağazalar dışındaki yerlerden asla indirmemeniz gerektiğini her fırsatta söylüyoruz. Ancak bu, Google Play'de virüs olmadığı anlamına gelmiyor. Yine de resmi mağazada, üçüncü taraf sitelerde olduğundan çok daha az sayıda virüsle karşılaşırsınız ve düzenli olarak da temizlenirler.
Android'in en son sürümlerinde, ilgili özelliğe Bilinmeyen uygulamaları yükle adı verilir ve her uygulama için ayrı ayrı etkinleştirilir. Bazı uygulamalar için bilinmeyen kaynaklardan yüklemeye izin verdiyseniz, her uygulama için ayrı olarak devre dışı bırakmanız gerekir.
- Sırası ile Ayarlar > telefon > Arama engelleme> engellenenler listesine dokunun. - Engellemesini kaldırmak istediğiniz numaranın yanında 'Temizle' ya da 'Engellemeyi Kaldır'a dokunun. - Engellediğiniz numaralar göreceksiniz. Kaldırmak istediğiniz numarayı sola kaydırın ve engeli kaldırın.
1.Uygulama Denetimi > Engelleme > Uygulamayı Engelle > Ada göre engelle'ye dokunun. 2.Uygulamayı adına göre veya paket adına göre engellemeyi seçin.
Kaliteli bir antivirüs uygulaması indirin (Ben Norton öneririm) ve Android cihazınızda tarama başlatın. 2. Virüsleri ve Zararlı Yazılımları Kaldırın. Tarama sonuçları ekranında, antivirüs uygulaması sorduğunda virüsleri cihazınızdan kaldırmayı seçin.
Zararlı yazılımlar, kullanıcıların isteğinin dışında gelişen olaylar sonucunda bilgisayarları etkileyerek önemli bilgilerin, dosyaların çalınmasını; bilgisayarların kontrollerinin sağlanmasını, verilerin silinmesini, şifrelenmesini ve değiştirilmesini sağlamak amacıyla geliştirilen bilgisayar yazılımlarıdır.
Cinsel içerikli görüntüler, yazı veya sesler yayma, satma ya da dağıtma yöntemleri kullanılarak bu içerikler dolaşıma sokulduğunda suç oluşur. Müstehcenlik suçu basın yolu ile işlenebileceği gibi internet kullanılarak dijital platformlarda da işlenebilir. Bu suça ön görülen ceza hapis cezası ve adli para cezası olur.
Yasaklı sitelere giriş için Opera, Mozilla veya Chrome gibi tarayıcılarla uyumlu çalışan eklentiler ile kısa sürede yasaklanan sitelere girebilirsiniz. Dot, VPN, Hotspot ve ZenMate bu eklentilerden birkaçıdır. Mobil ve masaüstü versiyonları bulunan bu eklentiler, telefonunuzu ya da bilgisayarınızı yavaşlatabilir.
Merhaba, Bir siteye girdiğiniz zaman "Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı kararıyla erişime engellenmiştir" şeklinde bir ibare görüyorsanız bu konunun Google ile alakası yoktur. Bulunulan ülkenin yasalarına göre içerik erişimi engellenmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri